Ovo je izbor između puta u budućnost i povratka u prošlost, rekao je Vučić u predizbornom predstavljanju na Drugom programu RTS, ističući da je, kao premijer, tri godine radio marljivo, naporno i bez odmora, a da „ni dinara nije uzeo“.

Moja porodica, šira i uža, ima manje nego što smo imali pre pet godina, konstatovao je Vučić i pozvao sve one koji su pominjali navodno bogatstvo njegovog brata da to i dokažu.

Vučić smatra da su velike šanse i da ne pobedi na predsedničkim izborima, jer su šanse 50 odsto, ali da će, izgubi li poverenje naroda, pobedniku na izborima čestitati istog sekunda.

Opozicionim kandidatima, prema njegovim rečima, treba samo jedan sekund da se ujedine i „vrlo je moguće da pobede“. Kažu da ne smem na duel, rekao je Vučić i podsetio ds je 16 puta bio na duelu sa svima njima u Skupštini Srbije i svaki put ih pobedio.

Nije moja obaveza da idem sa njima po televizijama i pravim „čapras divan“, objasnio je Vučić.

On je poručio da će, ako bude drugog kruga, nastaviti da se bori, iako „zna da su njihove šanse znatno veće“. Verujem u naš narod, penzionere koji su pokazali odgovornost, verujem u mlade ljude, a posebno verujem u žene, one imaju istančan osećaj da im deca imaju budućnost, naglasio je Vučić.

On je negirao optužbe opozicije da je u medijima zaveo cenzuru i konstatovao da „njima najviše smeta odraz u ogledalu, pa se bune kad im kažete koje su njihove reči“. Na pitanje o rušenju u Savamali, Vučić je ponovio da je greška bila što je to urađeno noću i da ne razume „one koji
su to radili“, ističući da bi on to „rušio u podne“.

Govoreći o državnim finansijama, Vučić je precizirao da je na današnji dan zaduženje Srbije 68,7 odsto BDP i dodao da je bilo planirano da krajem marta deficit budžeta bude 47,5 milijardi dinara, što je skoro 400 miliona evra, ali da će suficit biti 50 miliona evra. Vučić je pozvao građane da izađu na izbore, kako bi se borili za Srbiju i postigli stabilnost, mir i bogatije društvo.

Svi oni koji ne izađu na izbore, glasaće za ove druge, koji bi da nas vrate u prošlost, zaključio je Vučić.