Vučić rekao premijeru Izraela da je Srbija uvređena 1Foto: EPA/EFFE/KOCA SULEJMANOVIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u telefonskom razgovoru rekao premijeru Izraela Benjaminu Netanjahuu da je Srbija uvređena učešćem aviona i pilota izraelskog ratnog vazduhoplovstva u proslavi operacije „Oluja“, ali da je spremna da radi na jačanju saradnje sa Izraelom, u duhu najčvršćeg prijateljstva srpskog i jevrejskog naroda.

Kako je saopštila pres služba predsednika Srbije, Netanjahu je prihvatio poziv Vučića da poseti Srbiju, kako bi nastavili da unapređuju politički dijalog, ekonomsku saradnju i kulturne veze dve države, čime bi osnažili i međusobno razumevanje i poverenje.

Vučić je rekao da Srbija ostaje posvećena razvoju ukupnih odnosa sa Izraelom i sa zadovoljstvom je istakao da je Beograd nedavno prijateljski dočekao predsednika Izraela, kada je jednoj ulici dodeljeno ime duhovnog oca izraelske države Teodora Hercla.

Vučić i Netanjahu su se saglasili da postoje velike mogućnosti za saradnju dve zemalje u poljoprivredi i u informacionim tehnologijama, s obzirom na veliko iskustvo Izraela u tim oblastima, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari