Vučić i prestolonaslednik Abu Dabija razgovarali o investicijama i saradnji 1Foto: Instagram/@buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je danas u Abu Dabiju s princom prestolonaslednikom Abu Dabija šeikom Mohamedom Bin Zajedom el Nahjanom razgovarao o otvaranju mogućnosti za dalja ulaganja i produbljavanje saradnje.

Razgovarali su i o „Etihadu“ i „Er Srbiji“, kao i o vojnotehničkoj saradnji, rekao je Vučić za Radio-Televiziju Srbije (RTS).

Naglasio je da je postignut dogovor o izgradnji fabrike za vakcine u Srbiji, što će joj „doneti veliku prednost“.

Predsednik Srbije je rekao da će biti „dobrih vesti oko ‘Beograda na vodi’ “ gde veruje da će doći neki od najvećih svetskih brendova i podstaći turizam.

Naveo je da su razgovarali i o tome da se „prave rizorti za bogate Evropljane i Azijate, da Srbija može da zaradjuje kao zemlja“.

Vučić koji sutra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata putuje u Bahrein, rekao je da će tamo potpisati međudržavni memorandum o razumevanju i saradnji i da će se dogovoriti da kralj Bahreina Salman bin Hamad uskoro poseti Beograd.

Ocenio je da ti dogovori otvaraju Srbiji nova tržišta, a tehnologiju i investitore dovode u Srbiju.

„Mi smo uspeli zahvaljujući jednoj politici nezavisne suverene zemlje koja brine o sebi, koja brine o svom narodu i koja ne služi nikome, da uspostavimo kontakte i ostvarujemo rezultate“, rekao je Vučić.

Razgovarali su o saradnji u poljoprivredi, investicijama, vakcinaciji protiv korona virusa, prenela je RTS.

Predsednik Srbije je u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) prethodno danas razgovarao s generalnim direktorom kompanije Mubadala Kaldunom Al Mubarakom i prisustvovao prezentaciji modela koje ta zemlja primenjuje u upravljanju epidemijom i vakcinicijom.

Vučić je sinoć, po dolasku u Abu Dabi, rekao da želi više poljoprivrednih proizvoda Srbije na arapskom tržištu, „imamo velike projekte s njima – od ‘Beograda na vodi’ do ‘Al Dahre’, poljoprivrednog kombinata koji se sprema za nove investicije“, rekao je on.

Vučić sa direktorom Mubadale i na prezentaciji modela borbe protiv korona virusa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji boravi u poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) razgovarao je danas u Abu Dabiju sa generalnim direktorom kompanije Mubadala Kaldunom Al Mubarakom i prisustvovao prezentaciji modela koje ta zemlja primenjuje u upravljanju korona-krizom i vakciniciji protiv kovida-19.

„Izvanredan sastanak sa velikim prijateljem Srbije i mojim dragim drugom Kaldunom Al-Mubarakom o svim važnim temama, a posebno o vakcinaciji i donosim strateški važne vesti za Srbiju“, napisao je je Vučić na instagram profilu u „budućnostsrbijeav“.

Prethodno je, uz fotografiju, objavio da je prisustvovao „fantastičnoj prezentaciji modela UAE u upravljanju krizom prouzrokovanom kovidom-19“, koju je prikazao direktor za bezbednost i prevenciju Nacionalne uprave za upravljanje vanrednim situacijama i elementarnim nepogodama Saif Aldaheri.

 


Vučić je prisustvovao i prezentaciji iskustava UAE tokm procesa vakcinisanja protiv kovida-19 koju je predstavila načelnica Nacionalnog odbora za istraživanje kovida Farida Alhosani.

Vučić je od juče boravi u poseti UAE odakle u petak putuje u Bahrein. On je sinoć po dolasku u Abu Dabi rekao da će sa tamošnjim zvaničnicima razgovarati o razvoju saradnje u više oblasti.

„Želimo da proširimo arapsko tržište za naše poljoprivredne proizvode. Imamo velike projekte s njima, od ‘Beograda na vodi’ do ‘Al Dahre’, poljoprivrednog kombinata koji se sprema za nove investicije“, rekao je Vučić.

On je dodao da će pokušati i da „napravi novu zelenu agendu za Srbiju“ u razgovorima s predstavnicima arapskih kompanija o ulaganju u obnovljive izvore energije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari