Vučić sa Sandrom Hovel Polanko: Odnosi Gvatemale i Srbije prožeti razumevanjem i podrškom 1Foto: Budućnost Srbije/Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas na sastanku sa ministarkom spoljnih poslova Gvatemale Sandrom Hovel Polanko da su odnosi dve zemlje prožeti razumevanjem, uvažavanjem i podrškom po najvažnijim pitanjima, saopšteno je iz predsedništva.

„Snaga našeg prijateljstva ogleda se i u tome što od danas jedna ulica u Beogradu nosi ime čuvenog gvatemalskog Nobelovca Migela Anhela Asturijasa, kao što i naš Nobelovac Ivo Andrić ima svoju ulicu u prestonici Gvatemale“, rekao je Vučić.

Vučić je zahvalio na čvrstoj podršci Gvatemale teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Hovel Polanko je rekla da njena zemlja neće menjati svoj stav po pitanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, jer je Gvatemala prijatelj svojim prijateljima i saveznik svojim saveznicima.

Sagovornici su izrazili očekivanje da će dokumenti koji će biti potpisani tokom posete Hovel Polanko uticati na zbližavanje dveju zemalja i pomoći razvoju saradnje.

Vučić je rekao da snažno podržava razvoj kulturne i obrazovne saradnje i podsetio na mogućnost za stipendiranje studenata iz Gvatemale u okviru programa Svet u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari