Vučić u Briselu razgovarao sa Fon der Lajen, Boreljom i Varheljijem 1Foto: Screenshot/Instagram/buducnostsrbijeav (Arhiva)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom (Josep Borell).

Posle razgovora i radnog ručka Borel i Vučić zajedno će se obratiti medijima oko 14.45.

Vučić u Briselu razgovarao sa Fon der Lajen, Boreljom i Varheljijem 2
Foto: FoNet/Instagram

Vučić je prethodno danas razgovarao sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen i evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhejijem, a sinoć i sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Tokom popodneva predvidjen je i sastanak sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom, a posetu Briselu Vučić će završiti radnom večerom sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom (Charles Michel).

Fon der Lajen je danas posle sastanka sa Vučićem saopštila da Srbija treba da nastavi „pozitivan razvoj“ u oblasti vladavine prava i da je Evropska unija (EU) spremna da podrži železničko povezivanje Beograda i Severne Makedonije.

Ona je navela da je sa Vučićem razgovarala i o borbi protiv kovida-19, ekonomskom oporavku i dijalogu Beograda i Prištine.

Posetu Briselu Vučić će završiti radnom večerom sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom (Charles Michel).

Najviši zvaničnici EU u četvrtak će u Briselu odvojeno primiti i premijera Kosova Aljbina Kurtija (Albin).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari