Vučić: Spremni na sve izazove 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Doneli smo više važnih mera, odluka i predloga za vladu i naše snege bezbednosti kako bi ojačala naša borbena gotovost i da bismo bili spremni za sve izazove u budućnosti..

…izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ponovio poruku da za srpski narod „novih Oluja neće biti“.

Mi ćemo biti bolje pripremljeni, odgovarati ozbiljnije i čuvati mir i stabilnost, a ne da se sa nama sprda ceo svet zbog toga što neko nije ispunio svoje obaveze iz Briselskog sprorazuma, a da onda opet da licemerno kažu: pozivamo obe strane da ispune svoje obaveze, rekao je Vučić novinarima posle današnjeg sastanka sa patrijarhom Irinejom i nakon jutrošnjeg sastanka Sveta za nacionalnu bezbnednost.

Vučić je naglasio kako „sve strane imaju svoje ime i prezime“ i zatražio da se kaže šta to iz Briselskog sprazuma nije ispunila srpska strana.

On je ocenio da je proteklih dana „zabeleženo snažno, višeslojno agenturno delovanje“, zbog čega je Srbija dovedena u situaciju da se brani od tračeva i optužbi.

„Prethodnih dana smo imali delovanje iz raznih centara moći kako se nešto stašno kuva, kako su strašni zločinci iz Beograda sa nešto malo manjim zločincima u Prištini nešto spremaju“, rekao je Vučić, pitajući da li je to neko hteo da optuži „svoju državu da je zločinačka i da će da ubija svoje ljude“.

Vučić je rekao kako je u takvim okolnostima zamolio Srbe na Kosovu da ne reaguju i budu staloženi i „da izdrže još nekoliko dana, da se vidi šta ta mreža radi“.

Predsednik Srbije sa patrijarhom je, kako kaže, razgovarao otvoreno i rekao mu sve što misli i o Kosovu i ostalim pitanjima, a od poglavara SPC čuo šta o svemu misle on i Crkva.

Teme razgovora u patrijaršili bile su položaj Srba na Kosovu i Metohiji, ali i položaj srpskog naroda u BiH, Hrvatskoj, i Crnoj Gori, a Vučić je upoznao patrijarha sa sadržinom razgovora u Briselu.

Posle razgovora sa patrijarhom Irinejom, predsednik srbije poručio je da „ljudi ne treba da se boje“ i da će biti učinjeno sve što se može za održavanje stabilnosti u zemlji, te da Srbija neće dozvoliti nikakve napade i progon srpskog naroda.

„Srbija neće ni po koju cenu dozvoliti novu Oluju“, izjavio je Vučić.

Predsednik Srbije će kasnije večeras, zajedno sa članovima Vlade i Skupštine Srbije, Vojske i Srpske pravoslavne crkve, prisustvovati Danu sećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji „Oluja“, koja će biti održana u Bačkoj Palanci.

Parastos žrtvama održat će patrijarh Irinej, nakon čega će se prisutnima obratiti svjedokinja stradanja Jelena Knežević, potom Vučić i predsednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari