Vučić: Srbija opet tema izbora u Hrvatskoj 1Foto: MIKHAIL KLIMENTYEV SPUTNIK KREMLIN/ AP

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da poruke koje se čuju tokom kampanje za predsedničke izbore u Hrvatskoj nisu ohrabrujuće i primetio da su u fokusu tamošnjih kandidata on i Srbija.

„Četnički pionir, joj ovakav, joj, onakav. Na to ne mogu da odgovaram“, rekao je Vučić, komentaišući predsedničku kampanju u Hrvatskoj.

Vučić je, tokom obilaska deonice auto-puta „Miloš Veliki“ od Surčina do Obrenovca koja se danas pušta u saobraćaj, ocenio da se Srbija približava Hrvatskoj u ekonomskom smislu i smanjuje razliku.

Odgovarajući na kritike koje stižu iz opozicije u Srbiji, Vučić je rekao da će nastaviti da radi, a kao uspehe je pomenuo privredni rast i „najveće plate u istoriji“ Srbije. Rekao je da se priprema za učešće na sastanku u Draču, u albaniji, koji bi u subotu trebalo da bude održan u okviru inicijative „mini Šengen“.

Na tom satanku povodom inicijative u kojoj zvanično učestvuju Severna Makedonija, Albanija i Srbija, Vučić ne isključuje i mogućnost učešća presednika Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari