Vučić: Susretima obezbeđujemo mir 1Foto: Tviter

Ovim susretima se postiže ono što je ljudima najvažnije – mir, stabilnost i ekonomski napredak, ocenio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, komentarišući današnji trilateralni sastanak u Mostaru sa članovima Predsedništva Bosne i Hercegovine i hrvatskom predsednicom.

On je za Radio-televiziju Srbije rekao da su Bosna i Hercegovina i Hrvatska strateški ekonomski partneri Srbije i da su takvi odnosi mogući samo ako se sačuvaju mir i stabilnost.

Poštujemo Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, želimo najbolje moguće odnose sa njima i radimo na tome, rekao je Vučić, navodeći da odnosi nisu slatki i bajkoviti, ali se problemi moraju rešavati.

On je najavio da će na privrednom sajmu u Mostaru, za mesec dana, doći do sada najveći broj srpskih kompanija, navodeći da je reč o „dodatnom tržištu“ zapadne Hercegovne i zapadne Bosne.

Ovde nas uvek lepo dočekaju i prime, a očekujemo da to bude dodatni pomak u razvoju naših ekonomskih odnosa, rekao je Vučić.

Na pitanje da li je u centru razgovora bila Strategija Evropske komisije za proširenje na zapadni Balkan ili infrastuktutni projekti, Vučić je istakao da su strategije „divne i super“, ali je naglasio da je on čovek koji uvek govori vrlo konkretno.

Govorio sam o konkretnim stvarima – putevima i mostovima, da nam kamioni ne stoje 15 sati na granicama, da razvijamo ekonomsku razmenu i rešavamo otvorena pitanja, kazao je Vučić.

On je rekao da nema sposobnosti kao Ljubiša Trgovčević ili neko drugi da vidi šta će da bude za 25 godina, ali može da se bavi sadašnjim konkretnim problemima.

Istakao je da je zahvalan sagovornicima što su imali otvorene razgovore, ni malo lake i slatke, ali konkretne.

To su uvek dobri razgovori, mnogo bolji nego da uopšteno pričate nešto što niko ne razume, konstatovao je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari