Vučić upozorio EU da će Srbija reagovati ako se ROSU ne povuče sa severa Kosova 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

U toku je sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, javlja RTS i dodaje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio predstavnike Evropske unije da će Srbija reagovati ako se ROSU ne povuče sa severa Kosova i Metohije.

RTS navodi i da su primećeni pokreti Vojske Srbije i policije ka Kosovu.

Za 10:00 sati je zakazan nastavak sednice Skupštine Srbije o Kosovu, na kojoj će Vučić, kako najavljuje RTS, obavestiti poslanike i građane Srbije o najnovijim dešavanjima na Kosovu.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Vučić upozorio EU da će Srbija reagovati ako se ROSU ne povuče sa severa Kosova”

 1. Pod maskom navodne borbe protiv korupcije i kriminala ROSU je naoruzan upao na Sever Kosova i Metohije i puca, ubija i rusi sve pred sobom.
  KFOR navodno odobrava akciju i pasivan je u odbrani Srba i dogovora sa NATO-m i KFOR-om da Albanci ne smeju intervenisati dugim cevima u srpskim sredinama pogotovo na Severu KiM.
  I ako dugo najavljivana ovo je reakcija na sednicu Narodne Skupstine o KiM i izvestaj predsednika Srbije o dosadasnjim pregovorima i cinjenice da su novoizabrani gradonacelnici Zubinog Potoka, Severne Kisovske Mitrovice, Zvecana i Leposavica bili u skupstinskoj sali i samim tim nemocni da koordiniraju rad sa vladom R. Kosova ili da organizuju otpor.
  Po meni ovu sramnu akciju ROSSU treba iskoristitu za „Vojno-Redarstvenu“ akciju protiv albano-balistickiog okupatora i uspostaviti granicu na Ibru.
  Preko Rusije i Kine sazvati sednicu saveta bezbednosti UN i optuziti KFOR za ne postovanje rezolucije 1244 i dogovora Srbije i NATO o dugim cevima, kao i zbog prekomerne upotrebe sile.
  Srpski autoprevoznici da blokiraju sve puteve koji vode sa KiM. Takodje podici vojne avione i helikoptere koji bi u niskom letu nad Presevom i Bujanovcem demostrirale silu.
  Istovremeno, zabraniti proslavu Dana Kapetana Lesija i oruzanog ustanka OVPBM u tim gradovima.
  A najmanje sto bi trebalo uradiditi je desant na selo Veliki Trnovec i unistiti najveci prouzvodjacki i distributivni narko Kartel u Evropi.
  Dakle.
  Odgovori Srbije mogu biti visestruko, pojedinacni ili koordiniraju ali u svakom slucaju vidljivi tj. transparentni pre svega nama Srbibima sa KiM.

 2. strašno su se uplašili. možda će čak i KFOR da pobegne sa Kosova : ) . neverovatno ovaj naš živi u nekom svom filmu i umišlja da je putin.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.