Vučić: Uskoro promene u vojsci i policiji 1Foto: Fonet/Marija Đoković

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će uskoro uslediti značajne promene u Vojsci Srbije, kao i u policiji, i da je o tome razgovarao sa ministrimaa Aleksandrom Vulinom i Nebojšom Stefanovićem.

Ne može da se desi da kad dođe generalna inspekcija u jednu brigadu, polovina pripadnika nije tu, ne zato što nešto rade, nego što znaju da ne mogu da se pređu fizičke prepreke, rekao je Vučić novinarima na Kalemegdanu, gde je
ispratio četvoro biciklista na vožnju do Istanbula.

Vučić je rekao da je zadovoljan radom načelnika Generalštaba Ljubiše Dikovića, a da ga njegov vojni kabinet nije obavestio da bi Diković u maju, po odredbama zakona, trebalo da ide u penziju.

Nije još dobio poziv za Putinovu inauguraciju

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da nije dobio pozivnicu za inauguraciju ruskog predsednika Vladimira Putina, ali da možda dobije poziv za dan ili dva. Vučić je, odgovarajući na pitanje N1, naveo da ne vidi ništa sporno u tome što je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvan na Putinovu inauguraciju, a on nije.

„Srbija je nezavisna zemlja u donošenju svojih odluka. Izbor Srbije je put ka EU, prijateljstvo sa Rusijom, Kinom i Turskom“, naveo je Vučić.

Na pitanje novinara N1, da li očekuje da će biti pozvan da prisustvuje paradi u Moskvi, povodom Dana pobede, 9. maja, Vuć je rekao da se nada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari