Vučić se sastao sa Erdoganom u Istanbulu 1Foto: Screenshot/Instagram/@buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Istanbulu sa svojim turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom.

Vučić je ranije izjavio danas u Istanbulu da je veoma važno za Srbiju da ima odličnu komunikaciju sa Turskom koja je, kako je naveo, jedna od najznačajnijih sila u svetu.

„Veoma je važno za Srbiju da ima dobru, odličnu komunikaciju sa Turskom. Turska je jedna od najznačajnijih regionalnih sila u celom svetu, ali jedna od sila koja je sve važnija uopšte u svetskim okvirima“, rekao je Vučić novinarima u Istanbulu, prenela je agencija Anadolija.

On je rekao da je demografski, ekonomski, kulturni i svaki drugi potencijal Turske ogroman.

„Važno je da imamo dobre odnose sa njima. Oni su blizu Srbije, imaju veliki uticaj u našem regionu i trudimo se da sačuvamo najbolje prijateljske odnose koje ćemo unapređivati u budućnosti“, dodao je Vučić.

On je rekao da misli da je Turska zainteresovana za više tema, a da je za Srbiju važno da se trudi i da pokuša sačuvati najbolje odnose sa svojim prijateljima.

„Važno je da stvari rešavamo dijalogom, a turski predsednik Erdogan je uvek želo srpsku stranu da sasluša“, naglasio je Vučić uoči sastanka sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom.

Teme razgovora su, prema Vučićevim rečima, sva goruća pitanja, ekonomske teme, odnosi u Mediteranu i sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa Srbije i kosova potpisan u Vašingtonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari