Vučić: Zadovoljni smo saradnjom sa OEBS 1Foto:Fonet

Veoma smo zadovoljni saradnjom koju ostvarujemo sa Misijom OEBS u Srbiji i smatramo da je ekspertska podrška, koju OEBS našim institucijama, izuzetno značajna, a cenimo i podršku Misije procesu izrade Medijske strategije, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u razgovoru sa generalnim sekretarom OEBS Tomasom Gremingerom.

Vučić je pohvalio i saradnju koje naše institucije ostvaruju sa Misijom OEBS na Kosovu i Metohiji, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Vučić je, kako se navodi, visoko ocenio i saradnju sa OEBS i njenom Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) u oblasti unapređenja izbornog procesa. U cilju praćenja primene preporuka i unapređenja izbornog procesa, Vlada Srbije je u avgustu ove godine donela odluku o osnivanju Radne grupe za saradnju sa OEBS i Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava, podseća se u saopštenju.

Greminger je istakao da OEBS želi da podrži Srbiju u konsolidaciji demokratskih institucija, unapređenju izbornog sistema i jačanju medijskih sloboda. Sagovornici su zaključili da Srbija aktivno doprinosi stabilnosti i bezbednosti, promoviše regionalnu saradnju, kao i da je snažno posvećena principima multilateralizma i ostvarivanju smernica OEBS, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari