Vučićeva poruka "preko" Radomira Konstantinovića 1Foto:SNS (Arhiva)

Za Srbe sa Kosova vrlo jasno tražim prava, a ne teritorije, dogovor i kompromis, a ne rat – poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom autorskom tekstu za jubilarni Blic.

Portal KoSSev ističe da je poruka stigla nakon što je sam Vučić saopštio da se oduvek zalaže za razgraničenje između Srba i Albanaca, a u jeku napisa i izjava o „razmeni teritorija“, „podeli“ i „korekciji granica“ kao rešenju za Kosovo. Autorski tekst objavljen je nedelju dana posle – najavljivanog kao istorijskog – govora predsednika Republike za Srbe na KiM i kritika na račun njegovog pominjanja Slobodana Miloševića, podseća portal. Vučić se osvrće upravo na ovu posetu i obraćanje, pominjući mitove, „palanku“, „plotove“, pamflete i „unapred postavljenu istinu“. Ali je zato, s druge strane, njegova politika „politika protiv mitova i večnih istina“, a najlekovitije za Srbiju bilo bi da Srbi i Albanci postignu dogovor i reše svoje probleme zauvek.

Na njegovu posetu Kosovu su Srbija i Balkan na isti način reagovali – „gledanjem preko plota“, tvrdi Vučić i to objašnjava Filozofijom palanke Radomira Konstantinovića, navodeći i da na „palanačkom Balkanu i dalje važi zlatno pravilo“ – da komšiji crkne krava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari