Vukadinović: Srbija neće da bude talac Vučićevih obećanja 1Foto: FoNet/Nenad Djordjević

Poslanik u Skupštini Srbije i urednik NSPM Đorđe Vukadinović izjavio je danas da akcija Narodne stranke „Jedan potpis menja sve“ pokazuje da građani Srbije ne žele da budu taoci obećanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića …

…da se neće protiviti nezavisnosti Kosova i ambicije predsednika SNS-a da od ratnog huškača postane maltene kandidat za Nobelovu nagradu.

Tim obećanjem je verovatno kupljena vlast SNS-a, kada su Tomislav Nikolić i Vučić obećali da se neće protiviti nezavisnosti Kosova. Sada je realizacija tog obećanja došla na dnevni red“, rekao je Vukadinović u Novom Sadu, gde je dao svoj potpis u okviru akcije čiji je cilj sprečavanje sporazuma koji bi Prištini omogućio članstvo u UN.

Vukadinović je rekao da je taj potpis važan kao javno manifestni glas protesta protiv članstva “Kosova” u UN, a ne da se ostane na uobčajenoj frazeologiji “mi ne priznajemo Kosovo“ i „nećemo priznati Kosovo“, „protiv smo nezavisnosti“ i slično.

Uvažavajući pravo svakoga da promeni svoje stavove, najvažnije srpsko pitanje, simbolički, politički i strateški u ovom i prošlom veku ne sme postati talac i zalog jedne nerealne, da ne kažem bolesne ambicije, i jednog olako datog obećanja pre nego što je SNS došao na vlast“, naveo je Vukadinović.

Tvrdnja „nikada nećemo priznati Kosovo“ je verbalni trik, jer niko ni ne traži da Srbija prizna nezavisnost, nego „samo“ da se ne buni, ne pruža otpor, ne lobira i, što je sada najvažnije, da prihvati članstvo „Kosova“ u UN, rekao je Vukadinović.

Vukadinović je istakao da potpis protiv članstva samoproglašenog Kosova u UN ima i realan politički i simbolički karakter, i nije neka dnevnopolitička i stranačka stvar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari