Vukomanović: Neprimerenim, nedostojnim i uvredljivim amandmanima vladajuća koalicija blokira rad Parlamenta 1Foto: Fonet / Zoran Mrđa

Poslanica Narodne stranke Dijana Vukomanović na konferenciji za novinare održanoj u Skupštini Srbije oštro je kritikovala neprimerene amandmane koje su poslanici Srpske napedne stranke podneli na Zakon o memorijalima – spomen-obeležjima palim borcima i žrtvama rata.

„Skupština je u vanrednom zasedanju i umesto da rešava i odgovara na životna pitanja građana ovde se javnost, građani i poslanici bombarduju hrpom besmislenih amandmana. Kontradiktornosti u amandmanima koje je podnela Srpska napredna stranka i pojedini koalicioni partneri direktno atakuju na zdrav razum i logiku.“

Vukomanović je naglasila da je podnošenje ovakvih amandmana Srpske napredne stranke i koalicionih partnera neprimereno i nedostojno i da se njima vređa uspomena na pale borce u svim oslobodilačkim ratovima.

„Potpredsednik skupštine Srbije Arsić u svom amandmanu na Zakon o memorijalima, na zakon koji se bavi spomenicima palim borcima, tvrdi da će taj zakon doprineti jačanju poslovne klime u Srbiji?! Ovakvim besmislenim amandmanima ne samo da se urušava kontrolna, već i zakonodavna uloga srpskog parlamenta“, upozorava Vukomanović.

Ona je zaključila i da se režim nalazi u opasnoj fazi po svoj opstanak u kojoj stvarnost demantuje ono što režim govori – kada režim tvrdi da se Srbija jača i razvija, a građani svojim očima i životnim iskustvom vide da je stvarnost sasvim drugačija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari