Vuletić: Vesić će zdušno podržati svoju smenu 1Foto: FoNet/ Beoinfo

Objave aktuelnog zamenika gradonačelnika Gorana Vesića na društvenim mrežama, u kojima najavljuje svoj rad na projektima koji sežu do 2023. pa i 2028 godine, kao što je metro i nabavka autobusa, u delu javnosti tumače se time da on ne prihvata navodnu odluku da će biti smenjen i da će gradonačelnik postati Aleksandar Šapić.

Kako se spekuliše Šapić će dovesti svoj tim da vodi Beograd od marta ove do marta iduće godine kada je rok za redovne beogradske, ali i predsedničke izbore.

Tako je Vesić u danima nakon medijskih objava da će ga Šapić uskoro smeniti, na svojim zvaničnim profilima na društvenim mrežama objavljivao planove koji sugerišu da funkcije i projekte u Beogradu ne planira da napusti, posebno one vezani za Beogradski metro i voz koji sežu do 2023. godine, 2028. pa čak i 2030.

„Ovaj plan predviđa sve aktivnosti koje ćemo preduzimati do 2023. godine kada počinje izgradnja druge linije beogradskog metroa. U to vreme prva linija, čija izgradnja počinje u novembru ove godine, a završava se 2028. godine, biće uveliko u toku“, navodi se u Vesićevoj objavi.

On je, zanimljivo, dodao i da će „ostati zapamćeno vekovima ko je gradio metro. To je moj san i to me pokreće. Kao što predsednik Vučić kaže svi imamo svoje snove. Ono što sanjate govori zašto se bavite politikom. Ovaj san sanjamo zajedno. I ispunićemo ga. To mogu da garantujem. Nisam od onih koji ne mogu ništa da potvrde, ni da demantuju“, naveo je Vesić.

Pored ove poruke, Vesić je u drugim objavama govorio o autobusima na električni pogon pa ponovo iskoristio priliku da govori o dugoročnim planovima, do 2028. godine.

Kao jedan od glavnih razloga za dolazak Šapića na čelo Beograda navodi se slab rejting aktuelnih čelnika u susret beogradskim izborima 2022. godine.

Možda upravo da bi se popravio ovaj rejting, na Vesićevom Fejsbuk nalogu pre izvesnog vremena  pokrenuta je rubrika „sa Vesićem na ti“, u kojoj se on uživo javlja i odgovara građanima. Tako je Vesić svoje pratioce podsetio na „lajv“ razgovor koje nastavlja i tokom spekulacija o njegovoj smeni.

Ipak, ima i onih koji smatraju da Vesićev rejting ne može da se popravi tako lako, kao i da će on prihvatiti svaku funkciju koju za njega stranka nameni. Takvog stava je Zoran Vuletić, predsednik Građanskog demokratskog foruma i odbornik u Skupštini Beograda.

– Radi se o pokušaju da se dođe do bolje pozicije za predstojeće izbore za gradski parlament. Mislim da je Goran Vesić neodbranjiv u toj kampanji kao neko ko bi vodio naprednjačku listu i iz tog razloga oni traže drugo rešenje. On apsolutno neće imati podršku nakon ovog mandata i ovoga što je napravio od Beograda, ukazao je Vuletić.

On dodaje i da ako SNS donese odluku da ga smeni, Vesić neće pružati otpor, „ne da će da prihvati to mirno nego će i da podržava zdušno“.

– Ne vidim tu vrstu pukotine u SNS i među odbornicima. I Šapićevi odbornici su zajedno sa Vesićem glasali za sve što se nađe na dnevnom redu u Skupštini Beograda, ističe Vuletić naglašavajući da je zato Šapić logičan izbor kao saradnik SNS-a kako bi pokušali da zadrže vlast.

„Nijedan od njih“

Nikola Jovanović, bivši odbornik Skupštine grada i Narodne stranke, koji se sa funkcija povukao nakon afere „montirani kafanski razgovori“, na Tviteru je objavio sledeću objavu: „Vesić je jasno poslao poruku da će kopati i i rukama i nogama da ostane u Gradu. Da ga ne zanima dogovor Šapić-Vučić. Ko ima srca da im dojavi da neće biti nijedan od njih…?“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari