Vulin na sajmu u Parizu: Srpsko naoružanje na najsavremenijim sistemima 1Foto: MOD

Ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je danas 53. međunarodni salon aeronautike i svemira „Pariz Er Šou 2019“ u Francuskoj.

„Ratno vazduhoplovstvo i protivvazduhoplovna odbrana naše vojske intenzivno se razvijaju i mi ulažemo mnogo novca i napora u njihovo obnavljanje i modernizaciju. Ovde smo imali priliku da vidimo šta nude najveći svetski proizvođači, ali i da pokažemo da i naše naoružanje može da bude korišćeno čak i na najsavremenijim sistemima“, rekao je Vulin tom prilikom.

Kako je istakao, opremanje i naoružavanje Erbasovog helikoptera H-145M našim naoružanjem izazvalo je veliku pažnju kod svih učesnika i svi žele da znaju kako je to Srbija uspela svoje naoružanje da postavi na Erbasove helikoptere.

„Razgovarali smo i u francuskom Ministarstvu odbrane o nastavku naše vojno-vojne saradnje, ali svakako i o pripremi posete i svega što treba da nastupi kada se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Francuske Emanuel Makron budu videli u Beogradu“, izjavio je Vulin i još jednom poručio da je Vojska Srbije na „Pariz Er Šou 2019“ imala šta da vidi, ali “svakako i da ponudi”.

Današnjoj poseti Sajmu prisustvovali su i pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Duško Žarković i načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju pukovnik Milan Ranković.

Delegacija Ministarstva odbrane obišla je danas štand kompanije „Erbas”, na kojem je izložen višenamenski helikopter Erbas H-145M sa oznakama Vojske Srbije, kao i štandove kompanija „„Rosoboronexport”, „RSK MiG” i „Russian Helicopter” iz Ruske Federacije, „Thales” i „Safran” iz Republike Francuske, „Hensoldt” iz Savezne Republike Nemačke i „Rafael” iz Izraela.

Na Međunarodnom salonu aeronautike i svemira na aerodromu Burže, koji se održava od 17. do 23. juna, učestvuje više od 2.300 izlagača iz 48 zemalja na površini većoj od 130.000 kvadratnih metara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari