Vulin: Ne smemo da se delimo 1Foto: Ministarstvo odbrane (Arhiva)

Ne smemo dozvoliti da nas bilo ko deli, ovde niko nikoga ne sme da pita kada je došao i odakle je došao, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je prisustvovao zavičajnom zboru na Selištu, u Bukovici kod Novog Sada, čiji je cilj očuvanje identiteta Srba iz Krajine.

Vulin je istakao da je prirodna potreba svih onih koji su došli iz nekih drugih krajeva u Vojvodinu, da sačuvaju ono što ih je učinilo vrednim pamćenja i ponavljanja, saopštilo je ministarstvo odbrane.

Vojvodina je bogatija zato što su u nju došli Srbi sa drugih prostora, baš kao što su i oni postali bolji time što su upili ovu ravnicu, rekao je Vulin, dodavši da ova zemlja pripada svima.

Tokom celog dana organizovana su sportsko-viteška nadmetanja, a i ove godine, tradicionalno, najveću pažnju je privuklo takmičenje u košenju trave.

Manifestaciji, koju organizuju Zavičajno udruženje Manjača i Savez krajiških udruženja, prisustvovali su, osim Vulina, predstavnici Pokrajinske vlasti i Republike Srpske, kao i mnogobrojni gosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari