Foto: FoNet (arhiva)

– Pre nego što uopšte stavi njegovo ime u usta morao bi da ima toliko dostojanstva da najpre objasni zašto tada, kao domaćin, nije bio uz njega, i da nam već jednom kaže ko je pokušao da ubije Aleksandra Vučića, rekao je ministar Vulin i naglasio da predsednik Vučić sprovodi politiku mira.

– Žao mi je što u gospodinu Izetbegoviću nema valjanog sagovornika. On ne bi trebalo da komentariše da li se Vojska Srbije oprema i naoružava jer na to nema nikakvo pravo. Mi smo neutralna zemlja koja, da bi se branila i čuvala u trenutku nevolje, mora da bude dovoljno spremna i sposobna da to i uradi. Nama niko neće doći da pomogne u trenucima nevolje, a gospodin Izetbegović nema baš nijedan razlog ni pravo da komentariše bilo šta što se dešava unutar Republike Srbije, izjavio je ministar odbrane.

Prema njegovim rečima, mi se uzdržavamo da komentarišemo bilo kakve unutrašnje političke odnose unutar Bosne i Hercegovine, iako je Srbija, ne zaboravimo to, čuvar dejtonske Bosne i Hercegovine. „Mi imamo pravo da vodimo računa o dejtonskoj Bosni i Hercegovini pa se uzdržavamo da dajemo bilo kakve izjave koje bi mogle povrediti bilo koga u Bosni i Hercegovini“, poručio je ministar Vulin i dodao da mu je žao što Izetbegović ne prihvata otvorenog srca politiku mira Aleksandra Vučića.

– I samo da ga pitam – ko je pokušao da ga ubije i da mu poručim da sledeći put kada pomisli da govori o Aleksandru Vučiću neka nam prvo odgovori na to pitanje i kaže zašto tog dana, kao domaćin, nije bio uz njega, rekao je ministar odbrane.