Vulin: Sad je vreme da Đilas donira nekoliko miliona za respiratore 1Aleksandar Vulin Foto: Ministarstvo odbrane

Predsednik Pokreta socijalista i ministar odbrane Aleksandar Vulin pozvao je lidera Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa da u uslovima vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa, donira deo svog bogatstva „i pokaže da na zarađene stotine milione evra nije problem da za respiratore izdvoji nekoliko miliona“.

Vulin je u pisanoj izjavi ocenio da Đilas „za vreme svoje vlasti nije ostavio ni respiratore, ni obnovljene bolnice, ni velike plate u zdravstvu ali jeste dugove i zdravstvo u kom je i stomatolog bio luksuz“.

Optužio je Đilasa i ostale lidere Saveza za Srbiju da su „lagali o broju zaraženih korona virusom u Srbiji i izmišljali stotine mrtvih“ a da su privremenu bolnicu na beogradskom Sajmu poredili sa „logorom“ iako su kako je naveo, „kineski stručnjaci rekli da je to najbolja poljska bolnica na svetu“.

„Ne treba nam sukob, ne treba nam dnevna politika a i neću da dopustim da Đilas gazi po radu svih koji Srbiju i njega čuvaju od užasa korona virusa“, naveo je lider Pokreta socijalista.

Predsednik SSP i jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas optužio je ranije predsednika Srbije Aleksandra Vučića za „neznanje, greške i neodgovornost“ u suočavanju sa epidemijom korona virusa kao i za „napade na gradjane Srbije, na penzionere, na naše državljane koji žive u inostranstvu“.

„Dok je Svetska zdravstvena organizacija apelovala da je sveopšto testiranje jedini način da se spreči galopirajuće širenje virusa, ti si govorio da nema potrebe za takvom merom, iako mi, za razliku od Amerike, imamo dovoljno testova. A nismo ih imali. Zar je trebalo Kinezi da dodju da shvatiš da moraju svi da se testiraju i da tako sve vreme rade Korejanci, Italijani, Nemci, Španci, Francuzi, samo mi ne“, naveo je Đilas u otvorenom pismu predsedniku Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari