Vulin: Slovačka ne podržava formiranje vojske KiM 1Foto: FoNet/MOD

Slovačka je podržala poziciju Srbije kada je reč o postojanju vojske Kosova i saglasila se da nikakva vojska Kosova ne može da postoji, izjavio je danas ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin posle razgovora sa ministrom odbrane Slovačke Peterom Gajdošem.

Vulin i Gajdoš su razgovarali o saradnji u oblasti odbrane, političko-bezbednosnoj situaciji u regionu, kao i o zajedničkom učešću u multinacionalnim operacijama u svetu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Slovačka snažno podržava politiku vojne neutralnosti i politiku koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekao je Vulin.

Razgovarali smo o uzajamnoj, sadašnjoj i budućoj saradnji, rekao je Gajdoš dodao da je uspostavljena saglasnost da se zajednički mOra boriti protiv terorizma, ekstremizma i ilegalnih migracija.

Primer toga je naše učešće u misiji na Kipru, gde ne samo da uživamo u miru i demokratiji već suprotno, zajedno ih gradimo, obezbeđujemo i širimo u svetu. Učinićemo zajedno sve da bismo u zajedničkoj misiji na Kipru nastavili i dalje da radimo, rekao je Gajdoš.

Gajdoš je rekao da je u četvrtak položio venac u Kragujevcu na Groblju slovačkim palim vojnicima u Prvom svetskom ratu.

Zahvalio bih srpskim prijateljima što se na odgovoran način ponašaju prema spomeniku i čuvaju ga od zaborava. To jeste spomenik slovačke istorije, ali je i sastavni deo naše srpsko-slovačke istorije, zahvalio je Gajdoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari