Vulin u Nišu: Zabrana posete Kosovu još jedan dokaz koliki je Haradinaj lažov 1Foto: Beta/Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas u Nišu da je odluka kosovskih vlasti da njemu i delegaciji vojnog zdravstva zabrane posetu Kosovu „još jedan dokaz koliki je (kosovski premijer) Ramuš Haradinaj lažov“.

Vulin je podsetio da je Haradinaj premijerki Srbije Ani Brnabić rekao da nije tačno da je zabranjeno srpskim zvaničnicima da odlaze na Kosovo.

„Još jednu laž smo raskrinkali. Pokazala se još jedna laž i još jedno kršenje svih sporazuma. Nije ovo najveće kršenje sporazuma, oni nisu formirali ni zajednicu srpskih opština. Oni su prekršili Briselski sporazum“, izavio je Vulin nakon obilaska Čete za obuku vodiča pasa u kasarni „Knjaz Mihailo“ u Nišu.

Vulin je takođe podsetio da je kosovski predsednik Hašim Tači otvoreno rekao da je slagao kada je potpisao Briselski sporazum i da mu ne pada na pamet da ispuni svoju reč i sopstveni potpis.

Prema Vulinovim rečima, Haradinaj i njegova vlada su još jednom dokazali da su lažovi koji ne žele Srbe na Kosovu.

„Oni hoće teritoriju, hoće zemlju, hoće bolnicu u Kosovskoj Mitrovici, ali neće srpske lekare u toj bolnici. Hoće bolnicu u Mitrovici, ali neće da dođu lekari sa VMA koji već šest godina tamo dolaze. Odlaze čak i u Gračanicu gde takođe pomažu i Srbima i Albancima. Ne pitaju kako se ko zove već pitaju samo ko od čega pati. Takvim ljudima su oni zabranili da uđu na prostor Kosova“, izjavio je Vulin koristeći uvredljivo ime za Albance.

On je rekao da nije srećan što je raskrinkana još jedna laž Ramuša Haradinaja.

Vulin je izrazio nadu da će međunarodna zajednica imati snage da ovaj put kaže da je ovo još jedno kršenje sporazuma i da bi kosovske vlasti morale da vode računa da je kretanje ljudi zagarantovano.

Vulin, načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general Uglješa Jovičić, načelnik VMA pukovnik Miroslav Vukosavljević i načelnik Sektora za lečenje Nenad Ratković trebalo je sutra da posete Kliničko-bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici ali im je zabranjen ulazak na Kosovo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari