"Za Niš bez straha" Vučiću: Muka je organizovala proteste 1Foto: Vesna Torović

Nakon gostovanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića na televiziji Pink pokret mladih „Za Niš bez straha“ saopštilo je da su oni organizatori protesta u tom gradu, kao i da su ih pokrenuli sa devet zahteva za koje očekuju da svi budu usvojeni.

Prvi zahtev, sa kojim su krenuli u proteste, jeste onaj kojim se traže odgovornost za smrt njihovih kolega, drugova i rođaka na neobezbeđenoj rampi u Donjem Međurovu.

„Ostali zahtevi treba da ostvare minimum uslova da u našem gradu ostanemo, da se bez članstva u SNS zaposlimo, da nam se roditelji ne ubijaju zbog dugova za struju, da kao najveći grad juga Srbije imamo nezavisne medije, da hoteli i automobili u Nišu ne gore zbog osvete moćnika, da izvršitelji ne izbacuju na ulice starce i invalide, da nam Republika vrati Aerodrom koji od preuzimanja neprestano propada. Ovo je naša muka. Zbog ovoga mladi odlaze iz Niša“, navodi se u saopštenju pokreta „Za Niš bez straha“.

Predsednika Srbije su upitali: „Zbog čega je Vama, zbog čega je vlasti i medijima toliko bitno da otkrijemo identitet? Zbog čega je Vama gospodine predsedniče i vlasti značajno da nametnu tezu da proteste u Nišu pokreću političari, poput Zorana Živkovića ili da nam za predvodnika protesta postavljaju Branislava Jovanovića-Bananu?“

Dodaju da ni jedan ni drugi nisu ni organizatori ni predvodnici ovog protesta. Oni ističu da muka organizovala ovaj protest. „I naša će muka će ga nastaviti“, ističu.

„Od Vas g. Predsedniče očekujemo usvajanje naših zahteva. Svih devet“, zaključuje u svom saopštenju pokret mladih „Za Niš bez straha“.

Podsetimo, Aleksandar Vučić izjavio je juče da se ljudi koji protestuju subotom u Beogradu i širom Srbije ne osećaju dobro, uprkos svim „realnim i objektivnim argumentima“ da se u Srbiji bolje živi, te da je njegov posao da otkrije zašto je to tako.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari