Zaraženi političari se oporavljaju 1Foto: BETAPHOTO/ MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE

Zaraženi političari virusom korona Maja Gojković, Čedomir Jovanović i Marko Đurić oporavljaju se na Infektivnoj klinici i dobro reaguju na terapiju koju primaju zbog upale pluća.

Aleksandar Vulin, ministar odbrane koji je do pre neki dan bio u samoizolaciji, posle novog testiranja pokazao se kao negativan i juče je obišao poljsku vojnu bolnicu u Novom Pazaru.

Zdravstveno stanje političara koji su smešteni na Infektivnoj klinici, predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković, direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića i lidera LDP Čedomira Jovanovića sada je stabilno i oni se osećaju bolje nakon terapije koju primaju zbog upale pluća, najverovatnije izazvane virusom korona.

Gojkovićeva je bila smeštena u Kliničko-bolnički centar Bežanijska kosa, odakle je prebačena na Infektivnu kliniku i kod nje i Marka Đurića utvrđeno je da su pozitivni na korona virus. Rezultati testa Jovanovića, koji su rađeni početkom prošle nedelje, još nisu poznati.

On se inače juče oglasio i na društvenim mrežama postavljajući i svoju bolničku fotografiju, uz poruku – „čuvajte se“.

„Zaustavili smo tokom vikenda širenje upale pluća, kiseonik me je sačuvao i još mi je neophodan da bih što više odmarao pluća koja se bore sa virusom. Polako obaramo temperaturu i smirujemo krvni pritisak. Lekari su stalno sa mnom i na svaku promenu reaguju modifikacijom terapije. Drugu noć zaredom sam uz njihovu podršku uspeo da odspavam nekoliko sati, pošto su našli rešenje za bolove koji su me kidali čitave nedelje. Mislim na sve i o svemu… Čuvajte se…“, napisao je Jovanović.

On je pre šest dana zbog teške upale pluća hospitalizovan u bolnici na Bežanijskoj kosi, a nakon toga je prebačen na Infektivnu kliniku.

Inače, u Vladi Srbije nam je rečeno da se za sada prati zdravstveno stanje članova Vlade, ali da niko nema simptome kovida 19.

A poslanik i lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić još se nalazi u kućnoj izolaciji. Iako kaže da je na terapijama i da se dobro oseća, napominje i da je sve „to jedna toksična bomba“.

„Za nekoliko dana uradiću i drugi test na virus korona, pa ćemo videti“, kaže Zukorlić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari