Zašto baš Vladimir Đukanović javno napada Nebojšu Stefanovića? 1Vladimir Đukanović, izvor: FoNet/Ognjen Stevanović

Vladimir Đukanović ne „solira“ kada upućuje oštre kritike na račun Nebojše Stefanovića, već to čini „na mig“ predsednika Srbije i lidera SNS Aleksandra Vučića.

To tvrde sagovornici Danasa komentarišući najnovije „prozivke“ koje je na račun ministra odbrane izrekao njegov stranački kolega i poslanik naprednjaka Vladimir Đukanović.

Zašto baš Vladimir Đukanović javno napada Nebojšu Stefanovića? 2
Instagram objava Nebojše Stefanovića na koju je reagovao Vladimir Đukanović, izvor: Instagram nalog Nebojše Stefanovića, portal Nova.rs

Najnoviji povod za Đukanovićeve „packe“ bila je objava (takozvani „stori“) na zvaničnom Instagram nalogu Nebojše Stefanovića. Stefanović je objavio fotografiju na kojoj su prikazani sveže ispečeni ćevapi uz komentar:“Ovoga puta ih nisam ja pekao pa su odlični“.

Kako su preneli mediji, Đukanović je na to reagovao napisavši u svojoj „Vajber zajednici“, koja broji oko hiljadu članova:“Tolike godine se poznajemo, a iskren da budem, nisam znao, ministre, ni jaja da umete da ispečete. Dobro je da znate sa ćevapima. Nadam se da majstor koji vas je učio nije iz Ritopeka“. Navedeni odgovor poslanika SNS predstavlja nedvomislenu aluziju na najteže optužbe koje se stavljaju na teret kriminalnom klanu Belivuk-Miljković.

Podsetimo, upravo je Vladimir Đukanović u maju prvi javno zatražio smenu Nebojše Stefanovića sa mesta šefa beogradskih naprednjaka.

Komentarišući učestale kritike koje na Stefanovićev račun izriče Đukanović, izvor Danasa blizak najvećoj vladajućoj stranci, otkriva da „nije tajna da se oni odranije ne podnose, ali je taj animozitet obelodanjen tek nakon što je Nebojša Stefanović pao u nemilost vrha stranke“.

„Đukanović, između ostalog, ne voli Stefanovića zbog njegovih dobrih veza sa Zapadom, naročito sa Amerikom. U SNS dominira stav da je aktuelni ministar odbrane, dok je bio na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova, stvorio dobre kontakte u SAD, naročito u tamošnjim bezbednosno-obaveštajnim strukturama. S druge strane, Vladimir Đukanović slovi za rusofila i antizapadnjaka“, tvrdi naš sagovornik.

Govoreći na istu temu, politikolog Mladen Mrdalj, ocenjuje:“Mislim da je Đukanović Vučićev glasnogovornik i da je njegova uloga da među biračima SNS “normalizuje” negativan imidz Nebojše Stefanovića, kako bi na kraju igre Vučić glumio da je pritisnut dokazima nerado pristao na “vršenje pravde” i konačni obracun sa Stefanovićem”.

-Smatram da je poverenje između njih (Vučića i Stefanovića, prim. novinarke) nepovratno izgubljeno i da obračun tek sledi, ističe Mrdalj.

Upitan zašto je, prema njegovom mišljenju, baš Đukanović “izabran” da javno blati Stefanovića, Mladen Mrdalj ističe:”On ima medijsku prepoznatljivost, ima i svoje Jutjub emisije koje su relativno gledane, a član je najviših partijskih tela i uz to je i advokat, a bio je i u skupštinskim odborima za bezbednost i čini mi se ustavna pitanja”.

– Odličan izbor, plus što on to voli da radi. Niko drugi u SNS nema takav paket usluga, zaključuje ovaj sagovornik Danasa.

U sličnom tonu, Sanda Rašković Ivić, potpredsednica Narodne stranke, konstatuje:”Vladimir Đukanović jeste svojeglav čovek, ali ne toliko da bi zaratio samoinicijativno s doskorašnjom Vučićevom desnom rukom u SNS”.

-Čini mi se da ono što Vučić misli, to Đukanović govori. Stefanovićev iskaz oko uloge FBI, pa posle nevešto izvlačenje, a, u suštini, Stefanovićevo kontriranje Vučiću, sigurno su kod šefa izazvali bes koji je preko Đukanovićeve izjave manifestovan sarkastičnim komentarom o „ćevapima iz Ritopeka“, poručuje Rašković Ivić.

Prema mišljenju Janka Veselinovića, lidera Pokreta za preokret, „Velja, Vučić, Nebojša, Đuka, Vulin – jesu ekipa koja ima puno toga da kažu jedni o drugima“.

-Taj klan „3V“ sa Đukom i Nebojšom je nešto čega se moramo rešiti. A Đuka je Vučićev megafon, tvrdi Veselinović.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari