Završen sastanak Vučić-Hoti u Briselu 1Foto: Bojan Cvejić

Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera Kosova Avdulaha Hotija kojim je moderirao izaslanik EU Miroslav Lajčak završen je nešto posle 19 časova, javlja Radio slobodna Evropa iz Brisela.

Prvom sastanku Vučiča i Hotija kojim je nastavljen dijalog Beograda i Prištine posle 20 meseci prethodili su bilateralni susreti šefa dve delegacije sa zvaničnicima EU – šefom evropske diplomatije Žozepom Borelom i posrednikom u dijalogu Miroslavom Lajčakom, kao i sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

Borel je uoči sastanka rekao da očekuje „konstruktivan“ razgovor i dvojicu lidera da tome pristupe u duhu „kompromisa i pragmatizma“.

„Očekujem konstruktivnu diskusiju o prvom elementu našeg razgovora koji će doprineti sveobuhvatnoj normalizaciji odnosa Kosova i Srbije. Ohrabrujem obe strane da pristupe razgovorima u duhu kompromisa i pragmatizma, imajući na umu evropsku budućnost građana Srbije i Kosova“, rekao je Borel u video poruci uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu.

Borel je rekao da je posebno srećan što je dijalog Beograda i Prištine na visokom nivou obnovljen nakon 20 meseci i što se EU vratila na poziciju kormilara u tom procesu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari