Zelena stranka: Pojedinci pokušavaju da zloupotrebe proteste na Košutnjaku 1Foto: Zeleni stranka

Zelena stranka prekida proteste u Košutnjaku zbog pojave grupa i pojedinaca koji pokušavaju da, prebrojavanjem i podelom građana, radikalizuju mirnu građansku šetnju i oduzmu joj legitimitet izazivanjem incidenata.

– Zelena stranka neće dozvoliti da se mirni građanski protest zloupotrebi i pretvori u farsu od koje će korist imati profesionalni „perfomans protestanti“, neodgovorni investitori i još neodgovornije gradske službe koje su dale dozvolu za seču drveća u jednom od najlepših gradskih parkova. Da bi se sprečile buduće zloupotrebe, neophodno je da Košutnjak dobije najviši stepen zaštite. Košutnjak se ne brani sukobima, podelama i prebrojavanjima. Građanima Beograda niko ne može vratiti posečeno drveće, ali niko ne treba da ih gura u sukobe s drugim građanima. Kao odgovorna partija, mi ćemo našu borbu institucionalizovati. Podnosićemo odgovarajuće tužbe, prekršajne i krivične prijave, a kao najvažniju i trajnu meru, pokrenućemo inicijativu da se park Košutnjak trajno zaštiti od svake buduće izgradnje – rekao je Goran Čabradi, predsednik Zelene stranke i narodni poslanik.

Zelena stranka organizovala je i predvodila dve protestne šetnje protiv investitora Zavoda za sport, po čijem je nalogu posečeno drveće u parku Košutnjak. Protesti su protekli bez incidenata, a od investitora je traženo da pokaže dokumentaciju i stručne procene na osnovu kojih je dobio odobrenje za seču.

Zelena stranka će vlastima u Beogradu i nadležnim republičkim institucijama podneti zahtev za proglašenje parka Košutnjak za spomenik prirode od izuzetnog značaja za Republiku Srbiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari