Zelenović: Brutalna izborna krađa pred očima javnosti 1Foto: D. Eraković

Nosilac liste „Šabac je naš“ Nebojša Zelenović u ime i ostalih šest prodemokratskih lista zahtevaće od Gradske izborne komisije da se izbori ponove zbog malverzacija na gotovo svih 27 biračkih mesta.

On je ukazao da se desila neviđena, brutalna izborna krađa, nezabeležena u istoriji šabačkog političkog života u višestranačju.

– Pred očima građana dešavala se otvorena demostracija sile, nabildovanih momaka i kriminalaca iz cele Srbije, koji su plaćali glasove, dovodili i ucenjivali građane, a da nijedna državna služba nije reagovala. Ni policija ni tužilaštvo, a o svemu postoje zapisnici sa biračkih mesta kao i medijski prilozi. Na dva mesta utvrđen je višak glasačkih listića što automatski znači prekid i ponavljanje izbora, a kriminalci iz grupe Milana Ostojića Sandokana  presreli su vozilo u Mačvanskom Pričinoviću članove biračkog odbora koji su nosili izborni materijal iz Ševarica. Najčešća pojava bilo je javno glasanje, fotografisanje biračkog listića, otvorenih prtenji na biračkom mestu…Zbog svega, uprkos podršci evropskih parlamentaraca da se izbori održe u demokratskoj atmosferi, biće obavešteni svi međunarodni činioci, rekao je Zelenović.

Po mišljenju Zelenovića posle svega nemoguće je utvrditi tačan broj glasova, ali bi koalicija prodemokratskih lista svakako parirala broju osvojenih glasova SNS.

Pravo glasa na 27 biračkih mesta imalo je 28800 građana.  Prilikom glasanja 21. juna razlika između SNS i prodemokratskih lista bila je 61 glas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari