Zelenović: EP prihvatio činjenicu da je Srbija crna tačka Evrope 1Foto: SZS

Predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je danas u Bogatiću da kampanja bojkota već daje rezultate i da je internacionalizacija dokaz da u Srbiji nema poštenih izbora, saopštio je Savez za Srbiju.

„Demokratska javnost u Srbiji se probudila, otpor se širi, i Evropski parlament prihvatio je činjenicu da je Srbija crna tačka Evrope u kojoj nema slobode mišljenja i demokratije. Zato njihovi predstavnici i dolaze u Beograd. Mi želimo dijalog sa Evropskom unijom ali sa režimom nema i neće biti nikakve nagodbe oko uslova za poštene izbore i svima je jasno da će najavljeni nelegitimni izbori za posledicu imati nelegitimnu vlast koja neće imati kapacitet da rešava probleme“, izjavio je Zelenović u razgovoru sa građanima Bogatića.

On je kazao, navodi se u saopštenju, da su svi svesni da je ovakvo stanje neodrživo, a što duže bude trajala izborna kriza koja će se pre ili kasnije završiti porazom vlasti na pravim i poštenim izborima, posledice će biti teže. „I vlast i međunarodna zajednica toga bi trebalo da budu svesni“, istakao je Zelenović.

„Naša snaga je u milion i po ljudi koji su protiv Vučića i koji neće da učestvuju u njegovoj izbornoj farsi. U kampanji bojkota obići ćemo svaki grad, svako selo i zaseok, a medijska tortura, jeftini trikovi i podmetanja vlasti ne mogu sprečiti širenje otpora“, istakao je Zelenović.

Aleksić: Izborni uslovi definisani zakonima, nema pregovora o poštovanju zakona

Potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Miroslav Aleksić izjavio je danas da su izborni uslovi definisani zakonima i da o tome ne može biti usaglašavanja, pregovaranja i dogovaranja,saopštio je Savez za Srbiju.

„Ne možemo se dogovarati o primeni zakona. Zakoni se ili primenjuju ili krše“, rekao je Aleksić u Vranju, gde je razgovarao sa građanima.

Aleksić je istakao da bojkot nije odustajanje od borbe, nego je u svojoj suštini borba.

„Srbija nema izbore. Mi na izborima ne učestvujemo zato što ih nema, a bojkotom se borimo za izbore. Građani na izborima ne biraju samo političku stranku ili političara. Građani biraju kako će živeti svakog dana i kolika će im biti plata i da li će moći da priušte svojoj deci šta im je potrebno. Da bi građani mogli da biraju oni moraju da znaju istinu. Nama je Vučić ukrao i istinu“, rekao je Aleksić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari