Zelenović: Klevete nedostojne poslanika 1

Na hitno sazvanoj konferenciji za novinare nakon teških optužbi narodnih poslanika SNS gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović zgrožen je načinom i neargumentovanim napadima.

Poslanici Boban Birmančević i Blaža Knežević optužili su gradonačelnika Zelenovića i predsednika Gradske skupštine Nemanju Pajića da su tokom posete opštini Peć izdali Srbiju i da su potpisali ugovore u okviru međugranične saradnje, i to u prostoriji gde su istaknuta obeležja lažne države Kosovo.

Gradonačelnik Zelenović podsetio je da se radilo o zvaničnoj poseti Peći gde je rukovodstvo izabrano na legitiman način, i gde su učestvovali i predstavnici Srba. Tom prilikom na izbore je izašla i Srpska lista, koja daje legitimitet Vladi Kosova, a predsednik Aleksandar Vučić je tada izjavio da je ponosan na učesnike izbora jer brane srpske nacionalne interese.

– Optužbe da smo izdajnici je dramatično opasna stvar u situaciji u kojoj se nalazimo. Režimski mediji Pink, Informer, Alo požurili su da objave ove optužbe, a radi se o notornim lažima i klevetama. Ništa nije potpisano, a primljeni smo u službenim prostorijama opštine Peć sa zvaničnim obeležjima. To je poseta u okviru projekta SEED „Podrška za razvoj obrazovanja i zapošljavanja“, koji finansira austrijska vlada. Šabac učestvuje u ovom projektu sa gradovima iz Srbije, Kosova i Albanije, i o dokumentima SEED-a nigde se ne navode države nego samo regije. Šabac je bio domaćin u aprilu prošle godine gde su predstavljene sve aktivnosti ove austrijske organizacije. Tada su bili prisutni, pored predstavnika gradova učesnika projekta, i državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Ivan Bošnjak kao i austrijski ambasador dr Johanes Ajgner. Predstavnici opštine Peć bili su dva puta gosti u Šapcu i osnovni cilj uzvratnog poziva je razmena iskustava u ovoj važnoj oblasti. Oni imaju odličan trening centar koji omogućava efikasnu pripremu mladih za posao, a ono što je interesantno za Peć je naša praksa u podsticajima za navodnjavanja i gajenje jagoda. Ovo će pomoći srpskom življu u Goraždevcu, i na ovaj način bi oni dobili podršku za razvoj poljoprivrede, rekao je Zelenović.

Populizam

– Jako me rastužuje što takvi ljudi predstavljaju Šabac u Skupštini Srbije. Treba da razgovaramo o značajnim projektima za grad, ali nažalost populizam Aleksandra Vučića tome nikako ne doprinosi, to nije politika koja donosi boljitak Srbiji, istakao je Zelenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari