Zelenović: Ne postoji razlog da se lokalni izbori održe pre proleća 2020. 1Foto: Beta/Grad Šabac

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je danas da ne postoji ni jedan razlog da se lokalni izbori održe pre proleća sledeće godine, kada im je i vreme.

On je agenciji Beta rekao da bi nasilno skraćenje mandata lokalnim samoupravama predstavljalo kršenje Ustava i međunarodnih ugovora.

„Politikantsko bezumlje se valja po Srbiji urušavajući temelje javnog života. Nasilno skraćenje mandata lokalnim samoupravama predstavljalo bi kršenje Ustava i međunarodnih ugovora, koje je Srbija ratifikovala i koje garantuju prava građana koje ostvaruju u lokalnim samouopravama“, rekao je Zelenović.

Izvršni direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (CESID) Bojan Klačar ocenio je danas da ne bi bilo iznenađenje da vanredni parlamentarni izbori u Srbiji budu održani kasnije ove godine, kako bi istovremeno bili organizovani i vanredni lokalni izbori.

Klačar je za agenciju Beta rekao da bi vanredni parlamentarni izbori mogli biti pomereni kako bi se pronašao način da u isto vreme budu održani i vanredni lokalni izbori.

„Zaista mi se čini teško održivim rešenje po kome ćemo ići na vanredne parlamentarne izbore ove godine, a sledeće godine na lokalne izbore. U interesu je Srpske napredne stranke da ti izbori budu spojeni“, ocenio je Klačar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari