Zelenović Palmeru: Neprihvatljiva zloupotreba vlasti u Srbiji 1(BETAPHOTO/Zajedno za Srbiju/DS)

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju (ZZS) Nebojša Zelenović je danas na sastanku sa izaslanikom Stejt departmenta za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom ukazao na „neprihvatljivu zloupotrebu institucija koju sprovodi vlast u Srbiji“, saopštio je ZZS.

„Ustavni sud više od godunu dane ne donosi odluku po žalbi ZZS podnetoj zbog grubog kršenja izbornoh zakona na lokalnim izborima u Šapcu“, rekao je Zelenović i naveo da bi zakonita odluka Ustavnog suda dovela do ponavljanja tih izbora.

Zelenović je Palmeru rekao i da „mora da bude iskorenjeno učešće mafije u izbornom procesu, pod pokroviteljstvom vlasti“.

Zelenović je ukazao američkom diplomati da je sprovodjenje zakonite procedure za dodelu slobodne nacionalne televizijske frekvencije jedan od ključnih preduslova za izlazak na buduće izbore u Srbiji.

Zelenović je, kako navodi ZZS, američkom diplomati izneo plan za sprovođenje „predizbora“ u Srbiji, i ocenio da je to najefikasniji način za vraćanje poverenja gradjana u izbore i mogućnost da svojim glasovima odrede budućnost.

Sastanak je bio u sklopu višednevne posete Metjua Palmera Balkanu.

S Palmerom su razgovarali i Dobrica Veselinović, predstavnik Pokreta „Ne davimo Beograd“, i Pavle Grbović, predsednik Pokreta slobodnih građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari