Zelenović: Prvi dobro organizovani otpor odneće režim dođavola 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MISKOV

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović ocenio je da „pritisak da se održe slobodni i pošteni izbori mora da potekne od građana“, a da je njihova mobilizacija u tu akciju posao opozicije.

„Zbog toga sam predlagao predizbore, jer nema lakšeg načina da ljude iz kolotečine očaja prebacimo u borbeno raspoloženje“, rekao je Zelenović za novi broj nedeljnika NIN.

Kako je naveo, što se tiče pregovora o izbornim uslovima, dogovor je da Evropljanima opozicija dostavi svoje jasne stavove posle ove runde koja je završena i da onda oni naprave predlog rešanja u toku septembra.

Prema njegovim rečima, „iako to sve izgleda bolje nego prošli put, treba biti jako oprezan sa očekivanjima dobrog ishoda“.

„Hoću jasno da iznesem ono što vidim: Evropska unija u frontu i Amerika sa strane veoma se trude da građani Srbije dobiju priliku da slobodno i pošteno glasaju. Ali, nema toga na belom svetu ko želi da umesto opozicije u Srbiji mobiliše građane u borbu za normalan život, niti hoće da umesto građana tu borbu vodi i u njoj pobedi“, naglasio je Zelenović.

On je ocenio da je „režim mnogo slabiji nego što to na prvi pogled izgleda“.

„Prvi dobro organizovani otpor odneće ih dođavola. Evo, sad bi trebalo da se usresredimo na sakupljanje potpisa za referendum i da štetočinski Zakon o vodama zbrišemo“, naglasio je Zelenović.

Kako je podsetio, Zajedno za Srbiju je sa 23 pokreta osnovao Otvorenu građansku platformu Akcija.

„Doneli smo dokument Zeleni dogovor za Srbiju, koji je osnov našeg plana za sprovođenje mirne zelene revolucije u Srbiji“, rekao je Zelenović.

On je naveo da u Srbiji nije bilo snažnije ideologije od ove na kojoj je utemeljena zelena politika, „još od vremena kada je socijalizam mutirao u nacionalistički glib“.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Zelenović: Prvi dobro organizovani otpor odneće režim dođavola”

  1. Nezrelo i neproduktivno delovanje Djilasa i onih okupljenih oko njega zapravo ide na ruku opstanku trulog Vučićevog režima. U Srbiji nema prave opozicije i ljudi sa integritetom koji su zaista spremni da menjaju vlast, a za to je kriv i narod koji je politički zaglupljen.

  2. Opet Zelenovic?Informisao se kolike plate imaju Zeleni u njegovoj ljubljenoj EU kada se dočepaju neke pozicije?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.