Foto: BETAPHOTO/OMS/GRAD SABAC/MO

„Ovo je jako važan dan pošto je sva opozicija koja u ovom trenutku učestvuje u razgovorima, izašla sa jednim dokumentom pred građane, potpuno razumejući poruku koju oni upućuju poslednjih nedelja sa protesta. Verujem da će to biti jedan širok, dobar dogovor koji će građani prihvatiti“, kazao je Zelenović agenciji Beta.

Govoreći o sutrašnjem sastanku Komiteta za monitoring Kongresa lokalnih vlasti Saveta Evrope (SE) u Beogradu, Zelenović je kazao da očekuje uspostavljanje misije SE koja će utvrditi navode opozicionih gradova i opština u Srbiji o pritiscima koje vlast vrši nad njima.

„Istina se ne može sakriti, potpuno je jasno da se u Srbiji danas živi u diktaturi, građani koji šetaju u 50 gradova to pokazuju. Ono što smo pred nadležnim telima SE uspeli da pokažemo to je da se u Srbiji krše elementarna ljudska prava, da se krši Povelja o pravima lokalnih samouprava koja je temelj ustanovljavanja nadležnosti Saveta Evrope“, rekao je gradonačelnik Šapca.

Sutrašnji sastanak Komiteta za monitoring Kongresa lokalnih vlasti Saveta Evrope organizuju Grad Šabac, opštine Čajetina, Paraćin i Stari grad.

Povezani tekstovi