Zelenović: Stepen Vučićevog bezumlja je zabrinjavajuć 1Foto: Nenad Kovacevic

Stepen bezumlja u koji je zapao Vučić sa svojim satrapima, je zabrinjavajući, kaže za Danas Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca, povodom izjave funkcionera SNS Marka Đurića koji poručuje da se ne iznenadi opozicija ako se ispred opština gde su oni vlast okupe građani i na „miran demokratski način“ pokažu nezadovoljstvo njihovim radom.

A predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać poručuje da će ponovo pokušati da edukuju i iz botova u slobodne ljude pretvore aktiviste SNS ako ponovo budu poslati u opštinu Stari grad.

Zelenović navodi da je Đurićeva izjava još jedan u nizu dokaza da vlast u Srbiji nema odgovor na mirne proteste građana.

– Jednako je besmislen kao i štrajk glađu ministara i poslanika vlasti, odnosno zauzimanje gradskih skupština od strane odbornika SNS. Tim stručnjaka pobunjene Srbije će uskoro izaći sa svojim nalazom, nadam se da će se vlast prizvati pameti i otvoriti dijalog koji će omogućiti stvaranje uslova da se u Srbiji, posle sedam godina, najzad slobodno glasa – kaže Zelenović.

Bastać smatra da bi rezultati rada Đurica, kao direktora Kancelarije za KiM, svakom normalnom bili signal da se povuče iz politike jer „od kada se pomenuti gospodin bavi pitanjem KiM tamo je od države Srbije ostao samo njegov mobilni telefon u koji urla Aco Srbine.

– Svestan sopstvenog fijaska, on se sve češće bavi opozicijom koju vređa i kojoj preti. Vrata opštine Stari grad za razliku od vrata institucija koje je okupirao SNS klan su uvek otvorena za građane sa kojim zajedno branimo Beograd od kriminalne, nestručne i bahate vlasti – navodi Bastać.

Prema njegovim rečima, „kada Đurić kaže građani, misli na stranačke aktiviste koji su nas za vreme mirnih protesta na Trgu republike pljuvali, koji su nam pretili i vređali našu koleginicu po naređenju večitog zamenika Vesić Gorana“.

Đurić je na jučerašnjoj konferenciji za novinare povodom najave opozicije da će svakodnevno protestovati u Beogradu, rekao da Srbija neće biti ni „Majdan“ ni Karakas i da se vlast neće osvajati na ulici. Prema njegovim rečima, razgovori se ne vode na ulici već u parlamentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari