Zelenović traži od Vučića da Radojičiću naloži da učestvuje u TV duelu o Trgu Republike 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da gradonačelniku Beograda Zoranu Radojičiću „naloži“ da učestvuje u televizijskom duelu na Javnom servisu na temu rekonstrukcija beogradskog Trga Republike i šabačkog gradskog trga, a direktoru RTS Draganu Bujoševiću da „da saglasnost“ da organizuje takav duel.

Zelenović, koji je i predsednik stranke Zajedno za Srbiju, ocenio je u otvorenom pismu da se gradonačelnik Beograda i direktor Javnog servisa „kriju“ od njegovog poziva da u televizijskom duelu razmotre „sve detalje ove velike afere“.

„Predsedniče Vučiću, kao što svako dobronameran zna, Vi imate moć da Bujoševiću date saglasnost da organizuje predloženi TV duel, a Radojičiću nalog da u njemu učestvuje. Ostalo je da sada pred javnošću razjasnimo samo jednu stvar: da li ste se Vi toliko uplašili razmera ove afere da ne smete to da uradite“, upitao je Zelenović Vučića a prenela stranka Zajedno za Srbiju.

Ocenio je da odbijanje razgovora pred kamerama državne televizije i „činjenica da se krije dokumentacija o Trgu Republike, ukazuju da su sumnje javnosti da je u pitanju velika afera očigledno opravdane“.

„S obzirom da ste pre tri meseca lično obišli radove na Trgu Republike i tom prilikom izrazili divljenje lepoti trga i kvalitetu sada već čuvenih kocki, verujem da je i Vama u interesu da se u predloženom TV duelu razmotre svi detalji ove afere. Suština je da gradonačelnik Beograda i ja objasnimo građanima kako je i zašto, po površini manji Trg Republike u Beogradu, plaćen 25 puta više od šabačkog, neverovatnih 12 miliona evra, i zašto rekonstrukcija u Beogradu traje više od 400 dana dok je u Šapcu ceo posao završen za 75 dana“, naveo je Zelenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari