Živković: Dobro je što dolaze posmatrači OEBS, ali nije dovoljno 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Zoran Živković, poslanik i lider Nove stranke rekao je danas u Skupštini Srbije da je dobro što će OEBS poslati posmatrače, ali da to nije dovoljno u ovom trenutku da njegova stranka kaže da li će učestvovati na predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji.

Nova će, kako je istakao, pratiti da li će biti ispunjeni minimalni uslovi za izlazak na izbore i tek onda kada oni budu raspisani odlučiće hoće li učestvovati ili ne, ali ono što je sigurno Nova stranka nikada neće paktirati sa Aleksandrom Vučićem.

„Samozvani predsednik Srbije prihvatio je moj predlog da pozove OEBS. Danas sam neformalno proverio i saznao da je vlada Srbije poslala zahtev OEBS, da dođe prva preliminranna misija, od 1. oktobra. Nisam ja naterao Vučića na to, već je to učinio zbog pritiska međunarodne javnosti, ali ja mogu da konstatujem da je Vučić odlučio mirno da preda vlast. I to je dobro, ali bi trebalo prvo da prestane da bruka Srbiju, zlouupotrebom spiskova birača i spiskova Crvenog krsta, što je učinio Miša Vacić na izborima u Medveđi“, rekao je Živković i dodao da to što je pozvan OEBS ne znači da se nešto promenilo, jer imamo istu atmosferu u društvu, kršenja ljudskih prava, situaciju u medijima i zato bi u Srbiju trebalo da dođe najbrojnija ekipa OEBS-a , kako bi garantovala da će izborni proces proteći po zakonu.

„U odnosu na to da li će se nešto promeniti u izbornom procesu zavisi da li ćemo izaći na izbore, jer sam dolazak OEBS-a nije dovoljan“, rekao je Živković i dodao da bez obzira na sve on i njegova stranka nikada neće paktirati sa Vučićem.

Naveo je, takođe, da uprkos tome što je član skupštinske grupe prijateljstva sa SAD i što mu je upućen poziv na adresu parlamenta za sastanak sa dvojicom američkih senatora, on je zaobiđen.

Na sastanak su otišli Dragan Šormaz, Đorđe Milićević i Srnbislav Filipovoć. Živković je naveo da je iz ambasade SAD saznao da je bio pozvan na sastanak, ali da nije obavešten.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari