Živković: Na izbore treba izaći i boriti se 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Pozivam sve koji žele dobro svojoj porodici, svom gradu, državi, naciji, da dobro razmisle šta da rade kada izbori budu formalno raspisani.

Moj lični stav je da treba izaći na izbore ako se još malo popravi ovo stanje, jer ako pustimo da prođu bez učešća nas koji želimo normalnu Srbiju, jedino je sigurno da će Vučić dobiti još jedan mandat“, rekao je u Skupštini Srbije Zoran Živković, lider Nove stranke, ponovivši da treba izaći na predstojeće izbore i boriti se , kao što su to radili hrabri ljudi devedesetih godina.

Ponovio je i da će konačnu odluku o izlasku na izbore doneti konferencija Nove stranke pošto izbori budu i formalno raspisani. Komentarišući najave da će izbori biti održani 26. aprila, lider Nove je rekao da iako nisu stvoreni „ni približno normalni“ uslovi za izbore, treba ući u borbu i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću pružiti otpor.

On je ocenio da u domaćoj javnosti nije adekvatno propraćena informacija da će dve evropske nevladine organizacije – Koalicija jugoistočne Evrope za zaštitu uzbunjivača i Evropski centar za prava uzbunjivača, poslati posmatrače na suđenje uzbunjivaču iz Krušika Aleksandru Obradoviću jer, kako je naveo, „sumnjaju da se na sudu u Srbiji poštuju zakoni“.

„Relevantne evropske institucije, za razliku od domaćih, priznaju Obradovića za uzbunjivača što opet govori o sukobu sa evropskim pravilima. EU sumnja u srpsko pravosudje i dolazi do onoga na šta mi iz opozicije odavno upozoravamo, a to je da sudovi u Srbiji liče na sudove, da sudije liče na sudije“, naveo je Živković, uz očekivanje da će pod pritiskom Evrope, suđenje Obradoviću biti primereno zakonu i da će uzbunjivač iz Krušika biti oslobodjen svih optužbi.

Lider Nove nije propustio priliku ni da „pravim demokratama“ čestita „današnji praznik, 30 godina od obnove rada Demokratske stranke“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari