Živković: Uslovi za izlazak na izbore nisu savršeni, to je razlog da se ne pobegne sa megdana 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da uslovi za izlazak na izbore u Srbiji nisu savršeni ali da su to „sve razlozi da se ne pobegne sa megdana u mišju rupu za one koji se ne stide što su političari“.

Živković je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da uslovi za izlazak na izbore „naravno neće biti savršeni, neće biti ni dovoljno dobri, ali da će to biti inspiracija za one kojima je posao da se bore a ne da idu u teretanu ili na skijanje“.

„Ko jeste političar i ko želi da vidi zdravu, modernu Srbiju, neka se spremi za tešku borbu. U takvoj borbi se postaje junak i vođa opozicije, naša bliska budućnost od pre 20 godina nam to potvrđuje. Savez za Srbiju je proglasio bojkot i proglasili su da je bojkot uspeo, na čemu im čestitam i neću se baviti njima do 27. aprila, što je dan nakon izbora“, rekao je Živković.

On je rekao da se „svi oni (iz opozicije) koji ne smeju da govore na mitinzima, koji se kriju kada novinari traže da im daju izjavu, koji beže sa megdana, ponašaju kao što to rade ljudi koji žele nešto da sakriju“.

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da ne očekuje dramatične promene u radu Regulatornog tela za elektronske medije (REM) pred održavanje izbora, ali da očekuje „za nekoliko nijansi bolje ponašanje i bolji rad zato što su oči domaće i međunarodne javnosti uprte u njih, što neće biti teško jer do sada REM nije radio ništa“.

Živković je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da se ne seća da je „za nekoliko godina postojanja REM doneo bilo kakvu odluku a da je imala bilo kakve veze sa njihovim nadleznostima“, kao i da očekuje da će se REM „vaditi da praćenje izbornih dešavanja nisu deo njihovog posla, što ne znači da oni ne treba i time da se bave“.

„Nezavisne insitucije u autoritarnom drustvu sluze za skrivanje onog ko je autoritarac. Za sve što se dešava u Srbiji, od kočenja na naplatnoj rampi u Doljevcu, do toga kako rade REM i mediji odgovoran je Aleksandar Vučić, on sam sebe gura u to. Po Ustavu njegovo je da ustane kada se svira himna, da deli ordenje, da pomiluje neko tele, on nema nikakve nadleznosti ni u čemu drugom, čak ni u slucaju rata“, kazao je Živković.

Živković je rekao i da „Aleksandar Vučić nije ni vrhovni komandant kako ga proglašavaju bivši „julovci“ i pobegulje iz vojske, koji su dali svoje nadležnosti nekome ko nema to pravo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari