Radojičić moguće rešenje za gradonačelnika 1Foto: FoNet / Aleksandar Levajković

Sednica proširenog sastava beogradskog odbora SNS biće održana danas, saznaje Danas. Razlog za zakazivanje sastanka rukovodstva vladajuće partije biće donošenje odluke o novom gradonačelniku Beograda.

U medijima su se još od završetka lokalnih izbora, koji su održani 4. marta ove godine, kao najozbiljniji kandidati za poziciju prvog čoveka Beograda pominjali aktuelni gradski menadžer Goran Vesić i predsednica Opštine Savski venac Irena Vujović. Ipak, postoji mogućnost i da poziciju, koju je donedavno obavljao novopostavljeni ministar finansija Siniša Mali, preuzme „neko treći“.

Prema nezvaničnim spekulacijama, „taj treći“ bi mogao da bude Zoran Radojičić, profesor Medicinskog fakulteta i direktor Univerzitetske klinike u Tiršovoj, koji je bio prvi na listi Srpske napredne stranke za izbore u Beogradu. Izvori Danasa tvrde da Rodojičić ima najviše šanse jer su se Vesić i Vujović dosta iskompromitali i pripadaju određenim klanovima unutar SNS.

Ranije su međutim drugi izvori tvrdili da je ta opcija isključena, da Vesić jednostavno ne želi da čoveku van politike kakav je Radojičić bude neka vrsta pomoćnika i da bi on u tom slučaju prešao u Vladu Srbije. Prema tim tvrdnjama, Vesić bi dobio ministarstvo koje bi za njega bilo izmišljeno razdvajanjem resora Zorane Mihajlović. NJoj bi navodno ostala građevina, a Vesić bio dobio saobraćaj i infrastrukturu.

Prema ranijim najavama, sednica Skupštine grada Beograda na kojoj će biti izabran gradonačelnik biće održana u četvrtak, 7. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari