Zoran Vuletić: Zaboravili smo ratnu prošlost 1Foto: Medija centar

Nalaz istraživanja BCBP-a, prema kome 52 posto građana smatra da u slučaju sukoba Srbija treba vojno da interveniše na Kosovu, dok bi 47 odsto bili spremni i lično da učestvuje u tome, veoma je alarmantan podatak, ocenio je Zoran Vuletić, predsednik udruženja GDF.

On je poručio da je to veoma alarmantan podatak.

Komentarišući nalaze po kojima i 72 odsto ljudi smatra da je ruski uticaj veoma povoljan i pozitivan po naše interese, Vuletić je ocenio da su oni poražavajući.

– Veoma je važno da analiziramo kako smo mi do ovde došli. Kako je moguće da 2020. godine imamo ovakve podatke, odnos prema EU i ovakav pogled na našu ratnu prošlost, iz koje nikako da izađemo. Slobodno mogu da kažem da apsolutno dominira kultura zaborava i relativizacije ratova 90-ih, smatra Vuletić.

Nebojša Zelenović, lider stranke ZZS, zajedno sa Vuletićem, na pres-konferenciji u Medija centru, poručio je da se njihove organizacije spremaju za jednu kampanju koja je moguća u ovim epidemiološkim uslovima.

Srbija treba da bude deo zapadnog sveta, zato što se tamo najbolje živi, zbog garantovanih sloboda, najboljeg obrazovanja, te socijalne i zdravstvene zaštite koje su tamo na najvišem nivou, poručio je Zelenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari