Zoran Živković: Burazerska ekonomija Vučića i Dodika 1Foto: FoNet Zoran Mrđa

Lider Nove Stranke Zoran Živković optužio je danas za korupciju, nepotizam i bahatost vlasti Aleksandra Vučića u Srbiji i Milorada Dodika u BIH.

Živković se pozvao na pisanje medija iz Bosne i Hercegovine o navodnim aferama Marka Lopičića, direktora preduzeća Mtel iz Banja Luke, koje je u većinskom vlasništvu Telekoma Srbija, navodi se u saopštenju Nove stranke.

„Da su se pipci korupcije, nepotizma i bahatosti aktuelnog režima Aleksandra Vučića odavno proširili i van granica naše zemlje, jasno je svima, posebno na jednom od primera o kojem u srpskim, strogo kontrolisanim medijima, domaća javnost ništa nije mogla da sazna“, naveo je Živković u pisanoj izjavi.

Živković je optužio Lopičića da je od preduzeća Mtel napravio „leglo nepotizma, mahom zaposlivši veliki broj dece visokih političkih funkcionera, većinom iz SNSD Milorad Dodika“, navodi se u saopštenju.

U Živkovićevoj izjavi kaže se da finansijskim sektorom u Mtelu rukovodi Lopičićeva supruga, dok je direktor korporativnih poslova njihov venčani kum.

„Nekad uspešna firma, sa više od 100 miliona konvertibilnih maraka dobiti, sada je spala na upola nižu sumu, dok je vrednost akcija Mtela spala sa 1,15 km u junu 2017. godine na 0,85 Km, čime je vrednost kompanije srozana sa 1,2 milijarde na 500 miliona konvertibilnih maraka“, navedeno je u Živkovićevoj pisanoj izjavi.

Živković je upozorio javnost na tokove novca između Telekoma Srbija i Mtela, za koje je optužio Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, i zahtevao od nadležnih organa da „hitno stanu na put pranju novca ne samo u Srbij, već i van njenih granica“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari