Zukorlić: Vlast svesno lažira podatke o umrlima u Sandžaku 1Foto: Beta/Emil Vaš

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Muamer Zukorlić optužio je danas lokalnu vlast za „konstantno lažiranje podataka“ o umrlima i obolelima u sandžačkim opštinama.

Na meti njegove tvrdnje su Sandžačka demokratska partija (SDP), Štab za vanredne situacije i koordinator novopazarske bolnice Mirsad Đerlek.

Zukorlić je novinarima izjavio da podaci sa terena Islamske zajednice i JKP „Čistoća“ „nepobitno ukazuju“ na mnogo veću smrtnost „od jedan ili dva odsto, što je po svim parametrima uobičajeno, odnosno da je sve preko toga smrt od posledica KOVIDA-19“.

Rekao je da njegovi podaci govore o „stotinu i više umrlih tokom samo jednog meseca, zbog čega neko mora snositi odgovornost“ što se ne može završiti „samo na običnoj političkoj prozivci“.

Zukorlić je rekao i da u kućama, naročito u selima, bez adekvatne medicinske nege leže desetine pacijenata s teškom kliničkom slikom, zbog čega zahteva hitno formiranje mobilnih lekarskih timova koji bi im pomogli.

Zaraza je krenula pre drugog kruga glasanja

Zukorlić je izjavio da je i pored dileme, ipak, odlučio svoje simpatizere pozove da izađu na ponovljene izbore.

Pošto je prethodno izjavio da pred izbore 21. juna nije imao zvanične informacije da epidemija nije zaustavljena, on je na pitanje Radija Sto plus da li oseća ličnu odgovornost za pozivanje da se izađe na ponovljene izbore, odgovorio da je od države dobijao informacije da je sprovođene izbora bezbedno.

„Priznaću da sam bio u moralnoj dilemi, ali na osnovu osećaja i nezvaničnih informacija, pošto su državni organi govorili da je sve u redu“, rekao je Zukorlić.

On je svoju odluku da se, pored toga što je i sam već bio bolestan, ide na ponovljene izbore, obrazložio stavom da bi u suprotnom Bošnjaci bili manje zastupljeni u Skupštini Srbije.

„Da smo se povukli, (sa ponovljenih izbora) samo bismo ojačali one koji su nas doveli u ovakvu situaciju. Dali bismo im dodatnu snagu da nas i dalje uništavaju“, rekao je Zukorlić.

On je rekao da je, imajući to u vidu, „prevagnuo interes građana“ i da u političko-pravnom smislu ne postoji osnova da se moglo drugačije odlučiti.

„Osim toga, i dalje mislim da se najmanja zaraza mogla desiti u izbornom danu, naročito na ponovljenim izborima. To se desilo ranije na raznim okupljanjima i, priznajem, partijskim skupovima“, izjavio je Zukorlić.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

16 reagovanja na “Zukorlić: Vlast svesno lažira podatke o umrlima u Sandžaku”

  1. Plasim se da istinu o koronavirusu u Sandzaku nikad necemo saznati. Medjutim, sta ocekivati od drzave ciji je predsednik rekao da ne poznaje dovoljno obicaje stanovnistva islamske veroispovesti, od drzave koja uporno glasa za predsednika koji je javno govorio: ”jedan Srbin za 100 muslimana”? Jedno veliko nista.

    • Sandzak? O cemu ti to? Ova drzava je sva na krivo nasadjena i nece i ne moze dugo izdrati u ovom formatu. Sandzak a nije Raska e moji Srbi. Veroispovest na stranu. U Pazaru su Srbi, nasa braca, muslimani koji bi trebali da se osveste i shvate da smo isti narod i zajedno da radimo za dobrobit svih nas. Dokle vise deljenje? A ovo sto pkrica Zukorlic je ziva istina. Mesecima unazad se podaci friziraju po potrebi olosi na vlasti. Svako dobro.

  2. Šta sada? I ovaj počeo da sumnjiči Vučićevu vlast da je broj umrlih u Raškoj opblasi lažiran? Kako pa to? Očigledno mu Vučić ipak nije obećao neki finansijski unosan ministarski resor pa se sada ovaj Ober-islamista sveti ovakvim izjavama! Ne lepršaj Zukorliću mnogo, ako naljutiš Vožda srušiće ti onu bespravno izgrađenu slameriju od univerziteta.Ili će da podrži Ugljanina protiv tebe. Ćuti i prihvati sve što ti da, a daće ti, u to sam ubeđen, manje nego Šiptarima iz Bujanovca. U smislu daj- šta daš!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.