Zvezdan Milovanović i dalje poverenik SNS u Nišu 1Foto: Facebook

Zvezdan Milovanović, poverenik Gradskog odbora Sprske napredne stranke (SNS)za Niš, demantovao je da ga je vrh stranke smenio sa te funkcije.

– Ne samo da to nije tačna informacija, nego sam u centrali SNS dobio punu podršku za sve što radim. Tačno je da smo razgovarali o problemu Niškog aerodroma. Predsednik (Aleksandar Vučić) je veoma ljut što Nišlije ne razumeju da država želi da pomogne da se Aerodrom u Nišu dalje razvija – rekao je Milovanović.

On je napomenuo da će Vučić uskoro doći u Niš da “građanima lično objasni zašto Republika Srbija želi da preuzme upravljanje i vlasništvo nad Niškim aerodromom”, ali nije mogao da precizira kada će to biti. ”Zavisi od Vučićevih državničkih obaveza”.

Na društvenim mrežama su se pojavile informacije da će” Milovanović biti smenjen na tajnom sastanku vrha SNS u Beogradu I da će Vučić za poverenika imenovati političkog komesara SNS Branka Malovića”

Marinka Tepić, narodna poslanica Nove stranke, nedavno je javnost podsetila da je  Malović prošle godine šamarao gradonačelnicu Vršca Branku Mitrović.

Sukob u niškom SNS kriv za aerodrom

Predsednik Srbije i SNS Aleksadar Vučić nedavno je ocenio da su, pored ekonomske situacije u kojoj je Niš, „glavni krivci” za to što Niš planira da ustupi aerodrom Republici Srbiji, i političke prilike u Gradskom odboru Srpske napredne stranke u Nišu.

Hteli su da ostanu tamo, da država daje pare i da niko ne može da ih smeni. Zato će uskoro biti održani izbori u niškom odboru – rekao je Vučić, bez objašnjena koji i kakvi sukobi u niškom SNS su uticali na predaju osnivačkih prava i upravljanje Niškog aerodroma državi. Inače, u SNS u Nišu od formiranja nisu nikad održani unutarstranački izbori, a stranka je promenila nekoliko poverenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari