Ekonomija

Đorđević o pogibiji na gradilištu: Hvala investitoru Beograda na vodi

Mimo uobičajene procedure, Inspekcija rada nakon nedavne pogibije dva radnika na gradilištu Beograda na vodi nije izdala saopštenje, a ministar rada Zoran Đorđević danas  je u Skupštini Srbije objasnio da su se na takav potez odlučili jer je investitor o ovoj nesreći „već dao potpuno informaciju“.

Stevanović: Ministarstvo će pomoći radnicima Gumoplastike da naplate potraživanja

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović izjavio je danas da su radnici Gumoplastike iz okoline Bujanovca sinoć oko 22 sata obustavili štrajk, a kako je rekao, već od ponedeljka, predstavnici Ministarstva će otići u to preduzeće kako bi pomogli radnicima da naplate određena potraživanja.

Zrenjanin: Uskoro licitacija za zakup državnog zemljišta

Ono što je bila želja poljoprivrednika to je završeno i idemo u postupak izdavanja državne zemlje, poručio je banatskim poljoprivrednicima ministar poljoprivrede Branislav Nedimović prilikom današnje posete gradskoj administraciji u Zrenjaninu.

Popović: Digitalizovati poljoprivredu

Primena digitalizacija i informacionih tehnologija u poljoprivredi je budućnost, ali i sadašnjost, jer se optimizuju prinosi, izvlači maksimum, a troškovi proizvodnje se smanjuju za 30 do 40 odsto, izjavio je danas ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Cena maline pala na 40 dinara

Tri meseca nakon što su blokirali magistralni put ka Crnoj Gori kod Prijepolja i više od dva od kada im je država obećala da će razgovarati sa hladnjačarima i obezbediti cenu od 125 do 130 dinara po kilogramu, proizvođači maline ponovo najavljuju proteste.

PIO podseća učenike i studente da dostave potvrde o školovanju

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje podseća da je kraj septembra rok do kada učenici koji koriste porodične penzije, ako su stariji od 15 godina, moraju da dostave potvrde o školovanju, da im ne bi bila obustavljena isplata prinadležnosti. Studenti to moraju da učine do kraja oktobra.

EPS da ostane u većinskom vlasništvu države

– Regionalna kancelarija Fondacije Fridrih Ebert za Srbiju i Crnu Goru i Granski sindikat industrije, energetike i rudarstva „Nezavisnost“, organizovali su okrugli sto „Održivost elektroenergetskog sistema u Srbiji“, na kome su učesnici diskutovali o energetskim potencijalima naše zemlje, restrukturiranju EPS-a, kao i ulozi sindikata u procesu restruktuiranja javnih preduzeća.

Srpske institucije za zaštitu potrošača – slabe

Građani nemaju poverenja u institucije, ali se ne okreću udruženjima za zaštitu potrošača kako bi pronašli pomoć. Kada je nekvalitetna roba u pitanju najviše se žale na belu tehniku i telekomunikacije i na obuću – istaknuto je na tribini nedeljnika Vreme i Fondacije Fridrih Ebert „Šta kupujemo – Prava potrošača na periferiji EU“ u Medija centru.