Ekonomija

Startap centri u Užicu, Priboju i Arilju

Za izgradnju tri startap centra u Užicu, Priboju i Arilju, Vlada Srbije je izdvojila 139 miliona dinara, a ugovore o dodeli tog novca danas  je u Užicu čelnicima tih lokalnih samouprava uručio Nenad Popović, ministar bez portfelja, zadužen za inovacije i tehnološki razvoj.

Krkobabić: Mogućnost radnih akcija za obnovu sela

Ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić sastao se danas sa predsednikom Saveza udruženja učesnika ORA (omladinske radne akcije) Srbije Momčilom Talijanom kako bi razmotrili modele eventualnog angažovanja akcijaša u obnovi objekata u Srbiji koji su devastirani dugogodišnjom nebrigom.

U slučaju nestašice Srbija bi imala nafte za samo desetak dana

Iako je najefikasnija odbrana u slučaju nestašica nafte formiranje obaveznih rezervi, država Srbija veoma malo sredstava izdvaja za te potrebe, ističe stručna javnost, komentarišući strahovanja nastala posle napada na saudijska naftna postrojenja, koji su uzdrmali svetski lanac snabdevanja ovim najvažnijim energentom.

Mediji: Srpski biznismen kupuje akcije Kraša

Kompanija Kappa Star u vlasništvu srpskog biznismena Nebojše Šaranovića ovih dana na Zagrebačkoj berzi kupuje akcije „Kraša“ i već ima udeo veći od pet odsto, objavili su hrvatski mediji.

PKS: Priznanje Privrednoj komori Srbije i Кomorskom investicionom forumu

Nemačka, kroz razvojne projekte, pruža snažnu finansijsku i ekspertsku podršku Srbiji upravo u oblastima koje su u vrhu prioriteta Privredne komore Srbije – u jačanju privatnog sektora, uvođenju dualnog obrazovanja i unapređenju tržišta rada prema potrebama privrede, digitalizaciji, podizanju konkurentnosti i internacionalizaciji domaćih kompanija i čvršćem regionalnom povezivanju, saopštila je danas PKS..

Čadež: U Srbiju stižu i nemačke male i srednje firme

Velika delegacija nemačkih malih i srednjih preduzeća posetiće Srbiju početkom naredne godine, kako bi se što detaljnije upoznala sa uslovima i potencijalima za investiranje i iskustvima velikih kompanija koje uspešno posluju na srpskom tržištu, najavio je predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež koji, sa premijerkom Anom Brnabić, boravi u zvaničnoj poseti Nemačkoj.