Ekonomija

Delta i četvrti put zainteresovana za Sava centar 3

Delta i četvrti put zainteresovana za Sava centar

„Ništa se nije promenilo, Delta holding je zainteresovan za Sava centar, pratimo i u ovom trenutku očekujemo detalje tendera koji Grad treba da objavi kako bismo formirali svoju ponudu“, rečeno je Danasu u Delti nakon najave zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da se Grad odlučio za prodaju tog kongresnog kompleksa.

UNDP: Privremeni osnovni dohodak može da uspori pandemiju COVID-19 8

UNDP: Privremeni osnovni dohodak može da uspori pandemiju COVID-19

Momentalno uvođenje privremenog osnovnog dohotka za najsiromašnije ljude u svetu moglo bi da uspori sadašnji porast broja zaraženih korona virusom, jer bi omogućilo da skoro tri milijarde ljudi ostane kod svojih kuća, navodi se u izveštaju Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Mali: Isplata minimalca 7. avgusta, dodatni oslonac privredi 12

Mali: Isplata minimalca 7. avgusta, dodatni oslonac privredi

Ministar finansija Siniša Mali najavio je danas da će država u petak, 7. avgusta isplatiti 60 odsto minimalne zarade, odnosno oko 18.000 dinara po zaposlenom, za 235.372 privredna subjekta u kojima radi 1.016.535 zaposlenih.

Prognoze o padu svetske ekonomije kao gledanje u kristalnu kuglu 15

Prognoze o padu svetske ekonomije kao gledanje u kristalnu kuglu

Svet strepi od novih prognoza o stanju u globalnoj ekonomiji, jer iz meseca u mesec, zbog epidemije kovida 19 i mera za njeno suzbijanje, analitičari koriguju svoja predviđanja pri čemu je svako sledeće daleko sumornije od onoga koje je prethodilo.