Ekonomija

Krkobabić najavio novu formulu za usklađivanje penzija

Ministar bez portfelja u Vladi Srbije Milan Krkobabić izjavio je danas u Novom Sadu da je za penzionere najvažnije da su penzije redovne, da su sigurne i da prate rast zarada, te da je to ono što im omogućava da mirno žive.

Svi zadovoljni švajcarskim modelom za penzije

Najava ministra finansija Siniše Malog da su najbliži švajcarskom modelu indeksiranja penzija i to 50 odsto u skladu sa inflacijom, a 50 odsto u skladu sa rastom plata, naišla je na odobravanje i penzionera i stručne javnosti, naravno ako ovaj model bude i usvojen.

Sloga: Hoće li neko biti odgovoran za odlazak firme „Spilit“ iz Vranja?

Odlazak ruske firme „Spilit“ iz Vranja, čiji su vlasnici bukvalno pobegli i preko noći ostavili više od 300 radnika bez posla i u neizvesnosti ukazuje na veoma ozbiljan problem koji sledi srpskoj privredi zbog netransparentnosti i zloupotreba prilikom dodeljivanja novca iz budžeta za subvencionisanje stranih firmi i kompanija, ocenio je Udruženi sindikat Srbije „Sloga“.

Zašto je cena vladinog aviona tajni podatak?

O privatizaciji Galenike pre dve godine uveliko se pisalo, a priča se ovih dana aktuelizuje nakon sve češćih prozivanja Vlade zbog sporne nabavke aviona koja je oglašena za državnu tajnu, a kupljen je od iste firme koja je privatizovala bivšeg farmaceutskog giganta.

Oduzimanje vozila člana CarGo (VIDEO)

Komunalna i interventna policija upravo oduzimaju još jedno vozilo članu Udruženja građana “CarGo” u Krnjači, a veliki broj građana okupio se kako bi pružio podršku članu Udruženja.

Blic: Ruska firma Spilit planirala beg iz Vranja

Odlazak ruske firme „Spilit“ iz Vranja, čiji su vlasnici pobegli preko noći i na cedilu ostavili 300 radnika, planiran je još od februara ove godine, a da to niko od rukovodstva u Vranju i zaposlenih u firmi, osim visokog menadžmenta, nije znao, preneo je danas portal „Blic“.

Direktor prodaje imovinu firme, ne mari za sudsku zabranu

Iako je Privredni sud u Beogradu početkom marta prošle godine naložio Vasiliju Markoviću, zakonskom zastupniku „Hidrotehnike Beogradgradnja“ u reorganizaciji, da obustavi oglašenu prodaju dela imovine te firme, novo javno nadmetanje za iste objekte zakazano je za 28. maj.