Ekonomija

Četiri rekorda Sokobanje

Sokobanja će po svemu sudeći ove godine ući u pet top turističkih destinacija u Srbiji i premašiti magični broj od sto hiljada posetilaca.

Železničari najavljuju proteste zbog mogućih otkaza

Sindikat Kargo Srbija u ovom trenutku pregovara sa poslovodstvom tog preduzeća i Infrastrukture železnice Srbije kako bi se rešio problem povećanja kvote zaposlenih koji uz otpremnine treba da napuste radna mesta do kraja godine.

„Nema gradnje elektrana u nacionalnim parkovima“

Protest građana protiv izgradnje neke mini-hidrocentrale, poput onog u selu Rakita, ne može da spreči izgradnju ukoliko investitor ima sve potrebne dozvole, ali je valjanost tih dozvola moguće je osporavati u zakonom propisanom postupku – kažu za Danas u Ministarstvu rudarstva i energetike.

NBS: Rast BDP 4,2 odsto

Narodna banka Srbije (NBS) povećala je projekciju rasta bruto domaćeg proizvoda Srbije u 2018. sa četiri na 4,2 odsto, izjavio je danas viceguverner NBS Željko Jović.

Tenis ne dolazi zbog svinjske kuge

Nakon što je prošle godine u ovo vreme kompanija Tenis pomerila rokove i odložila ulazak u posed poljoprivrednog zemljišta u Vojvodini za 2019, nemačka mesna industrija je još jednom zatražila odlaganje rokova.

Podrška za razvoj industrije

Evropska unija ulaže pet miliona evra za poboljšanje poslovnog okruženja u 34 lokalne samouprave.