Ekonomija

PKS: Srbija prošle godine izvezla ruže u vrednosti 2,5 miliona evra 8

PKS: Srbija prošle godine izvezla ruže u vrednosti 2,5 miliona evra

Srbija je prošle godine izvezla ruže u vrednosti 2,5 miliona evra, a prema ocenama evropskih stručnjaka, naša zemlja i jug Francuske najbolja su podneblja za gajenje ove vrste cveća, izjavio je danas Aleksandar Bogunović, sekretar Udruženja za biljnu proizvodnju i prehrambenu industriju Privredne komore Srbije (PKS).

Danas samo ukazuje na uzroke agonije valjevske fabrike 9

Danas samo ukazuje na uzroke agonije valjevske fabrike

U reagovanju na seriju tekstova u Danasu o situaciji u valjevskom Krušiku, a posebno na onaj poslednji, u kojem se govori o tome da su novim kolektivnim ugovorom „većini radnika Krušika plate smanjene za 8.000 do 10.000 dinara“, menadžment valjevske kompanije konstatovao je, najpre, da „list Danas, portal Nova.rs i još nekolicina medija nastavljaju nesmanjenom žestinom da napadaju“ vojnu fabriku iz Valjeva.

Bajden obrisao Trampov plan za ulaganje u Srbiju? 11

Bajden obrisao Trampov plan za ulaganje u Srbiju?

Američka međunarodna razvojna finansijska korporacija (DFC) otvorila je 22. septembra prvu evropsku kancelariju u Beogradu šaljući signal da će bar nešto od potpisanih projekata u Vašingtonskom sporazumu biti i realizovano i smatralo se, otvarajući širom vrata za američke investicije u regionu Zapadnog Balkana.

Ilija Dević: Grad me je prevario, otima mi investiciju 12

Ilija Dević: Grad me je prevario, otima mi investiciju

Iako sam od početka imao svu potrebnu dokumentaciju za izgradnju i rad nove autobuske stanice i servisnog centra u Novom Sadu, već 14 godina traje serija sudskih procesa sa ciljem da mi se ta investicija otme – izjavio je Ilija Dević, bivši većinski vlasnik ATP Vojvodine.

Nedimović: Isplata subvencija u narednih 15 dana 13

Nedimović: Isplata subvencija u narednih 15 dana

Ispunićemo obavezu o isplati subvencije od 4.000 dinara po hektaru i u narednih 15 dana biće isplaćeno skoro 70 miliona evra na račune poljoprivrednih gazdinstava, izjavio je danas ministar poljoprivrede Branislav Nedimović uoči konferencije Agro Belgrade 2021.

Nova ekonomija: Američke investicije u Srbiji veće nego što pokazuje statistika 14

Nova ekonomija: Američke investicije u Srbiji veće nego što pokazuje statistika

Američke kompanije su, prema zvaničnim podacima, od 2010. do 2019. godine u Srbiji uložile 508,1 miliona evra, ali su njihove investicije najverovatnije veće jer investitor može biti iz SAD ali fond sa njegovim sredstvima može biti registrovan u Holandiji ili nekoj drugoj zemlji sa pravnim sistemom pogodnim za sedište fonda, piše „Nova ekonomija“.

Beograd kupuje 100 autobusa na gas 15

Beograd kupuje 100 autobusa na gas

Novih deset kineskih elektro autobusa prevoziće putnike na drugoj ekološkoj liniji, od Beograda na vodi, preko Savskog trga, Slavije, Kralja Milana do Kalemegdana, i to sa četiri kompleta za punjenje kako bi na svakoj početnoj stanici imali po dva – izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić juče prilikom potpisivanja ugovora između Gradskog saobraćajnog preduzeća i Dat Holdinga koji je posrednik u toj nabavci.