Ekonomija

Udovičić pritiska profesore da zaštite Jasnića

Trpimo pritiske iz kabineta ministra Vanje Udovičića, koriste se svi mehanizmi, od telefonskih poziva do pritisaka na predstavnike studentskih sportskih organizacija kojima kažu da će sredstva za programe kojima konkurišu dobiti ukoliko nas se odreknu.

Pobeda srpskih studenata na takmičenju „Ace the Case“

Četvoročlani studentski tim iz Srbije pobedio je na prestižnom takmičenju u rešavanju poslovni problema „Ace the Case“, koje se,osim u Srbiji, organizuje u oko 30 zemalja sveta i okuplja najbolje studente.

Vrelovod još najpoželjniji izvor grejanja u Požarevcu

Daljinsko grejanje vrelovodom iz kostolačkih termoelektrana, pored manjih problema koji se kao sitniji kvarova pojave tokom sezone, još uvek predstavlja neuporedivo najjeftiniji, najkomforniji, pa i najpoželjniji izvor grejanja u Požarevcu.

Bušatlija: Nepotrebna koncesija

Savetnik za ulaganja Mahmud Bušatlija rekao je N1 da koncesija za beogradski aerodrom “Nikola Tesla“ nije bila potrebna, i da u poslednjih 30 godina, u svetu nema uspešnih koncesija za državni i javni interes.

Potpisan ugovor za rekonstrukciju fabrike vode u Užicu

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović i gradonačelnik Užica Tihomir Petković potpisali su danas ugovor vredan 310 miliona dinara za drugu fazu rekonstrukcije i dogradnje fabrike vode u Užicu.

Prodaja „Magnohroma“ u Kraljevu

Očekujem da će kompanije koje su kupile „Magnohrom“ pokrenuti proizvodnju, ali je važno da bude prodata i najvažnija – Fabrika vatrostalnih materijala, izjavio je gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Delta holding (ne)poželjan na skupovima PKS

Iako je u proteklih nekoliko meseci Privredna komora Srbije organizovala više susreta između domaćih i firmi iz regiona, upadljivo je da na tim skupovima nije bilo predstavnika Delta holdinga.

Vlada Kontinentalu platila 19.000 evra po radnom mestu

Nedavna najava otvaranja Centra za istraživanje i razvoj nemačke kompanije Kontinental u kom bi trebalo da se zaposli 500 programera i inženjera, što je ocenjeno kao „skok uvis“ za srpsku ekonomiju…

Da li Telenor u Srbiji očekuje preprodaja?

Korisnici Telenorovih usluga u Srbiji ne bi trebalo da osete promene nakon prodaje Telenorove kompanije u Srbiji investicionom fondu PPF češkog milijardera Petra Kelnera.