Ekonomija

Počeo remont pruge Požarevac – Majdanpek

Kompanija „Infrastruktura železnice Srbije“ počela je remont pruge Požarevac – Majdanpek u dužini od 90 kilometara a radovi su započeli u železničkoj stanici Požarevac. Rok za završetak radova je 180 dana.

Građani Srbije na letovanja potroše milijardu evra

Krajem maja kreću prve ture ka morskim destinacijama, a prema prvim procenama turističkih radnika, iz Srbije će ove godine na letovanje u inostranstvo otići više od milion ljudi.

Nemačke kompanije zainteresovane za otkup organskog, smrznutog voća iz Srbije

Tokom petodnevne posete Srbiji, šest nemačkih kompanija zainteresovanih za otkup organskih proizvoda, iskazalo je veliko interesovanje za saradnju kroz otkup domaćeg organski gajenog, smrznutog programa malina, kupina i jagoda, navodi se u saopštenju nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ.

Vučić: Brnabić i ja znamo ime novog ministra finansija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da i on i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić znaju ime novog ministra finansija i da ostaje da se sada obavi važan deo političkog posla u parlamentu.

Brnabić: Godišnje proizvodnja 5.000 traktora u Srbiji

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa glavnom izvršnom direktorkom indijske kompanije za proizvodnju traktora i mašina za poljoprivredu „Tafe“ Malikom Srinivasan, koja je istakla da cilj kompanije da se u narednih pet godina proizvodi 5.000 traktora godišnje u Srbiji.

U Srbiji dupliran broj korisnika internet bankarstva

Svetski ekonomski rast će ove godine po deveti put zaredom biti 3,5 procenata ili viši, što se nije dogodilo još od šezdesetih godina prošlog veka, pokazuje analiza Unikredit grupe, pripremljena za godišnju konferenciju Evropske banke za obnovu i razvoj, koja je nedavno održana u Jordanu.

Demostat: Plate u Srbiji na začelju Evrope

Prosečna mesečna neto plata u Srbiji iznosi 422 evra i među najnižim je ne samo u Evropi, nego i u regionu, a to je odraz loše ekonomske situacije u našoj zemlji koja se može popraviti samo donošenjem promišljene strategije privrednog razvoja, navodi se u analizi koju je objavio Demostat.

Brnabić posetila Naučno-tehnološki centar NIS

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić posetila je danas Naučno-tehnološki centar (NTC) u Novom Sadu, zavisno društvo Naftne industrije Srbije koje pruža naučno-tehnološku podršku delatnostima kompanije i predstavlja centar za razvoj i inovacije.