Ekonomija

E-commerce ponuda koja se prilagođava potrebama biznisa 2

E-commerce ponuda koja se prilagođava potrebama biznisa

Prepoznavši potrebe malih i srednjih biznisa u našoj zemlji, OTP Banka je zajedno sa kompanijom Mastercard (koja je partner projekta) pripremila e-commerce rešenje koje pruža različite mogućnosti i olakšava poslovanje na duže staze.

Ministar finansija Srbije s Fiskalnim savetom o državnom budžetu za 2021. godinu 3

Ministar finansija Srbije s Fiskalnim savetom o državnom budžetu za 2021. godinu

Ministar finansija Srbije Siniša Mali i predstavnci Fiskalnog saveta Srbije danas su se saglasili da u državnom budžetu za narednu godinu treba da postoji „određena fleksibilnost“ zbog neizvesnosti usled pandemije, saopšteno je posle sastank uoči posete misije Međunarodnog monetarnog fonda koja počinje 5. oktobra.

Šta znači kupovina korporativnih obveznica od strane NBS? 8

Šta znači kupovina korporativnih obveznica od strane NBS?

Po prvi put Narodna banka Srbije je otkupila obveznice jedne kompanije i to Telekoma Srbija i tako se obistinila najava predsednika Aleksandra Vučića iz marta da će korporativne obveznice biti način za „osnaženje stubova naše ekonomije EPS, Telekom, Er Srbije“.

Bivši radnici AS-a podneli krivičnu prijavu protiv oglašivača i odbora poverilaca 10

Bivši radnici AS-a podneli krivičnu prijavu protiv oglašivača i odbora poverilaca

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) upravo je objavila da je kragujevačaki Autosabrćaj (AS)  u stečaju, čiju imovine čine i autobuske stanice u Kragujevcu, Topoli, Rači, Batočini, Lapovu i Natalincima, kao i radionice u Aranđelovcu, Topoli i naselju Beloševac, ponuđen na prodaju po početnoj ceni od 184,6 miliona dinara.

Analitičar: Telekom ne želi da poslovanje otvori za javnost 11

Analitičar: Telekom ne želi da poslovanje otvori za javnost

Finansijski analitičar Branislav Jorgić rekao je da bi bilo poželjnije da je Telekom Srbija objavio prospekt o poslovanju i emitovao korporativne obveznice za „nepoznate“ kupce među kojima su građani, investicioni, penzioni i osiguravajući fondovi, umesto što ih je namenio unapred poznatim kupcima, bankama, kao profesionalnim ulagačima.

Nova tehnologija povećala cenu vode u Užicu 14

Nova tehnologija povećala cenu vode u Užicu

Nakon što je Ujedinjena opozicija Srbije u Užicu zatražila od gradske vlasti da, kako je navela, „povuče sramnu odluku“ o poskupljenju vode i usluge korišćenja kanalizacije za 18 odsto, reagovali su gradski čelnici.