Ekonomija

Mimo zakona na čelu državne firme

Vlada Srbije aktivirala je prošle nedelje konkurs za izbor direktora u JP Nuklearni objekti Srbije kojim trenutno kao vršilac dužnosti već više od četiri godine upravlja Dalibor Arbutina, koji se javio na ovaj konkurs, saznaje Danas.

EPS: Za kupovinu struje 15 puta manje novca

„Elektroprivreda Srbije“ juče je poslala demanti sledeće sadržine na tekst „Nesposobnost koštala EPS 5,4 milijarde“, objavljen 17. jula 2018. godine.

Raspisan tender za RTB Bor

Vlada Srbije objavila je danas tender za izbor strateškog investitora za Rudarsko-topioničarski basen „Bor“.

U Srbiji radi oko 6.000 firmi sa kineskim kapitalom

Najvećih 100 kineskih kompanija koje su registrovane i posluju u Srbiji u prošloj godini imale su prihode od 865 miliona evra, što je skoro duplo u odnosu na prethodnu godinu, pokazuju podaci iz analize koju je za Danas uradila konsultantska kuća za poslovnu analitiku Bisnode.

Izvoz Fijata prvi put ispod pola milijarde evra

Kompanija Fijat Krajsler automobili Srbija u prethodnih šest meseci, prema današnjim podacima Ministarstva finansija, izvezla je na evropska i severnoamerička tržišta vozila u vrednosti od 471,4 miliona evra, čime je i dalje, šestu godinu zaredom, najveći domaći izvoznik, ali ne više tako ubedljivo kao ranije.

Nesposobnost koštala EPS 5,4 milijarde

Glavna ekonomska tema prošle godine bila je traženje objašnjenja za podbačaj privrednog rasta i mnogi analitičari su ga našli u poslovanju EPS-a.

Trgovinska saradnja Srbije i Francuske u porastu

Trgovinska saradnja Srbije i Francuske značajno raste poslednjih godina a prošle godine rast je bio 17 odsto i premašeno je milijardu evra, rekla je danas direktorka Francusko-srpske privredne komore u Beogradu Sanja Ivanić.