Ekonomija

Politika prizemljila i Montenegro erlajns i Er Srbiju 11

Politika prizemljila i Montenegro erlajns i Er Srbiju

Odluka crnogorskih vlasti da otvore granicu za državljane nekih zemalja među kojima nije Srbija, uz obrazloženje da je reč o zdravstvenim kriterijumima, protumačena je kao novo zaoštravanje već uzdrmanih odnosa na liniji Beograd – Podgorica, jer uslovi koji su navedeni kao razlog za naše državljane nisu primenjeni i na države čijim je građanima dozvoljen ulazak.

Bivši radnici i penzioneri PKB korporacije najavili protest za danas 12

Bivši radnici i penzioneri PKB korporacije najavili protest za danas

Bivši radnici i penzioneri PKB korporacije protestovaće danas ispred zgrade Predsedništva, na Andrićevom vencu, i ispred Privrednog suda u Masarikovoj ulici, gde će biti održano ročište po njihovoj tužbi protiv države Srbije, najavio je predsednik njihovog udruženja Milinko Miladinović.

BIRN: Orlić nije prijavio platu iz Ćuprije 13

BIRN: Orlić nije prijavio platu iz Ćuprije

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Srbije Vladimir Orlić ponovo radi u školi u kojoj je bio nezakonito angažovan, a primanja nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije, pokazuju dokumenta u koje je BIRN imao uvid, a prenosi portal Javno.rs.

Radnici sa invaliditetom u državnim firmama i dalje bez plata 14

Radnici sa invaliditetom u državnim firmama i dalje bez plata

Uprkos nedavnom javnom upozorenju rukovodstva Saveza samostalnih Sindikata Srbije (SSSS) u Kragujevcu da radnici preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Grafopromet iz Kragujevca, zbog državne nebrige, nisu primili plate za prošli mesec, zaposleni u toj firmi, kao i više stotina radnika sa invaliditetom širom Srbije i dalje su bez aprilskih zarada.

Počela remontna sezona u termoelektranama 15

Počela remontna sezona u termoelektranama

Ovogodišnja remontna sezona na blokovima kostolačkih termoelektrana startovala je u prvoj polovini maja, kada su započete aktivnosti u TE „Kostolac A“ na sistemima koji pripadaju blokovima A1 i A2.