Ekonomija

Dugovanja Srbije prema reciklažnoj industriji više od dve milijarde dinara

Udruženje reciklera Srbije stoji iza činjenice da država za tretman opasnog otpada za 2016. i 2017. godinu duguje 1,7 milijardu dinara, a oglašava se povodom izjave ministra zaštite životne sredine Gorana Trivana „da država ne duguje reciklerima i da mu smeta kada se isporučuju računi koji nisu dogovoreni“.

CarGo odgovorio Zorani Mihajlović: Šta je sledeće? Da se puca u CarGo?

Udruženje građana “CarGo“ odgovorilo je na optužbe ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović da „zloupotrebljava pojedine oblike prevoza putnika u kojima se poziva na EU regulativu“, da očekuje da je sledeći korak da izda naređenje da se puca u članove CarGo Udruženja.

Može li javni servis biti nezavisan ako dobija pare iz budžeta?

Može li javni servis izveštavati nezavisno od uticaja izvršnih vlasti ukoliko dobar deo ukupnih prihoda dobija iz budžeta i to oročeno na dve godine? Stručna javnost je podeljena. Jedni kažu da nezavisnost javnog servisa ne zavisi od para, drugi da u takvim uslovima nema šanse za objektivnost i nezavisnost.

Mihajlović: Četiri milijarde dinara u putnu infrastrukturu Borskog okruga

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je da će u ovoj godini biti uložene četiri milijarde dinara u putnu infrastrukturu Borskog okruga, dok će u železnički saobraćaj Zaječarskog i Borskog okruga u ovoj i narednoj godini biti uloženo pet milijardi dinara.

Protest građana zaduženih u „švajcarcima“ (VIDEO)

Muzika sa razglasa i više od 150 građana zaduženih u švajcarskim francima kao sardine stisnutih na stepenica ispred Vrhovnog kasacionog suda u Nemanjinoj poručivali su da „te sistem laže“.