Ekonomija

O izgradnji rudnika potrebna nezavisna analiza 3

O izgradnji rudnika potrebna nezavisna analiza

I nakon okruglog stola održanog danas u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti, tokom drugog dana skupa „Projekat Jadar – Šta je poznato“, predstavnici britansko-australijske kompanije „Rio Tinto“ sa jedne i ekološki aktivisti sa druge strane, ostali su suprotstavljenih mišljenja.

Za Vučićev plan "kažnjavanja" nevakcinisanih potrebna promena zakona 12

Za Vučićev plan „kažnjavanja“ nevakcinisanih potrebna promena zakona

Ako ste zaposleni u državnom organu, vojsci ili policiji, imate pravo na plaćeno bolovanje ako ste se zarazili koronom, ali ako niste preduzeli mere da se zaštitite, a država vam je to omogućila vakcinom, država će vas izlečiti ukoliko je u mogućnosti, ali nećete imati plaćeno bolovanje od korone – rekao je gostujući na TV Pink predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Prilika za napredak Srbije ili ekološka katastrofa? 13

Prilika za napredak Srbije ili ekološka katastrofa?

Rudarstvo i zaštita životne sredine moraju da idu zajedno. Smatram da Srbija ne treba da stoji u mestu i odriče se napretka ali tehnologija koja se koristi u rudnicima mora da odgovara principima zaštite životne sredine.

Ziđin: Ispunili smo zahteve inspekcije o prečišćavanju otpadnih voda 15

Ziđin: Ispunili smo zahteve inspekcije o prečišćavanju otpadnih voda

Rudnik bakra Majdanpek, koji posluje u sastavu Serbia Ziđin Koper, realizovao je naložene mere za povećanje efikasnosti prečišćavanja voda u majdanpečkom rudniku, konstatovala je Radna grupa Vlade Republike Srbije za nadzor svih potencijalnih zagađivača reke Pek i inspekcijski tim, nakon provere da li su ispunjeni svi zahtevi vezani za eliminisanje uticaja na kvalitet vode u reci.