Ljudi

Vasil Hadžimanov: Džez pijanista 2

Vasil Hadžimanov: Džez pijanista

„Oduvek sam se dobro osećao kada bih seo za klavir. Znam da sviram još poneki instrument, ali to se ne može porediti sa osećajem kada sam za klavirom. Isto tako obožavam sintisajzer, što proširuje mogućnosti u eksperimentisanju i novim kombinacijama“, ovako je za Danas prošle godine govorio Vasil Hadžimanov nakon nastupa na festivalu Balkan Trafik u Briselu.

Jelica Minić: Ekspertkinja za EU 3

Jelica Minić: Ekspertkinja za EU

Jelica Minić, ekspertkinja za spoljnu politiku, izabrana je za predsednicu Evropskog pokreta u Srbiji (EPuS), prestižne organizacije koja se opsežno bavi EU integracijama i zalaže za članstvo naše države u Uniji.

Nataša Kandić: Miran Natašin san 8

Nataša Kandić: Miran Natašin san

Da osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj fizički nasrće na slabije od sebe, uglavnom, iskustvo je pokazalo u ovom post ratnom period, žene i decu, odnosno omladinu, nije ništa novo.

Snežana Trišić: Filozofija apsurda 9

Snežana Trišić: Filozofija apsurda

„Dugo želim da radim Kamija i ovo filozofsko delo sa društvenom oštricom. Kami je stvorio posebnog i autentičnog antiheroja koji je anticipacija njegove filozofija apsurda“, izjavila je rediteljka Snežana Trišić govoreći zašto je odlučila da postavi tekst o jednom od najstrašnijih i najkontraverznijih rimskih imperatora – Kaliguli na scenu Narodnog pozorišta.

Viktor Kiš: Ljubitelj teške industrije 10

Viktor Kiš: Ljubitelj teške industrije

Na pomen njegovog imena neki će prvo pomisliti na džinovske mrave koje je radio za grupu Prodigy, drugi će se setiti kako je njegov gvozdeni čovek zaronio u pesak čuvenog Burning men festivala, a treći se osmehnuti pri pomisli na fantastičan svet koji je stvorio na ruševinama nekadašnje fabrike „Trudbenik“.

Hoakin Finiks: Džoker 11

Hoakin Finiks: Džoker

Kada, gotovo izvesno, 9. februara bude dobio svog prvog Oskara u karijeri, Hoakin Finiks neće, kao mnoge njegove kolege pre njega, otrčati u obližnji restoran brze hrane da proslavi sa svojim prijateljima pokazujući kako je još uvek samo običan momak iako sedi u odelu od nekoliko hiljada dolara i pored sebe drži najveće priznanje za glumu, dok umazan od kečapa jede čizburger.

Sofija Kenin: Ruska Amerikanka 12

Sofija Kenin: Ruska Amerikanka

Mlada američka teniserka Sofija Kenin osvojila je na Australijan openu prvu grend slem titulu pošto je u finalu savladala Špankinju Garbinju Muguruzu – 2:1 (4:6, 6:2, 6:2). Sofija je u finale ušla kao 15. teniserka sveta, a pobedila je dvostruku grend slem šampionku.

Žozep Borelj: Španac u Beogradu 13

Žozep Borelj: Španac u Beogradu

Kada je Žozep Borelj, šef evropske diplomatije, u oktobru prošle godine pred Spoljnopolitičkim odborom Evropskog parlamenta poručio da dijalog Beograda i Prištine mora biti nastavljen, i tom prilikom označio kosovsku vlast kao onu koja mora da ukine takse, a srpsku da iskreno pristupu dijalogu o budućem sporazumu sa Kosovom, moglo se postaviti pitanje šta je starije – kokoška ili jaje.

Vladimir Lučić: Profesionalac 14

Vladimir Lučić: Profesionalac

Kampanja koju TV N1 ovih dana vodi u borbi da svoj program učini vidljivim i za 200.000 porodica koje TV gledaju preko Supernove, usmerena je protiv Telekoma.

Valentina Reković: Jedna od pet miliona 15

Valentina Reković: Jedna od pet miliona

„Da li od takvih očekujemo da će da menjaju sistem“, upitala je Valentina Reković u utorak na Platou ispred Filozofskog, misleći na opoziciju.