Ljudi

Roberto Beninji: Pinokio 2

Roberto Beninji: Pinokio

„Moja porodica bila je veoma siromašna. Moj otac je bio stolar, baš kao i Đepeto. A u detinjstvu su me zvali Pinokio. I ja sam, kao i on, bio neposlušan i lažljivac. Rođen sam u Toskani, veoma blizu mestu gde je rođen izmišljeni Pinokio. Takođe, Felini me je zvao Pinokio, tako da sam celog života bio Pinokio“.

Zoran Radovanović: Direktor u odlasku 3

Zoran Radovanović: Direktor u odlasku

Gotovo je groteskna vest da je Zoran Radovanović, direktor Kliničkog centra Niš, tužio zdravstvenu ustanovu na čijem je čelu, za neisplaćivane dnevnice u periodu od osam godina.

Danijela Štajnfeld: Cena tišine 8

Danijela Štajnfeld: Cena tišine

„O bože, Dani, što nam to nisi ranije rekla?!“, izgovara majka Danijele Štajnfeld nakon što joj ćerka, srpska glumica, preko telefona, iz daleke Amerike, saopšti da je pre nekoliko godina bila žrtva silovanja. U Srbiji. U autu nekog filmadžije. Po svemu sudeći vrlo cenjenog u domaćoj kinematografiji.

Petar Đurić: Za ćaleta 9

Petar Đurić: Za ćaleta

Petar Đurić, sin poznatog slikara Ljubiše Đurića, tužio je Zemunsku bolnicu tvrdeći da je ona odgovorna što mu je, usled nedostatka respiratora, otac preminuo od korone 14. aprila.

Marija Kolesnikova: Umetnica opozicionarka 10

Marija Kolesnikova: Umetnica opozicionarka

Dan pošto su neidentifikovani ljudi obučeni u crno zgrabili i ugurali u mini bus belorusku političarku Mariju Kolesnikovu, pojavili su se izveštaji da je ona juče uhapšena na granici sa Ukrajinom, ali različiti izvori navode različite scenarije hapšenja.

Marija Zaharova: Influenserka 11

Marija Zaharova: Influenserka

Kad Rusi opale ume jako da zaboli. O tome svedoči ljutnja zvaničnog Beograda na objavu Marije Zaharove u kojoj je sedenje predsednika Srbije na stolici ispred Donalda Trampa uporedila sa kultnom erotskom scenom Šeron Stoun iz slavnog filma iz 90-ih „Niske strasti“.

Naslednik: Danilo Šerbedžija 12

Naslednik: Danilo Šerbedžija

„Skloniji sam intimnijim filmovima, više me zanimaju životne situacije, duhovitosti, odnosi između dvoje ljudi, a ne odnosi između dvije države“, izjavio je reditelj Danilo Šerbedžija upitan da prokomentariše saradnju sa slavnim ocem Radetom na filmu „Oslobođenje Skoplja“.

Tilda Svinton: Aristokratkinja 13

Tilda Svinton: Aristokratkinja

Visoka 1,79 m, izrazito mršava, bele kose, obrva, kao bez trepavica, ili riđa i pegava, što su dva njena najizrazitija pojavna oblika, androginog izgleda u toj meri da joj se aerodromski službenici neretko obraćaju sa „gospodine“, a ona to objašnjava nedovoljnom količinom karmina na svojim usnama…

Boris Isaković: Mračna strana čoveka 14

Boris Isaković: Mračna strana čoveka

Za Jasmilu Žbanić, rediteljku filma „Quo vadis, Aida?“ o srebreničkoj tragediji, koji je juče imao svetsku premijeru u takmičarskom programu Venecijanskog festivala, glavno pitanje bilo je – kako prikazati Ratka Mladića.

Aleksa Bečić: Mir za sve u Crnoj Gori 15

Aleksa Bečić: Mir za sve u Crnoj Gori

U Crnoj Gori će nastupiti konkretne promene, a pre svega će odgovarati oni koji su je godinama i decenijama pljačkali, izjavio je Aleksa Bečić, lider Demokratske Crne Gore i nosilac liste „Mir je naša nacija“, koja je na nedavnim izborima osvojila deset mandata.