Ljudi

Mihail Mišustin: Bez političkih ambicija 2

Mihail Mišustin: Bez političkih ambicija

Samo nekoliko sati pošto je Dmitrij Medvedev podneo ostavku na mesto premijera i raspuštena Vlada u Rusiji, predsednik Vladimir Putin predložio je kandidata za njegovog naslednika, što je jednoglasno prihvaćeno u Donjem domu parlamenta, te je šef Federalne poreske službe Mihail Mišustin imenovan za novog premijera Rusije.

Spajk Li: Crni predsednik 3

Spajk Li: Crni predsednik

Američki reditelj Spajk Li biće predsednik žirija ovogodišnjeg Kanskog filmskog festivala i tako postati prvi crni sineasta koji se našao na ovom mestu.

Esmail Gani: Na kursu Sulejmanija 8

Esmail Gani: Na kursu Sulejmanija

Samo nekoliko sati nakon što je u napadu američkim dronom prošlog petka ubijen iranski general Kasim Sulejmani, Teheran je saopštio da je vrhovni lider ajatolah Ali Hamnei imenovao generala brigadera Esmaila Ganija za njegovog naslednika na čelu brigade Kuds, elitnih jedinica Revolucionarne garde.

Zoran Milanović: Predsednik realista 9

Zoran Milanović: Predsednik realista

Ako je suditi po prvom govoru održanom nakon izborne pobede nad Kolindom Grabar Kitarović, socijaldemokrata Zoran Milanović nastojaće da tokom mandata predsednika Hrvatske „čvrsto stoji na zemlji“ i umanji političke i ekonomske podele koje postoje u toj državi.

Jorgovanka Tabaković: Oktroisana guvernerka 10

Jorgovanka Tabaković: Oktroisana guvernerka

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković dobitnica je godišnjih priznanja za najboljeg guvernera na globalnom nivou i za najboljeg evropskog guvernera, koja dodeljuje londonski mesečnik „The Banker“. Povodom dodele nagrade guvernerka Tabaković je izjavila da joj „to prvo personalizovano priznanje mnogo znači“.

Marko Marin: Domaći iz Nemačke 11

Marko Marin: Domaći iz Nemačke

Kapiten Crvene zvezde Marko Marin preseliće se ovih dana u Al Ahli iz Saudijske Arabije u kome će po sezoni zarađivati dva miliona dolara.

Duško Marković: Neće biti nikakvog sukoba 12

Duško Marković: Neće biti nikakvog sukoba

Još jedan „necivilizacijski atak“ na ambasadu Crne Gore i zastavu te države“, napisao je, između ostalog, premijer Crne Gore Duško Marković komentarišući događaje iz Beograda kada je nekoliko hiljada navijača Crvene Zvezde predvodilo protest podrške Srbima u Crnoj Gori koji se protive nedavno usvojenom Zakonu o slobodi veroispovesti.

Maraja Keri: Nesalomiva diva 13

Maraja Keri: Nesalomiva diva

Numera „Sve što želim za Božić si ti“ („All I Want For Christmas is You“) donela je u proteklih 25 godina kantautorki Maraji Keri više od 60 miliona dolara.

Ana Marija Rosi: Neka druga priča 14

Ana Marija Rosi: Neka druga priča

„Nisam kalkulisala činjenicom da domaći gledalac ide u bioskop da se smeje i zabavi, a ne da plače“, izjavila je rediteljka Ana Marija Rosi pred premijeru svog debitantskog ostvarenja „Ajvar“ na ovogodišnjem Palićkom filmskom festivalu.

Andrija Mandić: Vikar iza rešetaka 15

Andrija Mandić: Vikar iza rešetaka

„Zahvalite mitropolitu Amfilohiju, inače bi danas (utorak, 24. decembra) ili u četvrtak ovde bilo na desetine hiljada ljudi ispred parlamenta, kao što ih je bilo u Nikšiću ispred Sabornog hrama, i ako se ne bi odustalo od ovog zakona, ovaj parlament bi goreo“.