Ljudi

Izabel Iper: Profesorka

„Ne verujem da neko igra karaktere, već stanja. Karakter je za mene potpuno besmislen. Neko prolazi kroz različita stanja i pokušava da ih poveže.“

Kventin Tarantino: Ljubitelj filma

„Dovoljno je samo da volite filmove i onda možete i da napravite jedan dobar“ ili „Kada me ljudi pitaju da li sam išao u filmsku školu ja im kažem – Ne, išao sam na filmove“, rečenice su u kojima fanovi sedme umetnosti lako prepoznaju jednog od svojih favorita – Kventina Tarantina.

Jingluk Šinavatra: Srpkinja sa poternice

Ona je poslovna žena, političarka, prva žena na čelu Vlade Tajlanda i najmlađa koja je postala premijerka 2011. godine a svrgnuta je 2014. godine pučom koji je potvrdila i odluka Ustavnog suda Tajlanda.

Klemens Tenis: Vučićev mesar

„Ako dođe Tenis, to je kao da je došao Mercedes“, rekao je sada već davne 2016. godine Aleksandar Vučić.

Žozep Borel: Temperamentni Španac

Članice EU zvanično su imenovale Žozepa Borela za naslednika Federike Mogerini na funkciji visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost.

Gorica Popović: Jednostavna i uverljiva

Nagrade su stvar okolnosti, najbitnije je trajanje – kazala je jednom Gorica Popović, ovogodišnja dobitnica nagrade „Pavle Vuisić“ za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu i njemu sličnim medijima i takođe ovogodišnja laureatkinja nagrade „Žanka Stokić“.

Kristalina Georgijeva: Od Bugarske do Amerike

Evropska unija izabrala je Kristalinu Georgijevu za svog kandidata za budućeg šefa Međunarodnog monetarnog fonda, nakon što je aktuelna direktorka Kristin Lagard nominovana za novog predsednika Evropske centralne banke.

Nenad Lalatović: Pobednik na državni pogon

Vojvodina je u prva tri kola fudbalskog prvenstva Srbije ostvarila tri pobede i tako navijače barem malo podsetila na slavnu ekipu koja je pre tačno tri decenije osvojila svoju drugu titulu u bivšoj Jugoslaviji.

Rade Šerbedžija: Doktor za glumu

„Rade je u punoj snazi“, jedan je od medijskih napisa nakon premijere predstave „Ko se boji Virdžinije Vulf“ s Radetom Šerbedžijom u glavnoj ulozi.

Vladanka Malović: Odana Vučiću

Prvom sastanku predstavnika vlasti i opozicije o izbornim uslovima, održanom u utorak na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, prisustvovala je i Vladanka Malović, šefica Informativne službe i članica Predsedništva Srpske napredne stranke.