Ljudi

Majkl Kari: Propovednik

Neobični šeširi, vožnja kočijom, gužva na ulicama – neke su od stvari koje se mogu očekivati na jednom kraljevskom venčanju.

Luka Dončić: Iz Beograda u Sakramento

Fajnal-for Evrolige, koji se ovog vikenda održava u Beogradu, verovatno je poslednje veliko takmičenje na Starom kontinentu za Luku Dončića.

Neta Brazilai: Nisam igračka

Pesma Evrovizije – lake note i šljašteći kostimi i scenografije, praznjikavi spektakl i sladunjave do otužnosti melodije.

Dušan Vujović: Čovek kome je Vučić rekao: „Tišina tamo!“

Mnogi su se pitali šta je Dušanu Vujoviću trebalo da ulazi u politiku i prihvata mesto ministra privrede u aprilu 2014. godine u prvoj vladi čiji je predsednik bio Aleksandar Vučić nakon što je u javnosti otkriveno da je njemu bilo upućeno ono Vučićevo „Tišina tamo!“ na sednici Vlade.

Duško Pejović: Novi državni revizor

Državne institucije su u prošloj godini ne poštujući propise i procedure potrošile 743 milijarde dinara ili 6,2 milijarde evra.

Olivera Lakić: Hrabra novinarka

Novinarka crnogorskog dnevnika „Vijesti“ Olivera Lakić se oseća dobro i van je životne opasnosti nakon što je u utorak uveče ranjena ispred zgrade u kojoj živi, na bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici.

Ju Nesbe: Skromna zvezda

Iako potpisivanje knjiga jednog od vodećih svetskih pisaca kriminalističkih romana Jua Nesbea prekjuče u beogradskom SKC-u nije izazvalo euforiju kakva je pre bezmalo tri godine pratila posetu nobelovca Marija Vargasa LJose, mora se priznati da se red ljubitelja Nesbeovog pera protezao do parka u Manježu.

Aleks Ferguson: Strogi šampion

Samo šest dana posle velikog derbija sa Arsenalom, kada je krepak i nasmejan sišao sa tribina kako bi svom večitom rivalu Arsenu Vengeru uručio prigodan poklon povodom završetka trenerske karijere Francuza na klupi londonskog kluba…

Zoran Đorđević: Tabu ministar

Javno raspitivanje o visini primanja ministra rada Zorana Đorđevića, sudeći prema reakciji policije na radničkom protestu koji su 1. maja organizovala dva reprezentativna sindikata, ubuduće će se tretirati kao prekršaj.