Ljudi

Boris Milošević: „Bez fige u džepu“

„Naša uloga u hrvatskom društvu je da gradi i spaja, a to može samo ako sačuvamo vlastito dostojanstvo i ostvarimo iskren dijalog, ‘bez fige u džepu’, s većinskim narodom“, istakao je, između ostalog, Boris Milošević, novi predsednik Srpskog narodnog veća u Hrvatskoj.

Siniša Mihajlović: Rođeni borac

Najnoviji, dramatičan zaplet u životu Siniše Mihajlovića još jednom je podsetio na svu istinitost pohabane fraze da nesreća ujedinjuje ljude, jer je ceo fudbalski svet stao uz šefa stručnog štaba Bolonje u njegovoj tek započetoj borbi s leukemijom.

Jelena Bruks: Košarkašica, pa mama

Košarkašice Srbije osvojile su u nedelju bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Srbiji i Letoniji, a kapiten Jelena Bruks odlučila je da odličje primi zajedno sa sinom Mateom koji je star samo tri i po meseca.

Vinko Brešan: Hroničar apsurda

Za najbolji film u celini na upravo završenom Filmskom festivalu u Sopotu, popularnom Sofestu, proglašeno je novo ostvaranje hrvatskog reditelja Vinka Brešana „Koja je ovo država!“.

Fljorim Ejupi: Oliverov ubica ili Vučićevo strašilo

Ime Fljorima Ejupija našlo se na šest od osam naslovih strana dnevnih novina u Srbiji dan nakon što ga je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na konferenciji za medije označio kao osobu koja se sumnjiči za ubistvo političara sa severa Kosova Olivera Ivanović.

Sofija Todorović: Aktivistkinja – ledolomac

Kada su srpske patriJote protestovale protiv Mona Đuraja, vlasnika pekare „Roma“ u Borči samo zato što je njegov brat Florim na Fejsbuku objavio fotografiju na kojoj je prekrstio ruke preko grudi, simbolišući dvoglavog orla sa albanske zastave, jedna od onih koja je odmah stala u njegovu odbranu je aktivistkinja za ljudska prava Sofija Todorović.

Kori Gauf : Čudo od deteta

Za Kori Gauf, dete staro samo 15 godina, sada je čuo ceo svet pošto je pobedom nad Venus Vilijams (39) u prvom kolu Vimbldona postala medijska senzacija.

Goran Ivanišević: Zec iz rukava

I pre nego što je odservirao prvu lopticu na ovogodišnjem Vimbldonu, prvi reket sveta Novak Đoković dospeo je u žižu javnosti, a informacija o njegovom novom treneru Goranu Ivaniševiću bila je udarna teniska vest dan pre početka čuvenog grend slema u Londonu.

Daren Kolison: Vera pre miliona

Tokom vikenda snažan utisak ostavila je iznenađujuća vest da je 32-godišnji Daren Kolison, dokazani plejmejker u NBA okvirima, odlučio da se košarkaški penzioniše. Još čudnije delovalo je njegovo obrazloženje koje je podveo pod želju da se posveti porodici i veri.