Ljudi

Tomi Remenges: Čovek dijaloga

Republika Palau odlučila je da preispita svoju odluku o priznavanju nezavisnosti Kosova i da do postizanja dogovora u dijalogu Beograda i Prištine suspenduje sve prethodne odluke ili izjave u vezi sa njegovim statusom…

Nikola Kojo: Borac za vazduh

Pored dvojice braće Trifunović, na protestima koji se iz nedelje u nedelju dešavaju u Beogradu a proširili su se i na ostatak Srbije, okupljenim građanima obratio se još jedan „izvođač glumačkih radova“ – Nikola Kojo.

Džejms Votson: Naučnik rasista

Nobelovac Džejms Votson bio je poznat kao jedan od naučnika koji su otkrili strukturu DNK 1953, ali sada su mu zbog rasističkih opaski oduzete sve počasne titule koje je dobio u Kold Spring Harbor laboratoriji (CSHL), gde je radio skoro 40 godina.

Aleksandar Prijović: Švajcarski Srbin

Novi fudbaler Al Itihada Aleksandar Prijović imao je doček u Saudijskoj Arabiji za kakav bi se očekivalo da ga mogu dobiti samo Pele, Maradona ili Mesi.

Aleksandar Olenik: Advokat u politici

Za sada jedini formalni kandidat, koji pretenduje na mesto predsednika Pokreta slobodnih građana, koje je do pre manje od mesec, povlačeći se iz politike, napustio bivši zaštitnik građana Saša Janković, ima vrlo jasne i nedvosmislene stavove u vezi sa ključnim nacionalnim pitanjima.

Rami Malek: Egipatski Fredi Merkjuri

Američki glumac egipatskog porekla Rami Malek osvojio je Zlatni globus za najbolju mušku ulogu u kategoriji drame u kojoj je najboljim proglašen i film u kome je tu ulogu ostvario – „Boemska rapsodija“.