Ljudi

Staša Zajović: Uvek neposlušna

Staša Zajović, jedna od osnivačica i koordinatorki Žena u crnom, ovogodišnja je dobitnica nagrade za mir španske pokrajine Navare. Nagrada se dodeljuje povodom Svetskog dana mira, 21. septembra.

Nenad Borović: Naprednjački demokrata

Dugogodišnji poslanik u Skupštini Vojvodine, odbornik i predsednik SO Ruma Nenad Borović posle više od dve decenije rešio je, kako kaže da preseče, napustio je DS i prešao u SNS.

Miloš Zeman: Voli Srbiju, ali bez Kosova

Poseta češkog predsednika Miloša Zemana Beogradu protekla dva dana ostaće upamćena po izjavi „volim Srbiju i srpski narod. Ne volim Kosovo“.

Laslo Tročanji: Orbanov čovek

Odlukom predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen Mađar Laslo Tročanji (63) nominovan je za mesto novog evropskog komesara za susedsku politiku i proširenje.

Miša Vacić: „Junak“ sa 14 džipova

Ne, nije smešno. Miša Vacić je strašan i opasan. Da se smrzneš pred onim što radi i činjenicom – za koga radi. Jer, jasno je da radi direktno za vlast.

Tijana Bošković: Svetska, a naša

Pobedom u fantastičnom finalu, posle pet setova, protiv domaćina Turske, odbojkašice Srbije ponovile su uspeh iz 2017. osvajanjem zlata na Evropskom prvenstvu.

Bjanka Andresku: Kanadska princeza

Prošle godine je to učinila Naomi Osaka, a u subotnjem finalu US opena, na opšte iznenađenje publike u Njujorku, isto je ponovila Bjanka Andresku.

Ksenija Božović: Žena sa „liste“

Čime je predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić ubedio nepunih 20 meseci posle ubistva predsednika GI „Srbija, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića njegovu najbližu, najodaniju saradnicu i saborca Kseniju Božović da SDP na predstojeće vanredne kosovske parlamentarne izbore izvede sa Srpskom listom?

Novica Antić: Administrator

Skupština grada Beograda na sednici održanoj 29. avgusta imenovala je za novog v. d. direktora Ateljea 212 prevodioca i bivšeg državnog funkcionera Novicu Antića, koji bi ovu dužnost trebalo da preuzme 25. septembra kad ističe mandat Branislavu Brstini.

Tatjana Vojtehovski: Neposlušna

Bilo je samo pitanje vremena kada će aktuelna vlast na čelu sa Aleksandrom Vučićem da napakosti „neposlušnoj“ novinarki i voditeljki Tatjani Vojtehovski. Način su pronašli – njena emisija „Život priča“ biće uklonjena sa TV Prva.