Ljudi

Aleksandr Kogan: Žrtveni jarac

Mladi naučnik Aleksandr Kogan, profesor psihologije, našao se u centru skandala vezanog za zloupotrebu podataka miliona ljudi koji imaju profil na društvenoj mreži Fejsbuk.

Nik Dučić: Američki, a naš

Amerikanac srpskih korena Nik Dučić preuzeo je ove sedmice dužnost komandanta baze Bondstil kod Uroševca na Kosovu i Multinacionalne brigade Kfora Istok.

Miro Cerar: Kap koja je prelila čašu

Slovenački premijer Miro Cerar podneo je ostavku na tu funkciju nakon odluke Ustavnog suda Slovenije da poništi referendum o izgradnji druge železničke pruge od Kopra do Divače.

Đina Haspel: Prva direktorka CIA

Nakon što je predsednik SAD Donald Tramp na funkciji državnog sekretara Reksa Tilersona zamenio Majkom Pompeom, za upražnjeno mesto direktora Centralne obaveštajne agencije imenovao je Đinu Haspel.

Ves Mičel: Pomoćnik za pregovore

Pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Ves Mičel boravi danas u Beogradu, gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, šefom diplomatije Ivicom Dačićem i opozicionim liderima.

Ksenija Sobčak: Putinova rivalka

Među kandidatima koji će naredne nedelje „izaći na crtu“ šefu države Vladimiru Putinu na predsedničkim izborima u Rusiji nalazi se i jedna dama – Ksenija Sobčak, bogatašica i novinarka, poznata i kao „ruska Paris Hilton“.

Dragan Gagi Jovanović: Zemunac sa Zlatibora

Kad glumi, a kad je stvarno, kada se šali, a kad je ozbiljan kod Dragana Gagija Jovanovića se ne zna, tako da bi publika najviše volela da se folira kad kaže da se povlači na izvesno vreme iz posla zbog diskurs hernije.

Muhamed Jusufspahić: Ambasador s Dorćola

Bivši beogradski i srbijanski muftija Islamske zajednice Srbije Muhamed Jusufspahić konačno je postao prvi ambasador Srbije u Saudijskoj Arabiji.

Balša Božović: Ostavka zbog debakla

Predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke Balša Božović podneo je ostavku na tu funkciju zbog debakla koje su demokrate doživele u nedelju na izborima u prestonici Srbije.