Ljudi

Tarzan Milošević: Jedini u Crnoj Gori 3

Tarzan Milošević: Jedini u Crnoj Gori

Na molbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pojasnila je premijerka Ana Brnabić, za manje od 24 sata je povučena odluka o proterivanju Tarzana Miloševića, ambasadora Crne Gore u Srbiji.

Vladika Irinej: Kandidat 8

Vladika Irinej: Kandidat

Besedu člana Sinoda i portparola SPC episkopa bačkog Irineja (Bulovića) nad odrom patrijarha srpskog Irineja na dan njegove sahrane, pogotovo reči o „lažnoj i pravoj eliti“ mnogi su, pre svega u srpskoj opoziciji, doživeli kao „neprimerene čak i seoskom parohu“.

Daglas Stjuart: Modni dizajner pisac 10

Daglas Stjuart: Modni dizajner pisac

Pisac koji je pobegao od problematičnog detinjstva u Glazgovu i u Njujorku, postao modni kreator, prvi je Britanac koji je posle gotovo deset godina dobio uglednu književnu nagradu Buker. Pre toga je to pošlo za rukom DŽulijanu Barnsu 2011. godine.

Vigor Majić: Simbol Petnice 11

Vigor Majić: Simbol Petnice

Malo je ljudi u Srbiji čija se mišljenje bespogovorno sluša i poštuje, a jedan od takvih je Vigor Majić.

Deni Avdija: Ponos Srbije i Izraela 12

Deni Avdija: Ponos Srbije i Izraela

Nešto slično životnoj priči Luke Dončića i Deni Avdija je iz mešovitog braka; otac mu je rođen i odrastao na Kosovu i Metohiji (Saša Dončić, Lukin otac, takođe je poreklom sa KiM), košarkaški se proslavio igrajući čitavu deceniju za Crvenu zvezdu, čiji je bio i kapiten.

Ekaterina Zaharijeva: Spustila rampu za Skoplje 13

Ekaterina Zaharijeva: Spustila rampu za Skoplje

Bugarska ministarka spoljnih poslova Ekaterina Zaharijeva više puta je ponovila da Severna Makedonija nije spremna za početak pregovora sa Evropskom unijom i optužila Skoplje za širenje mržnje prema Bugarskoj pre nego što su ministri spoljnih poslova EU i potvrdili da Skoplje ne može da počne pristupne pregovore sa Unijom dok ne reši bilateralne sporove sa Bugarskom.

Veselin Milić: Novi stari načelnik 14

Veselin Milić: Novi stari načelnik

Predsednik Vučić je, da se poslužimo šahovskom metaforom, povukao prvi potez koji implicira da najavljeni rat sa mafijom nije puko igranje za publiku.

Draško Stanivuković: Nada opozicije 15

Draško Stanivuković: Nada opozicije

Lider Partije demokratskog progresa (PDP) Draško Stanivuković porazio je na lokalnim izborima Igora Radojičića, aktuelnog gradonačelnika Banjaluke, kandidata iz redova SNSD-a Milorada Dodika.