Ljudi

Gergelj Karačonj: Osvajač Budimpešte

Pobeda opozicionara Gergelja Karačonja u trci za gradonačelnika Budimpešte jedan je od većih poraza partije Fides mađarskog premijera Viktora Orbana od kada je došao na vlast 2010.

Čaba Silađi: Zlatni olimpijac iz vode

U Srbiji su vesti iz plivanja udarne samo nekoliko minuta, sati ili najviše par dana, naravno pod uslovom da je neko osvojio kakvu medalju na bitnim međunarodnim takmičenjima, pa je po toj mustri tokom vikenda svojih pet minuta slave ponovo zaslužio Čaba Silađi. Prvi na kraju trke na 50 metara prsnim stilom, čijih su 27 sekundi i 18 stotinki ostali nedostižni konkurentima na Svetskom kupu u Berlinu.

Goran Rakić: Vođa grupnog odlaska na glasanje

Grupni odlazak na glasanje – to je najnoviji izum Srpske napredne stranke viđen na nedavnim lokalnim izborima u Medveđi, koji je u Kosovskoj Mitrovici primenio Goran Rakić.

Ričard Grenel: „Mali Tramp“

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp imenovao je ambasadora SAD u Nemačkoj Ričarda Grenela za specijalnog izaslanika za dijalog Beograda i Prištine, saopštila je Bela kuća.

Danijel Sinani: Pregovarač

Kada se pojavio u društvu rektorke Univerziteta u Beogradu Ivanke Popović na pregovorima sa studentima koji su 12 dana blokirali Rektorat, profesor Danijel Sinani verovatno nije ni slutio da će mu ubrzo nakon toga u medijima bliskim vlastima prebrojavati etnička krvna zrnca.

Serž Gnabri: „Poker“ zbog tate

Minhenski Bajern je ostvario jednu od ubedljivijih pobeda u istoriji Lige šampiona, u drugom kolu grupne faze i to protiv prošlosezonskog finaliste.

Nenad Rašić: Kontroverzni kandidat

Nenad Rašić, kandidat za kosovskog premijera koalicije „Sloboda“, snimio je spot u Prizrenu u kojem na albanskom jeziku poziva građane da glasaju za tu opciju, dok Srpsku listu, lojalnu zvaničnom Beogradu, naziva „političkim monstrumom“, a Kosovo „najmlađom državom“.

Uroš Kovačević: Odbojkaški Mesi

Čak i u tinejdžerskom dobu, kada ga je bio glas ekstremno talentovanog ali lenjog momčića, Urošu Kovačeviću su odbojkaški stručnjaci predviđali veliku karijeru, pa se trofej za najkorisnijeg igrača upravo završenog prvenstva Evrope uklapa u viziju Dušana Boškovića, Dragana Đorđevića, Igora Kolakovića…

Ratko Ristić: Borac protiv MHE

Posle dve godine priče, protesta, gurkanja, svađa, upiranja prstom u oko, dnevnih i noćnih dežurstava na Staroj planini i svuda gde su biznismeni rešili da grade mini-hidroelektrane menjajući tokove i zagađujući rečice i potoke po Srbiji, konačno je vest o tome stigla i do predsednika Srbije Aleksandra Vučića.