Ljudi

Branislav Tiodorović: Stručnjak za epidemije 2

Branislav Tiodorović: Stručnjak za epidemije

Epidemiolog Branislav Tiodorović jedan je od retkih stručnjaka koji se ovih dana „usudio“ da prognozira trajanje i rok pandemije novog virusa korona u Srbiji.

Ivica Tončev: Izvinjenje zdravičaru 3

Ivica Tončev: Izvinjenje zdravičaru

Još se nije zaboravila zdravica koju je u Hotelu „Nais“ na otvaranju održao dolazeći usput iz Pranjana održao pred porodicom Tončev predsednik Srbije, kao specijalni gost, poželevši gazdi mnogo uspeha i naravno zarade.

Džered Leto: Samoizolacija 8

Džered Leto: Samoizolacija

Američki glumac Džered Leto upravo se vratio iz pustinje gde je proveo skoro dve nedelje bez telefona i ostalih sredstava komunikacije, samo meditirajući.

Čen Bo: Glasnica dobrih vesti 9

Čen Bo: Glasnica dobrih vesti

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo sastala se juče sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i najavila da je zvanični Peking odlučio da da donaciju zvaničnom Beogradu, a potom i da pošalje stručnjake za pomoć u borbi sa korona virusom.

Benjamin Beni Ganc: Osveženje za Izrael 10

Benjamin Beni Ganc: Osveženje za Izrael

Izraelski predsednik Ruven Rivlin dao je mandat opozicionom lideru Beniju Gancu da formira novu vladu, posle konsultacija sa liderima svih parlamentarnih stranaka.

Šinzo Abe: Uporan premijer 11

Šinzo Abe: Uporan premijer

Izjava japanskog premijera Šinza Abea mnoge je iznenadila. Premijer Carevine izlazećeg sunca je na subotnjoj konferenciji za štampu izjavio:  „Prevazići ćemo širenje zaraze koronavirusa i bez ikakvih problema ćemo biti domaćini Olimpijskih igara.

Tedros Adhanom Gebrejesus: Optimističan šef SZO 12

Tedros Adhanom Gebrejesus: Optimističan šef SZO

Pandemija korona virusa je „savladiva“, rekao je šef Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adhanom Gebrejesus na sastanku sa predstavnicima zemalja članica u sedištu te specijalizovane agencije Ujedinjenih nacija u Ženevi.

Miloš Biković: Ruski a naš 13

Miloš Biković: Ruski a naš

Tako mlad, a već Josip Broz! Pojavio se Miloš Biković na kraju druge sezone „Senki nad Balkanom“, tek na nekoliko sekundi, da pruži ruku i izgovori pomenuto ime kao svoje u seriji i napravi odličan tizer za neku buduću, novu sezonu.

Josip Iličić: Slovenački Piksi 14

Josip Iličić: Slovenački Piksi

Josip Iličić je postao rekorder Lige šampiona kao prvi igrač koji je na gostujućem terenu postigao četiri gola zaredom. Slovenački fudbaler je ovaj podvig napravio na meču Atalante protiv Valensije (4:3), čime je italijanski tim odveo u četvrtfinale elitnog klupskog takmičenja, što je najveći uspeh u dosadašnjoj istoriji kluba.

Perica Ognjenović: Nije Zvezda nego Zvijezda 15

Perica Ognjenović: Nije Zvezda nego Zvijezda

Ostao je upamćen po fenomenalnim driblinzima u dresovima Crvene zvezde i Real Madrida, s tim u vezi njegov prvi samostalni trenerski posao zabeležen je gotovo u svim pisanim medijima.