Ljudi

Džon Berkov: Grlati predsedavajući

Kako će Velika Britanija nakon produženog roka, napustiti EU još se ne zna, a puno toga zavisi od predsedavajućeg Donjeg doma britanskog parlamenta Džona Berkova (1963).

Vag Prise Jensen: Sudija sa integritetom

Sudija Vag Prise Jensen, kao predsedavajući Žalbenog veća Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu, izrekao je u sredu doživotnu zatvorsku kaznu za genocid u Srebrenici (ubijeno oko 8.000 bošnjačkih civila) i trogodišnje granatiranje Sarajeva, bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću.

Dragan Bujošević: Nije srpski ćutati

Autor knjige „5. oktobar – 24 časa prevrata“ nagrađivani i priznati novinar Dragan Bujošević, sada generalni direktor RTS, izjavio je da su protesti Jedan od pet miliona „izgubili legitimitet“ blokadom i upadom demonstranata u zgradu javnog medijskog servisa.

Miomir Kecmanović: Srećni „gubitnik“

Mladi srpski teniser Miomir Kecmanović (19) postao je senzacija ATP turnira u Indijan Velsu (Kalifornija) pošto je dogurao do četvrtfinala, gde je sinoć izgubio meč protiv Miloša Raonića.

Tifani Tramp: Ćerka u Beogradu

Najmlađi član prve američke porodice – Tifani Tramp – već nekoliko dana provodi odmor u Beogradu gde će se, kako se spekuliše u medijima, zadržati do nedelje.

Ksenija Radovanović: Hrabra aktivistkinja

Samo nekoliko sati nakon što je primila nagradu za doprinos feminizmu za 2018. godinu kao aktivistkinja Inicijative „Ne davimo Beograd“, Kseniju Radovanović je nepoznati muškarac udario u glavu.

Zoran Mirković: Častan odlazak

Zoran Mirković nije od onih što „ližu, pa pljunu“, pa će biti presedan ako ovih dana, u doglednoj budućnost, čak ikada, sazove konferenciju za medije ili u intervjuu bez rukavica odabranom novinaru otkrije pozadinu svog trenerovanja u Partizanu i stvarne razloge povlačenja sa klupe crno-belih, posle nepunih osam meseci od preuzimanja već „grogiranog“ tima od Miroslava Đukića.

Vladimir Dimitrijević: Kontroverzni dverjanin

Posle odluke da se ne dozvoli glumici Mirjani Karanović da govori na protestu „Jedan od pet miliona“ u Beogradu, odluka organizatora protesta da na subotnjem skupu u glavnom gradu govori publicista i član Dveri Vladimir Dimitrijević čini se nimalo iznenađujućom.

Olivera Lakić: Nagrada za hrabrost

Crnogorskoj novinarki Oliveri Lakić ove nedelje u Vašingtonu uručena je međunarodna nagrada „Hrabra žena“.