Ljudi

Tomas Tuhel: Odbačeni rekorder 2

Tomas Tuhel: Odbačeni rekorder

Potpisnik decembarskog otkaza Tomasu Tuhelu u Pari Sen Žermenu verovatno nije mogao da se pogleda u ogledalu jutro posle revanša drugog polufinala Lige šampiona, jer je oterani nemački trener, 24 sata posle eliminacije bivšeg mu kluba, sa Čelsijem završio u finalu Lige šampiona.

Isabel Dijas Ajuso: Strepnja od desnice 3

Isabel Dijas Ajuso: Strepnja od desnice

Isabel Dijas Ajuso odvela je svoju konzervativnu Narodnu partiju do pobede na vanrednim lokalnim izborima u regionu Madrida, osvojivši 44,7 odsto glasova, čime je stranci obezbedila 65 od ukupno 136 mesta u madridskom parlamentu.

Entoni Hopkins: Glumac instinkta 8

Entoni Hopkins: Glumac instinkta

Britansko američki glumac Entoni Hopkins je dobitnik Oskara za najboljeg glavnog glumca i najveće je iznenađenje ovogodišnje dodele nagrada Američke filmske akademije, imajući u vidu da je većina očekivala da ovo priznanje posthumno dobije Čedvik Bozman, koji je preminuo prošle godine.

Edi Rama: Treći mandat 9

Edi Rama: Treći mandat

Socijalistička partija Edija Rame je na nedavno održanim parlamentarnim izborima osvojila 50,22 odsto glasova, odnosno 75 mandata, pokazuju preliminarni rezultati na osnovu polovine prebrojanih glasačkih listića, što aktuelnom predsedniku albanske vlade donosi još jedan, treći u nizu premijerski mandat.

Frensis Mekdormand: Glumica 10

Frensis Mekdormand: Glumica

„Sebe smatram glumicom, a ne filmskom zvezdom“, izjavila je Frensis Mekdormand.

Aslan Karacev: Nova zvezda 11

Aslan Karacev: Nova zvezda

Korona pandemija je usporila, stopirala, pa i završila karijere mnogih sportista, ali ima i onih čiji se uspon poklopio sa planetarnom borbom sa virusom.

Dragan Marković Palma: Uspešni "arkanovac" 12

Dragan Marković Palma: Uspešni „arkanovac“

„Niti sam ja Bil Klinton, niti ste vi i te koje pominjete Monike Levinski. Sve što je rekla Marinika Tepić su gnusne laži i jedino je tačno da će neko zbog svega ovoga morati u zatvor, a to će biti Đilasova glasnogovornica.“

Florentino Perez: Fudbalski inženjer 13

Florentino Perez: Fudbalski inženjer

Diplomirani inženjer za prostorno planiranje i predsednik Real Madrida Florentino Perez prethodnih dana je bio u centru pažnje jer je pokušao da se kroz projekat Evropske Superlige bavi i fudbalskim inženjeringom.

Jelena Lengold: Laureatkinja 14

Jelena Lengold: Laureatkinja

„Za mene kao pisca i samostalnog umetnika je jedna od najbolnijih činjenica to do koje mere je umetnik danas marginalizovan i ponižen, obespravljen i osiromašen, osim ako ne pristane da bude pajac vladajuće kaste i da hvali i veliča ono što ni po čemu ne zaslužuje da bude pohvaljeno. Svakodnevno gledamo kako se ljudi velikog talenta pred našim očima prodaju i urušavaju, neko zato što je nečim ucenjen, neko zato što misli da će mu to biti korisnije. Tužno je to posmatrati i ja se nadam da neće potrajati još dugo“.

Jadranka Joksimović: Glavni pregovarač 15

Jadranka Joksimović: Glavni pregovarač

Odlukom Vlade da prihvati novu Metodologiju proširenja EU, ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i zvanično je postala glavni pregovarač Srbije u pregovorima sa Briselom o pristupanju Evropskoj uniji, a njen tim je izmenio strukturu.