Ljudi

Dankan Lorens: Ne samo muzičar

Ovogodišnje izdanje Evrovizije ostalo je upamćeno po do poslednjeg trenutka upitnom nastupu pop kraljice Madone. Otpevala je dve pesme „Like a prayer“, koja je zbog svog kontroverznog sadržaja pre 30 godina u Italiji bila zabranjena, i pesmu „Future“ sa svog novog albuma.

Andrija Mandić: Nenadani gost

Na vojnoj paradi u petak u Nišu svojom pojavom mnoge je iznenadio Andrija Mandić, jedan od lidera opozicionog saveza u Crnoj Gori Demokratski front, koji je u slučaju „Državni udar“ osuđen na pet godina zatvora.

Laslo Darvaši: Tvorac košmarnih svetova

Mađarski pisac Laslo Darvaši (1962) prvi je dobitnik Međunarodne nagrade za književnost „Aleksandar Tišma“, koju dodeljuje Fondacija „Aleksandar Tišma“ iz Novog Sada.

Lukas Moura: Povratak otpisanog

„Svi igrači Totenhema su heroji, a Lukas Moura je superheroj“, rekao je trener londonskog kluba Maurisijo Poketinjo posle pobede nad Ajaksom (3:0) u Amsterdamu na revanš meču polufinala Lige šampiona.

Jirgen Klop: Čudesni motivator

Pre dva dana, oko 23 časa, fudbalski svet ostao je bez teksta, šokiran i(li) zadivljen eliminacijom Barselone iz Lige šampiona.

Tarzan Milošević: Tranzicioni milioner

Tarzan Milošević, aktuelni politički direktor Demokratske partije socijalista, od jula meseca preuzeće funkciju ambasadora Crne Gore u Srbiji.

Vladan Milojević: Odlazeći trener

Došao, video, osvojio dve titule, uveo Crvenu zvezdu posle decenije u Ligu Evrope i prvi put u Ligu šampiona, a sada će verovatno otići na vreme – kao pobednik.

Car Naruhito: Moderno carsko ruho

U Japanu je u sredu u 10.30 časova po lokalnom vremenu počela nova era Reiva, odnosno „prelepa harmonija“, tako što je novi car Naruhito zvanično preuzeo Presto hrizantema od svog oca Akihita (87), prvog japanskog monarha koji je abdicirao u poslednjih 200 godina.