Politika

Vučić: Govoriću o Kosovu i stranci

Sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke biće održana u ponedeljak i razgovaraće se, između ostalog, o Kosovu i stanju u stranci, najavio je danas novinarima predsednik Srbije i lider naprednjaka Aleksandar Vučić, obilazeći radove u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj ulici u Beogradu.

Stroža kontrola na severu Kosova

Kosovska policija (KPS) saopštila je da će od 24. septembra, u skladu sa preregistracijom vozila dogovorenom Biriselskim sporazumom, sprovoditi pojačanu kontrolu i oduzimati tehnički neispravna i neregistrovana vozila, a protiv vozača će preduzimati zakonske mere, javlja RTK.

Akcija „Jedan potpis menja sve“ Narodne stranke i ovog vikenda

Narodna stranka nastaviće i ovog vikenda u više od 10 gradova Srbije akciju „Jedan potpis menja sve“, čiji je cilj sprečavanje potpisivanja sporazuma koji bi samoproglašenom Kosovu omogućio članstvo u UN, saopštili su iz te stranke.

Vučić: Potrebno uložiti milion i po evra u Tiršovu

Uložili smo sedam i po miliona evra u kliniku Tiršova i potrebno je da se uloži još milion i po, a najveći deo novca do sada je potrošen na nabavku novih aparata i instrumenta, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Švedska nastavlja da pruža podršku Kosovu

Ministarka zadužena za evropske integracije Durata Hodža, sastala se danas sa ambasadorkom Švedske na Kosovu Karin Hernmak, sa kojom je razgovarala o odnosima Kosova i Švedske i informisala je o kampanji za liberalizaciju viza i merama za sprovođenje SSP, prenosi RTK.

Brnabić na Generalnoj skupštini UN

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić predvodiće delegaciju u kojoj će biti i prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, na generalnoj debati 73. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, u Njujorku, od 24. do 28. septembra, najavila je Vlada Srbije.

Dragišić: Granice nisu sveto pismo

Kompromisni dogovor Beograda i Prištine moguće je postići, jer će albanska strana, uprkos maksimalističkim zahtevima, morati da pristane na kompromis zbog značajnog poboljšanja odnosa Srbije i SAD, izjavio je FoNetu poslanik Srpske napredne stranke (SNS) i profesor Fakulteta bezbednosti Zoran Dragišić.

Vulin: Osudite ratne huškače bar jednom

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da bi bio zadovoljan da čuje bar jednu izjavu osude, od strane Evropske unije, na reči koje dolaze od predstavnika Prištine a koje pozivaju na rat.

Ćirić: Ukidanje formule o usklađivanju „lomi“ penzijski sistem

Na zajedničkoj konferenciji za novinare političkih stranaka koje čine Savez za Srbiju u republičkom parlamentu ocenjeno je da nisu prihvatljive predložene izmene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, kao i da ukidanje formule o usklađivanju penzija potpuno lomi penzioni sistem.