Politika

Grenel: Napredak uključuje i ukidanje taksi 9

Grenel: Napredak uključuje i ukidanje taksi

Specijalni izaslanik predsednika SAD za mirovne pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel izjavio je posle razgovara sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem da se mora ostvariti napredak, što uključuje i ukidanje taksi.

Mlađan Đorđević: Pritisak na SPC i Amfilohija zajednički poduhvat Đukanovića i Vučića 11

Mlađan Đorđević: Pritisak na SPC i Amfilohija zajednički poduhvat Đukanovića i Vučića

Savetnik nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića i tadašnji sekretar državnog saveta za Srbe u regionu Mlađan Đorđević izjavio je da se pritisak na Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) i mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija može posmatrati kao zajednički poduhvat predsednika Crne Gore Mila Đukanovića i predsednika Srbije Aleksandra Vučića „kojima je i jednom i drugom trn u oku“.

Đilas: Savez za Srbiju ostaje pri bojkotu 12

Đilas: Savez za Srbiju ostaje pri bojkotu

Savez za Srbiju odnosno nijedna stranka ni pokret koji čine Savez nece učestvovati na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima, izričit je u izjavi za Danas predsedavajući Saveza Dragan Đilas, nakon što je udruženje „1 od 5 miliona“ objavilo mogućnost da uprkos najavljenom bojkotu izađe na izbore.

Falkoni: Francuski predsednik samo formalno bira sudije 13

Falkoni: Francuski predsednik samo formalno bira sudije

Francuski ambasador u Srbiji Žan-Luj Falkoni izjavio je danas da predsednik Francuske formalno bira sudije, ali na predlog i uz savete Visokog saveta magistrature, nezavisnog tela koje čine sudije i kvalifikovani pojedinci.

Žigmanov: Hrvati u Srbiji i dalje žive u strahu 14

Žigmanov: Hrvati u Srbiji i dalje žive u strahu

Predsednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov izjavio je večeras u Novom Sadu da Hrvati u Srbiji i dalje žive u strahu zbog velike etničke distance prema njima.