Politika

Lideri opozicije: Stanje u poljoprivredi je katastrofalno

Na osmoj Niškoj zoni slobode, održanoj večeras  ispred Tržnog centra „Kalča“, predstavnici opozicionih stranaka koje su potpisale Sporazum sa narodom razgovarali su sa poljoprivrednim proizvođačima, kao i drugim zainteresovanim građanima.

UNS: Skupština Srbija da osudi Šešeljev jezik mržnje

Udruženje novinara Srbije (UNS) pozvalo je danas Skupštinu Srbije da osudi jezik mržnje kojim se poslanik radikala Vojislav Šešelj obračunava sa novinarkom „Danasa“ Snežanom Čongradin i poverenicom za zaštitu ravnopravnosti Brankicom Janković koja je stala u zaštitu novinarke.

Građani imaju pravo na samoodbranu

„Kada vlast ne pokazuje brigu prema vlastitim građanima, kada ignoriše njihove potrebe i radi direktno u korist njihove štete, gradeći nepotrebne projekte, menjajući identitet gradova i krajolika, svesno i namerno selektujući kadrove, onda ti građani imaju pravo na samoodbranu“, kaže za Danas dramaturg Siniša Kovačević.

Dačić: Srbija spremna na kompromis

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić obavestio je članice UN Istočno-evropske regionalne grupe (IEG) o nacionalnim i spoljnopolitičkim prioritetima, posebno o situaciji na Kosovu i o ulozi UNMIK-a, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.