Politika

Optužnica bez pokrića

Osnovni sud u Šapcu u nastavku suđenja gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću doneo oslobađajuću presudu.

Sarazin: Ne ostavljajte Srbiju pred vratima

Član Odbora nemačkog Bundestaga za odnose sa Evropskom unijom (EU) Manuel Sarazin razgovarao je danas u Skupštini Srbije sa članovima Odbora za evropske integracije, čiji predsednik Nenad Čanak mu je poručio da EU ne bi trebalo da ostavlja dugo Srbiju pred svojim vratima, jer samo kao članica EU Srbija može biti ključ za rešavanje problema.

Usvojen rebalans budžeta grada Požarevca

Rebalans budžeta grada Požarevca usvojen je na sednici Skupštine grada, predsedavao Bojan Ilić, a o ovome je najpre govorio gadonačelnik Bane Spasović navodeći da budžet iznosi bezmalo 6 milijardi dinara.

Vučić: Evropski put je neupitan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se zemlja nalazi na evropskom putu i da se ta politika neće promeniti zbog izjave „jednog, dva ili pet“ političara i ministara i njihovih želja, jer tu politiku određuju institucije.

Rok Srbiji za odgovor kraj godine

Srpske vlasti čekaju da im u narednih mesec dana stigne predlog o rešavanju kosovskog pitanja država „kvinte“ (SAD, Velika Britanija, Nemačka, Francuska i Italija) u zvaničnoj formi, saznaje Danas nezvanično iz diplomatskih izvora.