Politika

Etikom se bave oni koje je najviše krše 3

Etikom se bave oni koje je najviše krše

Nakon što je Šaip Kamberi, jedan od sedmoro opozicionih poslanika u Skupštini Srbije, u skupštinske klupe, pored srpske zastave postavio i albansku, ponovo je pokrenuto pitanje donošenje Etičkog kodeksa o ponašanju poslanika.

Izvori EU: Nema izgleda da Srbija do kraja godine otvori novo poglavlje u pregovorima 11

Izvori EU: Nema izgleda da Srbija do kraja godine otvori novo poglavlje u pregovorima

Evropska unija do kraja godine neće otvoriti nijedno novo poglavlje u pregovorima o članstvu sa Srbijom, jer više članica EU smatraju da vlasti u Beogradu, uprkos obećanjima, nisu sprovele dodatne nužne reforme u ključnim oblastima vladavine prava, nezavisnosti pravosuđa i slobode izražavanja, rekli su Beti izvori u Briselu.

Milan Radojević izabran za gradonačelnika Severne Mitrovice 13

Milan Radojević izabran za gradonačelnika Severne Mitrovice

Kosovska Centralna izborna komisija (CIK) objavila je danas konačne rezultate vanrednih izbora za gradonačelnike Podujeva i Severne Mitrovice, u kojoj je najviše glasova osvojio  kandidat Srpske liste, Milan Radojević – 7.916 (89,5 odsto) i tako i zvanično u prvom krugu izbran za gradonačelnika.

Crkva i politika 15

Crkva i politika

Treba imati u vidu da crkva nije aktivni učesnik političkog života, ali da je institucija koja tradicionalno uživa najveće poverenje stanovništva, što se redovno potvrdjuje i u istraživanjima javnog mnjenja.