Politika

Dveri: Zašto je Radovan Karadžić bio tema protesta u Novom Sadu

Novosadski odbor Pokreta Dveri zatražio je danas od Saveta protesta „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu i Saveza za Srbiju (SzS) da saopšte da li je pitanje govornicima na protestu u Novom Sadu da prokomentarišu presudu Radovanu Karadžiću njihov zvaničan stav ili je stav novinara.

Mihajlović: Srbija ne sme da zaboravi bombardovanje

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da Srbija nikad ne sme da zabororavi bombardovanje 1999. i da to, što je prošlo dvadeset godina od tada, nije promenilo mišljenje gradjana Srbije o „NATO agresiji.“

SDS se ujedinio sa DS i SZS

Na sednici Glavnog odbora Socijaldemokratske stranke (SDS) danas je jednoglasno doneta odluka o integraciji SDS sa Demokratskom strankom (DS) i Zajedno za Srbiju (ZZS).

Patrijarh Irinej: Kosovo je srpski Jerusalim

Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Irinej izjavio je danas da je Kosovo „naš srpski Jerusalim, naša sveta i matične zemlja koje se ne možemo nikad odreći“ i da očekuje da će Rusija, kao i uvek u teškim vremenima, pomoći Srbiji da sačuva Kosovo.

Pretnje Bošku Obradoviću na Tviteru

Lider Dveri Boško Obradović dobio je pretnje da neće moći da šeta 13. aprila na protestu u Beogradu jer će „biti sprečen“, saopštila je danas ta stranka i dodala da će vlast biti odgovorna ako se Obradoviću nešto desi.