Politika

Kvorum odložio zakon o OVK 8

Kvorum odložio zakon o OVK

Nacrt zakona o zaštiti vrednosti borbe Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), koji je izazvao dugu raspravu, nije danas stavljen na glasanje, jer nije bilo dovoljno poslanika , pa će sednica biti odložena, javili su večeras prištinski mediji.

Tadić: Miloševićev potez iskorak ka boljim odnosima 9

Tadić: Miloševićev potez iskorak ka boljim odnosima

Bivši predsednik Srbije i lider Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je danas da je Boris Milošević, kao predstavnik Srba, „iako svestan tamne strane“ akcije „Oluja“, učinio „ogroman iskorak“ odlazeći u Knin i time napravio zalog za buduće srpsko-hrvatske odnose.

Bolton: Priština i EU daleko od rešenja 10

Bolton: Priština i EU daleko od rešenja

Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Džon Bolton izjavio je da su Beograd i Priština možda daleko od rešenja međusobnog spora.

Vejvoda: EU će insistirati na ispunjavanju dogovora o ZSO 11

Vejvoda: EU će insistirati na ispunjavanju dogovora o ZSO

Stalni član Bečkog instituta društvenih nauka i direktor „Europe’s Futures project“ Ivan Vejvoda ocenio je danas da će Evropska unija (EU)  insistirati na ispunjavanju dogovora Beograda i Prištine iz aprila 2013.

DJB: U Srbiji nema 5G mreže 12

DJB: U Srbiji nema 5G mreže

U Srbiji su izdate četiri privremene dozvole za postavljanje 5G mreže, jedna Telenoru i tri Telekomu, ali su one istekle i te bazne stanice su isključene, tako da u našoj zemlji trenutno nema aktivnih stanica 5G mreže.

Đilas: Vlast da saopšti na osnovu čega proverava račune medija i NVO 13

Đilas: Vlast da saopšti na osnovu čega proverava račune medija i NVO

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas ponovo je danas pozvao državne organe da saopšte na bazi kojih sumnji i dokaza proveraju račune većeg broj novinara, medija i predstavnika nevladinih organizacija koji su u javnosti poznati po kritikama na račun vlasti.

Konferencija Skupštine slobodne Srbije 10. agvusta na platou Filozofskog fakulteta 14

Konferencija Skupštine slobodne Srbije 10. agvusta na platou Filozofskog fakulteta

Konferencija za štampu Skupštine slobodne Srbije biće održana u ponedeljak, 10. avgusta, na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, gde će biti reči o nastavku sednice parlamenta, koji je nelegalan i koji je izabran u jednom protivzakonitom procesu, uz ozbiljna kršenja Ustava, najavio je Organizacioni odbor Skupštine slobodne Srbije.

Dačić: SPS pruža punu podršku Vučiću 15

Dačić: SPS pruža punu podršku Vučiću

„Socijalistička partija Srbije pruža punu podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u borbi za državne i nacionalne interese, za zaštitu javnog zdravlja i ekonomski razvoj Srbije“, izjavio je predsednik SPS Ivica Dačić.