Politika

Vučić: NATO bombardovanje simbol nepravde

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da se danas navršava 19 godina od 24. marta, prvog u nizu od 78 predugih dana „besomučne agresije najveće alijanse na svetu na malu ponositu zemlju u srcu Evrope“.

Predsednikov poziv podelio civilno društvo

Predstavnici civilnog sektora nezvanično za Danas navode da očekuju prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sastanku koji se 31. marta održava u okviru takozvanog „unutrašnjeg dijaloga“ na temu Kosova.

LSV: Ostatak zemlje propada

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) postavlja pitanje predsednici Vlade Srbije Ani Brnabić zašto je na poslednjoj sednici njenog kabineta doneta odluka o izdvajanju sredstava iz budžetske rezerve za potrebe grada Beograda i ocenjuje da članovi Vlade nemaju razumevanja za sve delove Srbije i da je u fokusu njihove pažnje samo grad Beograd.

Anita Mitić: Mali deo SNS vidi EU kao cilj

Sigurna sam da jedan mali deo rukovodstva SNS vidi Evropsku uniju kao strateški cilj Srbije, ali nisam sigurna da su sa svojim članstvom radili na tome da objasne zašto je EU zaista važna.

Vučić: Trikovi iz Prištine neće proći

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je predstavnicima Evropske unije, na zajedničkom sastanku sa kosovskim
predsednikom Hašimom Tačijem, preneo uverenje da cela situacija sa formiranjem Zajednice srpskih opština (ZSO), dogovorene Briselskim sporazumom, neće lako da se završi.

Dodik: Ivanić obmanuo građane RS

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je srpskom članu Predsedništva BiH Mladenu Ivaniću pismo u kome se usprotivio načinu na koji je usvojena Strategija spoljne politike BiH 2018-2023. i pozvao ga da povuče svoju saglasnost sa tog dokumenta.

Haradinaj: Nisam imao vremena da se bavim ZSO

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj navodi da na dnevni red njegove vlade još nije uvrštena tačka o ZSO, piše prištinska „Ekonomija onlajn“, prenosi RTK2.