Politika

EU očekuje da se posle deset godina uspešno okonča dijalog Beograd-Priština 3

EU očekuje da se posle deset godina uspešno okonča dijalog Beograd-Priština

Posle deset godina dijaloga Beograd-Priština kucnuo je čas da se ostvari napredak i ceo taj proces dovede do uspešnog okončanja, izjavio je danas u Briselu Peter Stano, portparol specijalnog izaslanika EU Miroslava Lajčaka, u osvrtu na Lajčakove razgovore u Prištini i Beogradu prošle nedelje.

Selaković: Odlučno protiv kriminala 10

Selaković: Odlučno protiv kriminala

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković poručio je danas da je borba protiv svih oblika kriminala u vrhu prioriteta Vlade Srbije i neizostavan segment procesa pridruživanja EU, saopštilo je Ministarstvo.

Dačićeva čestka: 8. mart je simbol levičarskog praznika 11

Dačićeva čestka: 8. mart je simbol levičarskog praznika

Predsednik Skupštine Srbije i Socijalističke partije Srbije (SPS) čestitao je danas Međunarodni dan žena, 8. mart, navodeći da taj datum „predstavlja simbol levičarskog praznika nastalog kao borba za politička, ekonomska i socijalna prava žena“.

Boris Tadić rešava međunarodne sporove? 14

Boris Tadić rešava međunarodne sporove?

„Upravo sam poslao pismo predsedniku Džou Bajdenu u ime 250 eminentnih ličnosti (Evropa i Južna Amerika) u znak dobrodošlice američkog priznanja suvereniteta Maroka nad njegovim delom Sahare i podrške marokanskoj inicijativi za autonomiju.“

Bakić: Zamerena mi je kritika kineskog imperijalizma i anticiganizam 15

Bakić: Zamerena mi je kritika kineskog imperijalizma i anticiganizam

Sociolog Jovo Bakić, član izvršnog odbora Partije radikalne levice i jedan od osnivača ove političke organizacije, napustio je nedavno tu stranku. Kako u izjavi za Danas kaže da se na taj potez odlučio zbog uvreda i moralno-političkih lekcija nekih članova koje su mu pojedinci iz vrha partije uputili.