Politika

Narodna stranka:Zabrinuti za Beograd

Zamenik predsednika Narodne stranke Nikola Jovanović zatražio je danas od ministra finansija Siniše Malog i zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da saopšte koliko su Srbija i glavni grad uložili u projekat „Beograd na vodi“.

Haradinaj: Američka borbena vozila za KSB

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj i američki ambasador u Prištini Greg Delavi su potpisali ugovor o opremanju Kosovskih snaga bezbednosti (KSB) borbenim vozilima američke kompanije „Ej Em Dženeral“, navode danas prištinski mediji.

Nema ustavnog i zakonskog osnova za referendum

Grupa srpskih akademika, političara, javnih ličnosti i starešina srpskih pravoslavnih manastira upozorila je državnih vlasti Srbije, sa predsednikom Aleksandrom Vučiće na čelu…

Kosovo očekuje priznanje, Srbija traži kompromis

Predsednici Srbije i Kosova, Aleksandar Vučić i Hašim Tači izjavili su danas , nakon kratkog i „teškog“ razgovora u okviru nastavka briselskog dijaloga, da Kosovo očekuje priznanje od Srbije, te da će dijalog biti „sve teži i teži“, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Pacoli najavio posetu Srbiji

Ministar spoljnih poslova Kosova Behdžet Pacoli je izjavio da bi mogao posetiti Srbiju, ukoliko mu Beograd odobri prisustvo događaju čiji je organizator Bošnjačko nacionalno veće (BNV) iz Novog Pazara, navode danas prištinski mediji.

Zauzimanje pozicije žrtve opravdanje za sledeći sukob

Predsednici Srbije i Republike Srpske dogovorili su se proteklog vikenda da ove godine obeleže godišnjicu hrvatske vojnopolicijske akcije „Oluja“ i proterivanje srpskog stanovništva iz Krajine, 4. jula, u Bačkoj Palanci.

„Građani“ apstiniraju ili odlaze ka PSG

Ukoliko budući Savez za Srbiju bude imao čvrst patriotski stav o odbrani Kosova, ali i ako u njega uđu pokret Dveri i DSS, građanski orijentisan deo biračkog tela odliće se u apstinenciju, a politički bi mogao da profitira i Pokret slobodnih građana Saše Jankovića, kažu za Danas istraživači javnog mnjenja.