Politika

Selaković čestitao Lavrovu i Borelu Dan pobede nad fašizmom 3

Selaković čestitao Lavrovu i Borelu Dan pobede nad fašizmom

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković čestitao je Dan pobede nad fašizmom šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu, navodeći da će se Beograd i dalje snažno boriti protiv revizije istorije i umanjivanja presudne uloge Sovjetskog Saveza i ruskog naroda u pobedi nad nacizmom.

Opstanak Dačića zavisi isključivo od milosti Vučića 9

Opstanak Dačića zavisi isključivo od milosti Vučića

Utvrđivanje Srpske napredne stranke na vlasti tokom protekle decenije dovodilo je uoči gotovo svakog izbornog ciklusa predsednika Socijalističke partije Srbije Ivicu Dačića do sve jače težnje i snažnijeg izražavanja potrebe za zajedničkim nastupom i izlaskom pred birače sa vladajućom partijom.

Usvojena Strategija RJU do 2030. 10

Usvojena Strategija RJU do 2030.

Vlada Srbije usvojila je nedavno novu Strategiju reforme javne uprave, koja propisuje pravac razvoja i promena u domenu rada javne uprave u narednih 10 godina.

"Pobeda nad koronom" neophodna režimu za izbore 13

„Pobeda nad koronom“ neophodna režimu za izbore

Ukoliko vlast pokrene kampanju „pobede nad koronom“ krajem maja ili na Vidovdan 28. juna, što su datumi kojima se u javnosti licitira, ona će pre svega biti u funkciji pripreme za izbore, koji bi mogli da se održe već krajem ove godine ako se tako odluči u pregovorima vlasti i opozicije, kao dokaz „neverovatne sposobnosti režima“ i stvaranja atmosfere koja uliva nadu biračima, ocenjuju sagovornici Danasa.

Cenzus nije tema, a vlast će uraditi kako joj se prohte 15

Cenzus nije tema, a vlast će uraditi kako joj se prohte

Cenzus se ne menja godinu dana pred izbore, a tema koja se nameće je mamac za partije koje se ne bore za poboljšanje izbornih uslova i u zavisnosti od toga da li će vlasti biti potrebna konstruktivna opozicija cenzus će ostati na tri odsto ili će biti vraćen na pet, kažu za Danas predstavnicni opozicije koja je spreman da uz posredovanje Evropskog paralemnta razgovara sa vlašću o izbornim uslovima.