Politika

Vučićev "vruć krompir" za Dačića 3

Vučićev „vruć krompir“ za Dačića

Predsednik Srbije i lider naprednjaka Aleksandar Vučić ponovo je pokazao da je mastor da priredi iznenađenje ovdašnjoj javnosti objavivši pre nekoliko dana nakon sednice Predsedništva SNS da će predsednik Socijalističke partije Ivica Dačić čelnu poziciju u Ministarstvu spoljnih poslova zameniti „foteljom“ predsednika Narodne skupštine, u kojoj je dosad sedela Maja Gojković (viđena za ministarku kulture). 

Lutovac: Vučićeva odluka o vladi očekivana 9

Lutovac: Vučićeva odluka o vladi očekivana

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je danas da je ta partija odavno je ukazivala da će vlada koja se formira posle lažnih izbora biti privremena i da neće imati legitimitet, zbog čega najava prevremenih izbora nije nikoga iznenadila.

Sanda Rašković Ivić: Spremni smo za dijalog o izbornim uslovima 10

Sanda Rašković Ivić: Spremni smo za dijalog o izbornim uslovima

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić izjavila je danas da bi opozicija trebalo da učestvuje u pregovorima sa vlastima o izbornim uslovima uz posredovanje EU, kako bi se stvorili uslovi za fer izbore i stanje u Srbiji „bar donekle normalizovalo“.

Đilas: Da se razdvoje izbori i ponovo održe i lokalni 11

Đilas: Da se razdvoje izbori i ponovo održe i lokalni

Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa saopštila je danas nakon sednice Predsedništva šta su njeni početni uslovi za učešće na izborima 2022. najavljenim nakon što je predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić najavio da će nova vlada trajati najduže do predsedničkih izbora, koji će se održati zajedno sa redovnim beogradskim i vanrednim parlamentarnim.