Politika

Srpska lista zatražila od nadležnih da oslobode Nedeljka Spasojevića i Marka Rošića

Srpska lista navela je danas da je kosovsko pravosuđe odlukom da produži pritvor Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću, koje to pravosuđe sumnjiči za učešće u ubistvu srpskog političara Olivera Ivanovića, nastavlja da, kako je istakla, siluje pravdu u režiji političkih krugova u Prištini i zatražila njihovo momentalno oslobadjanje.

Ponoš: Samo uz pritisak javnosti može doći do razrešenja afere trgovine oružjem

Potpredsednik Narodne stranke i bivši načenik Generalštaba Vojske Srbije Zdravko Ponoš izjavio je danas da se afera izvoza oružja, na koju je ukazao radnik „Krušika“ Aleksandar Obradović, može do kraja razrešiti samo ako bude nastavljen pritisak javnosti, jer vlast reaguje isključivo na pritisak.

Bilčik: Pomoć Srbiji na evropskom putu

Novi izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik izjavio je danas da će njegov prvi zadatak biti da pomogne Srbiji da napreduje na evropskom putu.

Mihajlović: Nedopustive pretnje SZS

Potpredsednica Vlade i članica Predsedništva Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović rekla je danas da su nedopustive pretnje fizičkim obračunima koje predstavnici Saveza za Srbiju (SZS) upućuju svima sa kojima se politički ne slažu.

Osmani: Naši saveznici očekuju ozbiljan pristup dijalogu sa Srbijom

Potpredsednica Demokratskog saveza Kosova i kandidatkinja te stranke na prevremenim parlamentarnim izborima 6. oktobra Vjosa Osmani je izjavila da su se SAD i evropski partneri Kosova javno izjasnili da se od buduće vlade očekuje da što pre ozbiljno pristupi procesu dijaloga sa Srbijom.

Živković najavio krivičnu prijavu protiv Vučića

Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio je da bi demokratska opozicija, ukoliko se izbori za minimum izbornih uslova, trebalo da se ujedini u dve kolone i izađe na izbore na proleće 2020. godine, i zada težak udarac protivniku.

Tepić traži od Vučića objašnjenje ko su Palestinci koji posreduju u nelegalnoj trgovini oružjem iz Srbije

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, pozvala je danas Aleksandra Vučića da javnosti objasni u čemu predsednik jedne države može da sarađuje sa licem koje je na Interpolovoj poternici i da objasni ko su Palestinci Mohamed Dahlan i Adham Abo Madalala i koja je njihova uloga u, kako je rekla „ličnim kombinacijama vrha SNS“ u izvozu oružja u Saudijsku Arabiju i Ujedinjene Arapske Emirate.