Politika

Vučić: Hoće da mi zavežu jezik, da ne smem da govorim

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da kritike što je baš on govorio o medijima u Davosu dolaze od onih koji imaju „apriori negativan stav“ prema njemu i da na to može samo da se osmehne.

Platforma o dijalogu sa Srbijom uskoro u Skupštini Kosova

Kopredsedavajući prištinskog tima za dijalog sa Srbijom Špend Ahmeti najavio je da će uskoro pregovarački tim poslati Skupštini Kosova platformu pregovora sa Srbijom i ocenio da dijalog nema smisla ako ne bude piznanja.

Ilić: Proteste sada vodi narod a ne lideri

„Prisilnim dovođenjem građana iz cele zemlje na doček ruskog predsednika Vladimira Putina, naprednjaci i Aleksandar Vučić počeli su izbornu kampanju za parlamentarne izbore. Samo neko ko ne misli dobro Srbiji, ko je bruka i ko nije normalan može da dovede 1.300 autobusa u Beograd za kampanju jednog čoveka.

Jeremić: Niko od lidera SZS neće biti u prelaznoj Vladi nakon smene Vučića

Predsednik Narodne stranke i predsedavajući Saveza za Srbiju Vuk Jeremić izjavio je danas da niko od lidera tog opozicionog bloka neće biti član prelazne Vlade, koju predlažu za period nakon smene aktuelne vlasti Aleksandra Vučića, i dodao da za ta mesta ima dovoljno „stručnog i poštenog sveta“.

Kolike su šanse da Sergej Trifunović preuzme PSG? (ANKETA)

Izbori za novog predsednika Pokreta slobodnih građana dolaze u vreme kada je ta politička organizacija suočena sa brojnim organizacionim, kadrovskim i tehničkim problemima, uz „zamor materijala“ koji je nasleđen iz druge polovine predsednikovanja Saše Jankovića.

DSS: Politička saradnja sa GEPS

Demokratska stranka Srbije (DSS) potpisaće u subotu sporazum o političkoj saradnji sa Grupom eksperata za prosperitet Srbije (GEPS), objavile su danas Večernje novosti.

Stranka moderne Srbije poziva opoziciju na dogovor

Stranka moderne Srbije (SMS) pozvala je danas opozicione partije da prihvate dogovor u kojem se navodi da „sa ljudskim pravima i slobodama nema kompromisa“, da se zalažu za profesionalnu državnu upravu i lokalnu samoupravu, kontrolu vlasti kroz nezavisne institucije, nezavisno pravoduđe i slobodne i nezavisne medije.

Moguć dolazak Angele Merkel na proleće

Nije precizirano kada će nemačka kancelarka Angela Merkel ponovo posetiti Srbiju, kažu za Danas nezvanično izvori iz Berlina, komentarišući pisanje Kurira da će „najmoćnija žena Evrope uskoro doći u Beograd“.