Scena

Stefan Milenković i Vasil Hadžimanov na onlajn dočeku Nove godine po julijanskom kalendaru 9

Stefan Milenković i Vasil Hadžimanov na onlajn dočeku Nove godine po julijanskom kalendaru

U okviru dočeka Nove godine po julijanskom kalendaru violinista Stefan Milenković i novosadski kamerni orkestar Camerata Academica ugostiće 13. januara džez pijanistu i kompozitora Vasila Hadžimanova, a publika će njihov nastup moći da prati onlajn putem platforme Visitns.rs i na Drugom programu Radio-televizije Srbije, saopštila je Fondacija „Novi Sad 2021“.

Svetski odjek Andrijinih bubnjeva 10

Svetski odjek Andrijinih bubnjeva

Andrija Vukomanović iz Kraljeva, nekada muzičko čudo od deteta, a danas srednjoškolac, učenik drugog razreda srednje Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Kraljevu jedan je od dokaza kako za talenat praćen ogromnim radom i trudom nema nepremostivih prepreka na putu ka zacrtanom.

Umro pevač Džeri Marsden 11

Umro pevač Džeri Marsden

Džeri Marsden, pevač koji je popularizovao pesmu „You’ll never walk alone“ koja je postala himna fudbalskog kluba Liverpul umro je danas u 79. godini, javili su engleski mediji.

Memet remiksovao hit grupe Vizelj "Ne vidim te od dima" (VIDEO) 12

Memet remiksovao hit grupe Vizelj „Ne vidim te od dima“ (VIDEO)

Posle nekoliko hit singlova („Spaced Out City“, „Fiji Mountain“, „Pressure“, „Supplier“) koje je objavio tokom poslednje dve godine, mladi beogradski producent Memet (Miroslav Vladisavljević) se predstavio svojim prvim EP izdanjem „After All“.

Kajli Džener najplaćenija poznata ličnost na planeti 14

Kajli Džener najplaćenija poznata ličnost na planeti

Najplaćenije poznate ličnosti na svetu zaradile su, zajedno, 6,1 milijardu dolara pre oporezivanja i taksi, što je pad od 200 miliona dolara u odnosu na 2019. godinu, nakon globalne pandemije i zatvorenih stadiona i otkazanih predstava i koncerata širom sveta.

Pank je bio, a i sad je više od muzike 15

Pank je bio, a i sad je više od muzike

Teško je objasniti da pojava neke knjige, danas može da privuče značajniju pažnju javnosti, posebno onog njenog dela koji voli da sebe (po)smatra kao „relevantiju“ za dešavanja na kulturnoj sceni.