Priliku da otvori novu “nadogradnju” imaće veliko ima house scene i vlasnik jedne od najvećih izdavačkih kuća, naš čovek u Nemačkoj, Mladen Solomun.

Trenutno najtraženiji balkanski muzičar u svetu, rođen u Travniku, odrastao u Hamburgu, godinama je gradio posebnu konekciju sa domaćom scenom, ali istovremeno svetu otkrivao muzičke detalje ovog podneblja koji su mu doneli vrtoglavu slavu.

U proteklih pet godina Solomun dobijao je nagrade za naboljeg DJ-a, remiksera, izdavača, a njegov serijal žurki „Solomun +1“, koji će ove sezone imati čak 21 izdanje u gigantskom klubu Pacha, postao je uz „Music On“ Marca Carole i Svenov „Cocoon“, jedan od tri najtraženija događaja na Ibici za koje se uvek razgrabe sve ulaznice.

Drugi dan Apgradea pripada legendi i veteranu tehno scene Svenu Väthu, dok će treći dan obeležiti titani nemačke elektronske scene Modeselektor i Michael Mayer.

Osim prvih zvezdi programa publika će imati priliku da čuje i novu generaciju techno scene Amelie Lens, Konstantina Sibolda i Vrila. Domaću scenu ove godine predstavljaće Tijana T, Marko Milosavljević, Lea Dobričić, Nikola Vemić, Stevie Whisper i Vlada Janjić.

Svi zaibtersovani će moći da nabave kako komplet tako u ulaznice za pojedinačne večeri.