Foto: www.zrenjanin.rs

Muzičar Momčilo Bajagić rekao je da rado dolazi na “Dane piva”, gde je već nastupao nekoliko puta, a da je zrenjaninski koncert deo turneje na kojoj se grupa trenutno nalazi.

-Imaćemo još nekoliko nastupa pre Zrenjanina, u formi smo i spremili smo program koji smo svirali pre nekoliko dana u “Areni” u Puli, dakle, izbor najvećih hitova iz karijere grupe i nekoliko pesama sa novog albuma “U sali lom”, koje ćemo premijerno da ovde izvedemo. Vidimo se u petak, 31. Avgusta – poručio je popularni Bajaga.

Nastupiće i Riblja čorba, zatim grupa Neverne bebe, koja obeležava 25 godina postojanja a u Zrenjaninu je nastupala više puta.

-Mi smo na slavljeničkoj turneji, sviramo zaista puno tokom jula i avgusta, i takođe imamo, kao što je i Bajaga rekao, set-listu koja se sastoji od samih hitova, po principu “the best off”. U Zrenjaninu ćemo svirati najbolje pesme, koje svi žele da čuju od “Riblje čorbe” i drago nam je što sviramo na “Danima piva – rekao je Miša Aleksić.

Muzički program na Trgu slobode otvara Zrenjaninska filharmonija koncertom u četvrtak, 30. avgusta, od 21 čas. Gost koncerta je operski tenor, Bela Mavrak. Nastupiće i novosadski Big bend, a organizatori su se postarali da ovaj muzički događaj bude spektakl u kom će moći da uživaju i gledaoci širom Srbije, jer će koncert direktno prenositi Radio-televizija Srbije i Radio-televizija Vojvodine.

Gradonačelnik Čedomir Janjić istakao je da će ovogodišnji “Dani piva” okupiti veliki broj Zrenjaninaca i njihovih gostiju. Nakon svečanog otvaranja manifestacije na Žitnom trgu, u utorak, 28. avgusta, u 21 čas, nastupiće Garavi sokak, a dva časa kasnije Željko Vasić. Svih narednih večeri, na centralnoj lokaciji “Dana piva”, održavaće se po tri koncerta, u terminima od 19.30, 21 i 23 časa.

Između ostalih, nastupiće i Darko Rundek, “Deca loših muzičara” , “Goblini”, “Neverne bebe”, Haris Džinović. Kulturni centar Zrenjanina pridužio se manifestaciji svojim programom koji obuhvata besplatne pozorišne predstave u Gradskoj bašti, 7. Festival alternativnog zvuka “Zrenjanin zove” I radionice za decu u Plankovom parku. Od pratećih događaja ni ovoga puta neće izostati takmičenje u kuvanju riblje čorbe, 35. po redu “Zlatni kotlić” i 11. Memorijal “Đula Farkaš – Farki”, na Trgu slobode, u sredu, 29. avgusta, od 18 časova.

U isto vreme održava se festival tradicije i kulture Republike Mađarske, a svoju kulturu, tradiciju, gastronomiju i turističke potencijale predstaviće i Republika Slovačka.  Kao i svake godine, “Dane piva” najaviće povorka fijakera.